{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Resa i december

En kvinna ser på rosa fyrverkerier under en resa i december.

En backpackers guide till en resa i december

Byt ut risgrynsgröten och pepparkakorna mot tacos och ceviche! I december är Meiko och Galapagosöarna riktigt trevliga platser att besöka! Mer taggad på USA? Fira in det nya året i Miami, Florida! 

Får inte nedan resmål det att pirra lite extra i magen? Det finns mängder av andra destinationer som är perfekta för en resa i december. Boka in dig på en kostnadsfri reserådgivning (som vi tar i vår butik eller över telefon) så plockar vi fram riktigt drömmiga alternativ åt dig! 

Boka in gratis reserådgivning

Mexiko

Även om Mexiko ser litet ut på kartan är det enormt! Det kan därför vara en bra idé att avsätta lite tid när man åker till hit. För många är julafton något alldeles speciellt, men skulle du tacka nej till att spendera den Mexiko? Här är medeltempreraturen 30 grader och med andra ord helt tvärtom mot snön och isen som vi har här hemma.

Behöver du några tips på vilka festivaler du bör gå på i december? Här är de: Trópico Acapulco, La Noche Blanca och Festival Catrina. Vill du verkligen piffa till kan du fira en galen nyårsafton bland annat i Playa del Carmen! Ingen tid att förlora, vamanos! Åker du istället hit  november kan du vara med och fira Dias de Muertos, som tvärtom mot vad det låter som är en färgstark högtid för att hedra alla dom som lämnat oss!

Förslag på upplevelser i Mexiko:

 

Se fler äventyr i Mexiko

Centralamerikas regnskog

Generellt sett har Centralamerika ett tropiskt och fuktigt klimat hela året, med två mycket distinkta säsonger: den torra (oktober till juni) och den regniga, även kallad den “gröna säsongen” (juli till september, mellan juni och november är det dessutom orkansäsong). Klimatet varierar även mellan de olika centralamerikanska länderna under samma säsong då kontinenten ligger mitt på ekvatorn. Så vilket land passar inför din resa i december?

Costa Rica ligger precis norr om ekvatorn och har därför ett tropiskt klimat året om med en medeltemperatur utmed kusterna på 27°C - alltså perfekt för sol och värme! Ju högre upp du kommer i Costa Ricas berg och regnskog desto svalare blir det. Detta klimat stämmer även väl överens med vädret i Belize. Att ge sig av på en djungeltrekk eller prova på ziplining är därför riktigt maxat här under en resa i december! Varför inte även prova på att surfa i Playa del Carmen, en legendarisk surfby med galet vackra stränder!

Panama är det land i Centralamerika som ligger närmas ekvatorn är därför även landet som är fuktigast och varmast. Länderna norr om Panama (Guatemala, Nicaragua, Honduras och El Salvador) blir därefter svalare och klimatet något mer varierat. Men om du undrar var det är varmt i december kan vi lova dig att vart du än tar dig i Centralamerika så kommer värmen alltid vara närvarande.

Populära upplevelser i Centralamerika:

 

Se fler äventyr i Centralamerika

 

Galapagosöarna

En bit utanför Sydamerikas västkust ligger Galápagosöarna. En grupp avlägsna vulkanöar med en unik biologisk mångfald. Upplev öar som har ett unikt landskap, från svarta vulkaniska klippor till frodiga laguner och vackra stränder. Galápagosöarna är ett riktigt paradis, men glöm inte att du befinner dig i djurens rike. Den unika naturen är hem för ett antal arter som inte lever någon annanstans i världen, vilket gör dem desto mer sårbara för yttre påverkan.

Klimatet här är behagligt, och en resa hit i december skiljer mellan den varma och fuktiga säsongen mellan december och maj och den torra säsongen som sträcker sig från maj till december!

Förslag på upplevelser på Galapagos:

 

Se fler äventyr på Galapagos

Sugen på att resa i december?

Du kan andas ut för din resa i december kommer att bli av (och dessutom blir episk) med hjälp av våra välberesta reseexperter. Vi ser till att din vinterresa blir en perfect match för dig. Boka in dig på en kostnadsfri reserådgivning så kickar vi ingång ditt äventyr! Och du, rådgivningen kan vi ta både över telefon eller i en av våra butiker - du bestämmer.

Boka in gratis reserådgivning

Vill du spana på resor inför en annan månad?

⬅ Gå tillbaka till resekalendern

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...