{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

De 8 bästa aktiviteterna i Malaysia

borneo-malaysia-orangutans-cover

De 8 bästa aktiviteterna i Malaysia

I Malaysia finns det så mycket du kan uppleva: djupa regnskogar där du kan ta dig fram på floden Kinbatangang, ett fantastiskt kök (prova en char kway teow i något av gatustånden), chansen att stå öga mot öga med en orangutang, dykning med valhaj och sköldpaddor och sist men inte minst; luta dig tillbaka med en färsk kokosnöt i handen och bara njuta av solnedgången på en härlig strand! Listan kan fortsätta i all evighet.

Det var inte lätt att välja ut de åtta bästa aktiviteterna i Malaysia, men vi måste ju begränsa oss. Så här levererar vi en lista på åtta äventyr i både västra (den del där Kuala Lumpur ligger) och östra (Borneo) delarna av landet.

PS. Du borde definitivt besöka både östra och västra Malaysia!

Taggad på att uppleva Malaysia?
Vi fattar om du efter att ha skummat igenom den här listan blir taggad på att resa till Malaysia. Och vet du vad? Hos oss hittar du aktiviteter i Malaysia för alla sorters resenärer. Så, kontakta någon av våra grymma reseexperter om du har några frågor eller vill boka in ett äventyr i Malaysia. Våra reseexperter älskar att prata resor och hjälper dig mer än gärna att skräddarsy din drömresa!
Skriv till oss!

1. Träffa orangutanger och näsapor

Malaysia beräknas vara hem för 20% av världens djurarter och de gulliga malaysiska aporna är väl värda att hälsa på. Om du flyger till Sandakan på Borneo kan du besöka Sepilok Rehabilitation Centre där lokala eldsjälar tar hand om mellan 60 och 80 föräldralösa orangutanger och försöker hjälpa dem att ta sig tillbaka och klara sig själva i det vilda.

Sepilok är öppet mellan klockan 09.00 och 16.00 och orangutangerna får mat varje dag klockan 10.00 och 15.00. Centret har djurens bästa i fokus och därför är närkontakt mellan besökare och djuren inte tillåten. Att apornas välmående prioriteras i första hand - något vi gillar starkt! Det finns inga näsapor på Sepilok men du kan vara säker på att du ser dem under din resa i Malaysa, då det finns väldigt många i landet.

Träffa näsapor i Malaysia

Vi erbjuder en grym rundresa som ger dig det bästa av Borneo på 14 dagar, där du bland annat besöker Sepilok Rehabilitation Centre. Snacka med oss om du vill veta mer. Vi kan också hjälpa dig att hitta de billigaste flygbiljetterna till Borneo och ge dig de bästa insidertipsen så att du får ut så mycket som möjligt av din tid i Malaysia.

2. Bestig det högsta berget i Sydostasien

Vill du njuta av utsikten från toppen av Borneo? Vi kan garantera dig att du kommer få se en helt fantastisk soluppgång från Mount Kinabalu (4095 meter över havet), och även om klättringen till toppen är ganska krävande så är den möjlig även för den som inte anser sig vara speciellt vältränad. Halvvägs upp slår ni läger och vid tvåtiden på morgonen bli ni väckta av er guide som kommer att leda er hela vägen upp till toppen lagom till att solen stiger upp vid femtiden.

Du kommer att glömma allt vad värkande muskler och stela ben heter så fort de första solstrålarna tar sig över horisonten!

Bestig Mount Kinabalu i Malaysia

Vi har en fantastisk rundresan där du reser genom Borneo från Kota Kinabalu i Sabah till Kuching i Sarawak. Under resan bestiger Sydostasiens högsta berg och upplever MÅNGA andra häftiga äventyr. 

Resa hit? Ja, tack!

3. Upplev paradiset på Perhentianöarna

Perhentian Islands, eller Perhentianöarna, är kända för sina otroliga stränder. Vissa menar att de är bland de vackraste i världen. Ögruppen består av två öar; Kecil (”lilla”) och Besar (”stora”). Kecil är förstahandsvalet för backpackern, medan Besar erbjuder finare boenden och en lite lugnare atmosfär vilket lockar främst par och nygifta. Båda öarna har fina sandstränder, korallrev och turkost vatten där du hittar sköldpaddor, clownfiskar (tänk ”Hitta Nemo”) och små hajar. Öarna är täckta av djungel och har inga bilvägar – bara stigar – det gillar vi!

