{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Resa i oktober

mount-everest-nepal-lobuche-flags

En backpackers guide till en resa i oktober

Happy Halloween! Vad sägs ändå om att skippa skräckfilmerna och höstmyset för att istället tagga iväg på äventyr? Utmana dina benmuskler på en trekk i Nepal eller besök den antika staden Petra i Jordnanien. Om inget av resmålen nedan är din grej finns mängder av andra grymma resmål för en höstresa.

Snacka med oss under en kostnadsfri reserådgivning så tar vi fram ett förslag för din drömresa!

Boka in gratis reserådgivning

Indien

Indien är kanske det mest färgstarka landet i världen, och är en av destinationerna för oktober. Oktober är en av de mest hektiska månaderna på året här. Inte bara för att det finns 1 miljard människor, vilket låter upptaget i sig, utan för att kalendern är fullbokad med helgdagar, festivaler och andra happenings! Det hålls minst 10 festivaler i oktober (!).

En av festivalerna du bör fånga är Samsara Himalayan Festival. Det här är en slags healingfestival för den som gillar musik och välmående. Denna festival är inte bara för kålmumsande hippies, utan för alla som vill få en inblick i en helt fantastisk kultur. Yoga, med lotusställning och andra andningsövningar, kommer ursprungligen från Indien och utövas mestadels i hela landet. I oktober kan du vara med och binda själ och kropp, för en andlig upplevelse på Samsara Himalaya-festivalen.Om detta inte är riktigt för dig kan du gå med på Ljusfestivalen!

Eftersom denna festival firas av hinduer liknar denna festival Tihar-festivalen i Nepal. Tusentals lerlyktor sätts upp och tänds utanför varje hus i fem dagar i väntan på att rikedomens gudinna ska besöka. Om ditt hus är upplyst ordentligt kommer hon att vara närvarande. Det firas med fyrverkerier, god mat, mycket folk och snopp och godis.

Förslag på upplevelser i Indien:

 

Läs mer om Indien

Jordanien

Står ett bad i Döda havet på din bucketlist? Då är det Jordanien du vill åka till. Det är nästan lite läskigt att gå ner i vattnet, för det känns som att du tappar kontrollen, vilket du gör, och du flyter upp som en flöte. Dessutom kan du ta ett lerbad, och denna lera är bra för dig. Täck dig i lera med hela kroppen och låt den stelna innan du tvättar bort den i vattnet du flyter i. Det är så mycket salt i det här vattnet att du flyter även om du inte brukar kunna göra det annars!

Vädret i Jordanien är vid denna tid varmt, men inte för varmt. Den genomsnittliga dagtemperaturen i oktober är 25 grader, men det blir kallare på natten. Under vintern i Sverige är det kallt i Jordanien, men på sommaren kan det bli så högt som 49 grader. Om du reser i oktober får du en bra blandning av båda!

Förslag på uplevelser i Jordianien: 

 

Se fler äventy i Jordanien

Nepal

Vädret i Nepal i oktober förblir stabilt mellan 24-28 grader Celsius i oktober, såvida du inte flyttar upp i höjden. Det är förstås också okej, för oktober är perfekt för vandring i Nepal! Dessutom hålls Nepals största och näst största festivaler hålls i oktober. Dashain (5-10 oktober) – firandet av gudinnan Durga, och Tihar/Diwali (27 oktober) – Ljusfesten. Diwali-festivalen börjar med att hedra djur som hundar och kor. På den tredje dagen, årets mörkaste dag, besöker rikedomens gudinna alla dem som har tänt sina hus ordentligt åt henne. I stort sett hela nationen är upplyst, fyrverkerier firas och godis och annat godis ges som presenter under festivalen.

Som nämnts är vandring också bra i Nepal vid den här tiden på året. Packa väskan, ta på dig ett par bra skor och gå en promenad. Visste du att bland annat världens högsta berg, Mt. Everest är i Nepal? Det är en upplevelse du sent kommer att glömma. Det som är trevligt med att vandra i Nepal är att man ofta går från tehus till tehus. Så du får inte bara uppleva naturens skönhet, du får även smaka på något av världens bästa te! Det kan bli bra efter en lång resa!

Populära upplevelser i Nepal:

 

Se fler äventyr i Nepal

Sugen på att resa i oktober?

Du kan andas ut för din resa i oktober kommer att bli av (och dessutom blir episk) med hjälp av våra väl beresta reseexperter. Vi ser till att din höstresa blir en perfect match för dig. Boka in dig på en kostnadsfri reserådgivning så kickar vi ingång ditt äventyr! Och du, rådgivningen kan vi ta både över telefon eller i en av våra butiker - du bestämmer.

Boka in gratis reserådgivning

Vill du spana på resor inför en annan månad?

⬅ Gå tillbaka till resekalendern

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...