{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Resa i februari

australia-kata-tjuta

En backpackers guide till en resa i februari

Var är det egentligen varmt i februari? Under de första månaderna av året är värmen långt bort från oss i Sverige. Det här innebär att det är ett ypperligt tillfälle att planera in den där avlägsna och exotiska resan som du drömt om. I februari tar vi siktet på Oceanien och Brasilien där du får uppleva den stora karnevalen!

Om du känner att ingen utav dem ger dig den där WOW-känslan, snacka då med oss så tar vi fram fler alternativ för en februariresa utefter dina preferenser.

Boka in gratis reserådgivning

Nya Zeeland

Då Nya Zeeland ligger på motsatt jordhalva från oss och resterande Europa är det sommar där när det är vinter här. Att resa hit under februari är alltså perfekt! Då Nya Zeeland består utav två större öar, Nordön och Sydön, variera klimatet en hel del.

På Nordön, där vi bland annat hittar Auckland, är klimatet milt med en medeltemperatur på 17-24 °C i februari. Det är även under den här tiden på året som solen skiner som mest och det regnar som minst. Du kan till och med hoppa i havet och ta en simtur här under februari!

På Sydön, där bland annat Christchurch ligger, är det svalare (medeltemperatur 12-22 °C) och något blåsigare - men låt inte det skrämma dig. Klimatet är fortfarande behagligt och det enda du behöver packa med dig är en tunnare jacka och ett par långärmade tröjor á la klassisk svensk sommar.

Varför rekommenderar vi dig att åka hit och inte till en paradisö kanske du undrar? Jo, för att Nya Zeeland är som bäst just mellan december och februari och en dröm för just roadtrips! (Inget körkort? Skaffa dig då istället ett busspass!)

Förslag på upplevelser i Nya Zeeland:

 

Se fler upplevelser på Nya Zeeland

Australien

Australien, liksom Nya Zeeland, har sommar när vi har vinter vilket gör landet till en grym destination under februari. 

Då Australien är enormt varierar klimatet stort i de åtta territorierna. I norr är det vanligtvis varmt året om och ju längre söderut du reser desto svalare blir vintrarna (Svalt som i mellan 7-17 °C, så nej du behöver inte oroa dig för att frysa även om du väljer att åka i juli). Under sommaren i februari är medeltemperaturen 17-31 °C i Perth (sydvästrakusten) och 18-26 °C i Sydney (sydöstra kusten). Nice, eller hur?

Vad borde du göra i Australien under en resa i februari då? Precis som i Nya Zeeland så är vägarna grymma för roadtrips, så hyr en campervan och stanna till var ni helst känner. Glöm inte bort att stanna till vid minst en surflocation för att prova på surfingen. Dykningen Down Under är även den grym, så även det är ett måste att prova på. Har du ingen körkort, slå då till på ett busspass, det funkar precis lika bra!

Förslag på upplevelser i Australien:

Är du mer nyfiken på att plugga 1-2 terminer i Australien eller kanske en helt utbildning? Vi hjälper dig att uppfylla den drömmen. Klicka här för att läsa mer om utlansstudier!

 

Se fler äventyr i Australien

Brasilien 

En resa till Brasilien levererar i princip allt du kan önska dig. Fantastiska människor, magnifika stränder, världens största regnskog, samt träsk och våtmarker med ett imponerande djurliv. Här finns också vackra och spännande städer i alla storlekar (så som Rio och São Paulo), samba, fotboll, blandad arkitektur, paradisiska vattenfall, tropiskt klimat, dramatiska klippor, raviner och mycket mycket mer.

reser du hit i februari får du uppleva karnevalen i Rio de Janeiro som är en av de mer kända festligheterna i världen, och hålls före påskfastan varje år. Den har rötter tillbaka till 1700-talet och du kan förvänta dig dagar fulla av dans, kultur och massor av happenings!

FPopulära upplevelser i Brasielien:

 

Se fler äventyr i Brasilien

Sugen på att resa i februari?

Du kan andas ut för din resa i februari kommer att bli av (och dessutom blir episk) med hjälp av våra välberesta reseexperter. Vi ser till att din resa är en perfect match för dig. Boka in dig på en kostnadsfri reserådgivning så kickar vi ingång ditt äventyr! Och du, rådgivningen kan vi ta både över telefon eller i en av våra butiker - du bestämmer.

Boka in gratis reserådgivning

Vill du spana på resor inför en annan månad?

⬅ Gå tillbaka till resekalendern

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...