{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Tuvalu

Res till Tuvalu med KILROY
Res till Tuvalu med KILROY

Resa till Tuvalu - upptäck landet innan det försvinner

Tuvalu är ett av världens minsta och lägst liggande länder. Den sträcker sig över cirka 25 km2 yta och består av nio atoller och öar, omgivna av de blåa vågorna i Stilla havet. Korallatollen Funatufi anses vara Tuvalus huvudstad. Om du reser till Tuvalu, väntar du på unika upplevelser i den bästa Robinson Crusoe-stilen.

Vill du resa dit? Snacka med oss!

Tuvalu

Om du vill uppleva Tuvalu finns det ingen anledning att vänta för länge. Klimatforskare hävdar att Tuvalu kan vara världens första land att bli uppslukat av havet om utvecklingen som orsakas av den globala uppvärmningen inte reverseras. Enligt nya studier visar att isen vid polerna smälter dubbelt så fort som tidigare uppskattats, vilket gör att det finns en fara att de små öarna kan vara borta redan om cirka 40-50 år.

Avslappnad livsstil

Att förlora landet skulle vara synd eftersom Tuvalu verkligen är något speciellt. Livsstilen är avslappnad - det finns ingen stress, och öarna är kända för sina trevliga långa siestas i skuggan. Det finns cirka 11 000 invånare på Tuvalu. Många av dem bor på huvudön Funafuti. På grund av brist på turism här kommer du snabbt att bli ett välbekant ansikte när du besöker landet.

Öar från paradiset

I Tuvalu finns det gott om möjligheter till dykning, snorkling och fiske. Om du åker på en båtresa till en av de andra små atollerna, kan du också hitta laguner, speciella salttoleranta växter och avelvärden för fåglar. Dessa atollar är orörda av civilisationen och du kommer att känna dig som en sann Robinson Crusoe där. Men du måste vara tålmodig. Det är inte ett problem att ta reda på när båtarna avgår, men du kan aldrig vara säker på att du kommer komma tillbaka i tid - antingen på grund av en oväntad storm eller på grund av ett av de mycket vanliga tekniska problemen på båtarna.

Picknick på flygplatsen

Flygplatsen spelar en relativt stor del i det lilla ö riket. Den används för många aktiviteter i Tuvaluans vardag. Människor äter ofta lunch eller middag på landningsbanan, för det finns bara några flygningar som kommer in varje vecka. En brandbil används för att rensa bort människor på banan när ett plan kommer för landning.

Låter en resa till Tuvalu som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Tuvalu. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

alt

Designa din egen drömresa!

Vill du komma igång med att planera din drömresa? 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla igenom ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Här kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Designa din drömresa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...