Res till Perhentian Islands i Malaysia

Om du vill besöka Perhentian Islands när du är i Malaysia kan du ta hjälp av våra reseexperter för att hitta de billigaste flygen dit. Vi ser fram emot att se till så att du får uppleva paradiset!

Ta mig till Perhentianöarna

4. Storstadsliv och Petronas Towers i Kuala Lumpur

Om du reser till Malaysia kommer du sannolikt att göra ett stop-over i huvudstaden Kuala Lumpur. Om du gillar storstadsliv är Kuala Lumpur definitivt värt en visit under ett par dagar. Staden är full av liv!

Res till Kulapa Lumpur i Malaysia

Hos oss hittar du alla möjliga guidade turer i Kuala Lumpur, allt från ankomstpaket, utflykter till Batu Caves, sightseeingturer samt Legoland Malaysia.

Hit vill jag!

5. Den djupa regnskogen i Taman Negara National Park

Regnskogen i Taman Negaras nationalpark är en av de äldsta i världen, så gammal som 130 miljoner år enligt experter. Om du drömmer om att besöka den djupa regnskogen så är Taman Negara en av de bästa platserna i Sydostasien. Floran och faunan är enastående och de enorma träden fantastiska - endast ett fåtal av solens strålar hittar ner genom de täta trädkronorna. Att vandra i Taman Negara är en riktig upplevelse och det finns flertalet vandringsleder. 

Res till regnskogen i Taman Negaras nationalpark i Malaysia

Kontakta våra reseexperter om du vill höra mer om våra turer till Taman Negara.

Jag vill åka!

6. Cameron Highlands

Cameron Highlands är ett omfattande område med böljande kullar, skogar och vackra teplantager i staten Pahang. Boh är den mest välkända tesorten härifrån (togs fram 1929) och förutom att njuta av en kopp kan du uppleva fantastiska vyer, vattenfall och bergstoppar.

Res till Camaron Highlands i Malaysia

7. Smaka på det lokala köket

Bara tanken på den malaysiska maten får oss att vilja hoppa på nästa flight. De små matstånden som du tycker ser billiga och sjabbiga ut är vanligtvis de som har den allra bästa maten! Var äter lokalbefolkningen? Se dig omkring och gå dit! Malaysierna äter både lunch och middag ute nästan varje dag, så de vet var man ska gå. Satsa på en char kway tewo, en laksa, sataykyckling eller en nasi goreng. Det kan inte gå fel! Till det dricker du en Milo (en lokal chokladdryck), citronte eller en 100PLUS.

Du kan få en god måltid för 8-15 RM (cirka 25 kronor) om du väljer något av de lokala matställena. I Kota Kinabalu finns det ett fantastiskt matställe på Gaya Street (nära Sunday market) där kocken varje morgon gör hemlagade nudlar, var där i tid om du vill hinna få dig en portion (de är inte sällan slut redan vid kl. 10.30)!

Matlagning i Kuala Lumpur i Malaysia

 

8. Dyka i Sipadan - Troligtvis den bästa dykningen i världen

Om du vet lite om dykning har du troligtvis hört talas om Sipadan. Det spelar ingen roll om du redan har ditt dykcert, vill ta ett eller bara vill prova på att dyka; Sipadan är helt fantastiskt. Där finns allt! Sipadan ligger ungefär en timme från fastlandet (du flyger in till Tawau på Borneo) och dykningen är som bäst mellan april och december.

Dyka i Sipadan, Malaysia

Dyk tillsammans med barracudor, papegojfisk, sköldpaddor, rockor, valhajar och mer än 3000 andra arter i Sipadans magiska vatten. Låter det som något för dig? Hör av dig till oss så guidar våra reseexperter dig genom de alternativ som finns vid en resa till Malaysia.

Kontakta oss!

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...