{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

10 resor att uppleva innan du fyllt 30

En man med öl.

Några upplevelser är helt enkelt fetare innan 30

Det finns (minst!) 10 platser och upplevelser som du bara måste se till att bocka av från din bucket list innan du fyller 30 år. Många säger att 30 är det nya 20 – men vi är inte säkra på om vi kan hålla med om det. Ju äldre du blir desto minder tid har du att uppleva dessa spännande platser – så se till att köra igång redan nu!

1. Full Moon Party i Koh Phangan

Släpp garden, njut av friheten och dansa till gryningen! Vad? På Full Moon Party i Asien givetvis! Du tillsammans med mängder av andra resenärer i 20årsålderns hyllar livet med sällskap av pumpande bastoner och fullmånen. En fest på en avlägsen strand med tusentals andra unga är utan tvekan något u bara måste uppleva.

människor dansar på ett full moon party i thailand

2. Copacabana i Rio de Janeiro

Förbered dig på totalt nya förhållningsregler under ett besök på en av de mest kända stränderna i Brasilien! Du kommer snabbt att märka att klädkoden är en minimal bikini eller riktigt snabba speedos! Om du inte spenderar större delen av din vakna till på gymmet efter 30, så är vi rätt säkra på att de där minimala badkläderna sitter bättre i 20årsålderna. Right?

Läs mer om resor till Rio de Janeiro

copacabana i rio de janeiro

3. Bungyjumping vid Bloukrans Bridge i Sydafrika

Du kanske inte helt fattat det än men med åldern kommer både höjdskräck och fobier. Att kasta sig ut för ett stup för att känna adrenalinet pumpa helt frivilligt vid en ålder i de över 30 är därför inte trolig. Så om du redan känner på dig att du har en gammal själ, se till att göra det där bungyjumpet så snart som möjligt. Plötsligt är det för sent!

Läs mer om att resa till Sydafrika

En person som hoppar bungyjump i Sydafrika.

4. Working Holiday i Australia

Att dra iväg på en Working Holiday är en unik chans till att kombinera resande med arbete och på så vis få ekonomi att hålla. Med ett Working Holiday-visum får du inte bara uppleva Australien till fullo, dessutom får du arbetslivserfarenhet du kommer ha grymt bra nytta utav när du kommer hem. Och vet du vad? Vi hjälper dig med hela processen!

Läs mer om Working Holiday Down Under här

tjeje på en working holiday i australien

5. Surfing i Sri Lanka

Visst är det inget fel att plaska runt på en surfbräda vid 37 års ålder, men om du vill ha spetsade skills till dess bör du starta nu. Vi arbetar med några av de fetaste surfcampen i världen och ett av dem ligger på Sri Lanka. Där är du en del av en ruskigt avslappnat internationellt gäng som lever och andas surfing!

Läs mer om surfing på Sri Lanka

En kille som fångar en våg.

6. Rid kamel i Marocko

Om du har ”balls of steel” lär det här vara en barnlek för dig, men att hoppa upp på kamelryggen innan du passerat 30 kan ändå vara en bra idé, för ju äldre du blir desto..... lättar får du ryggskott! Aouch! Att se Marocko under en kamelridning är verkligen the full experience av landet. Du har kamelen som din bästis och tillsammans med resekompanjonerna transporterar ni er över Marockos oändliga ökenlandskap. WOW-faktor 2.0!

Läs mer om att resa till Marocko

Två kameler i Marocko.

7. Trekking i Nepal

Såklart kan du ge dig av för att trekka utomlands i äldre ålder, men ju äldre du blir desto lägre svårighetsnivå lär du lägga dig på. När du är under 30 år är din kondition på topp och du kan njuta av vandringen på ett helt annat vis. Trekking kräver bra benmuskler och ett starkt psyke! Under en vandringsresa med andra unga genom Nepals häftiga natur kommer båda dessa sättas på prov till max!

Läs mer om trekking i Nepal

Vacker vy över Nepals berg.

8. Äventyrsresa i Thailand

Om du vill uppleva så mycket som möjligt under en och samma resa innan 30 bör du överväga möjligheten till att kombinera trekking, cykling och kajakpaddling i Thailand. Yngre ålder = mindre träningsvärk. Hoppa i kajaken som guppar i Thailand turkosa vatten och förbered sig på en träningssession från topp till tå på en av världens vackraste platser. Lägg till en cykeltur förbi tempel och nationalparker och en trekk genom djungel, förbi djur och med målet: magiska vattenfall. Du är då all clear för ett äventyr du sent kommer att glömma!

Utforska äventyren i Thailand

Två kanoter och kristallklart vatten i Thailand.

9. Den Transsibiriska järnvägen från Moskva till Beijing

Att resa under en längre period och att ta till sig nya intryck är lättare som ung. Att därför passa på att resa med tåg genom två kontinenter, 12 regioner, 87 städer och 7 tidszoner (174 av jordens omkrets!) är en bra idé! Spana in Transsibiriska järnvägen innan du fyller 30 och ta dig genom ett äventyr förbi bland annat Mongoliet, Gobiöknen, Sibirien och Kina!

Läs mer en den mytomspunna tågresan här

Transsibiriska järnvägen

10. En jordenruntresa

Den ultimata resan innan 30! Kombinera flera upplevelser under din egendesignade resa jorden runt. Resan kommer att vara lång (och kosta en slant) men är så lätta värt det! Innan 30 är sannolikheten stor att du inte har några förbindelser hemma, vilket är en fördel innan man drar iväg på en så här episk tripp. En jordenruntresa tar i regel 3-6 månader, så gå all in all innan du blir för gammal och uppbunden av massa måsten.

Läs mer om jordenruntresor

En man med ryggsäck i solnedgången.

Get ready for take off!

Är du redo för att dra iväg på en resa du kommer minnas tillbaka till med tindrande ögon på ålderdomshemmet? Hör då av dig till oss så tar vi fram ett reseförslag som just nu endast existerar i din fantasi.

Boka in en gratis reserådgivning

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...