{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
tonga-humpback-whale-underwater-blue-ocean-cover
tonga-aerial-islands-blue-sea-sidebar

Resa till Tonga – "Där tiden börjar"

Tonga är ett backpackers oceaniskt paradis. Med 170 fantastiska öar kan du bokstavligen gå 'off the beaten track'.

Kapten Cook döpte Tonga till "The Friendship Islands" och forfarande 500 år efter, hälsar Tongans dagens upptäcktsresande med värme och gästvänlighet. Tonga är Stilla havets sista kungarike och det första landet på västra sidan av den internationella datumlinjen, "där tiden börjar". Om du hänger kvar länge nog för att andas in den lokala atmosfären, upptäcker du att Tonga är den plats där tiden stannat! Även om infrastrukturen ständigt förbättras och lyxigare resorts byggs är Tonga fortfarande oförstört och det dagliga livet passerar med lägsta möjliga växel. 

Vill du resa dit? Snacka med oss!

Vattenaktiviteter av världsklass i Tonga

Det finns gott om vattenaktiviteter i Tonga. Unika snorkling och dykupplevelser, valskådning, segling, kajakpaddling, surfing, fiske och fantastiskt fina vita stränder. Utforska så många av öarna som möjligt och skäm bort dig själv med några av inrikesflygningarna om de långa färjeturerna blir för illamående.

Tongatapu - bra surfpunkter och mycket skvaller

Tongas huvudstad Nuku'alofa ligger på den största ön Tongatapu. Det finns inte särsklit många stränder på ön, men Tongatapu har blivit en populär surfpunkt. Vågorna bryter över korallrev 100m från kusten, så att surfa på Tongatapu är inte för nybörjare. På Tongatapu måste du göra en resa till de kraftfulla Mapu'aa'Vaca-blåshålen, som sträcker sig vackert 5 km längs sydvästra kusten. De äventyrliga resenärerna ska under inga omständigheter missa att utforska Anahulu-grottorna. Ingen har någonsin varit i slutet av grottan! De kan utforskas med ett par bra skor och med en pålitlig ficklampa. Du kan även snorkla inne i grottorna och om du tar med en kraftfull vattentålig ficklampa plus lite mod, så kanske du tar dig längre in i grottorna, men glöm inte och markera din väg!

Ha'apai- off the beaten track in Tonga

Drömmer du om att strosa längs ödestränder, med fin sand mellan tårna och den salta havsbrisen i håret? Res till en av Ha'apais 62 öar, varav 45 av dem är obebodda. Om du vill utforska de traditionella kulturerna i Ha'apais mest avlägsna öar, behöver du antingen mycket tid eller mycket pengar. För att komma dit måste du resa med sporadiska lokala transporter eller hyra en privat båt. Det kommer definitivt vara värt tiden och pengarna, mycket få turister reser till dessa oupptäckta öar. Dykning finns i världsklass på Ha'apai-öarna och kan ordnas från huvudön Lifuka. Du kommer definitivt att se hoppande knölvalar när du reser mellan öarna! Ha'apais vackraste ö är Tofua vulkanen. Det kan vara svårt att gå till land, så du kan bara få en chans att njuta av utsikten av den perfekt kegleformade vulkanen från havet. 

Snorkling med valar i Tonga

De flesta turister besöker öarna Vava'u i norra Tonga. Huvudön, Neiafu, erbjuder det största utbudet av aktiviteter för äventyrare. Här finns tillräckligt mycket vattenaktiviteter för att tillfredsställa de flesta. Vava'u är mest känd för "Whale Watching"-turer. Från juli till november föder knölvalarna ungar mellan öarna och det vimlar av dem. I de flesta dykutflykter ingår valskådning mellan dyken. Du kan också få snorkla med valarna, om du är tursam nog kan du uppleva knölvalen i sin naturliga livsmiljö under vatten.

Låter en resa till Tonga som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Tonga. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

Höjdpunkter i Tonga

Trots växande popularitet är Tonga fortfarande ett orört semesterparadis. Välj bland olika vattenaktiviteter, besök huvudstaden Nuku'alofa eller njut av strandlivet på en av de vulkaniska öarna i Ha'apais skärgård. I Vava'u kan du snorkla med valar och på Niuasöarna kan du gå längs vulkaner och lavafält. Tonga är verkligen en plats att utforska! Zooma in på kartan nedan för att se mer.

alt

Designa din egen drömresa!

Vill du komma igång med att planera din drömresa? 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla igenom ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Här kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Designa din drömresa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...