{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Bra att veta om praktik i USA

En kornings i New York under praktiken i USA

FAQ om att praktisera i USA

Hur kan KILROY hjälpa mig att bli praktikant i USA?

Vi kan hjälpa dig på följande sätt: 

 • Om du redan hittat en praktikplats på egen hand hjälper vi dig att söka visumtillstånd och visum. Det krävs att praktiken godkänns av en visumsponsor och vi är officiell representant för visumsponsorn CIEE.  
   
 • Vill du ha hjälp att hitta en praktikplats och därefter söka visumtillstånd och J1-visum hjälper vi dig med det, se her.

Vilka typer av praktikplatser finns?

Det finns många möjligheter. Några exempel är: 

 • Ekonomi och management 
 • Kommunikation och media 
 • Ingenjörsvetenskaper 
 • Administration 
 • Marknadsföring 
 • Turism och hotell 
 • IT och dataanalys 

Vilka krav finns för att få praktik i USA?

En praktikplats i USA kan sökas av den som är inskriven på en högre utbildning på högskola eller universitet utanför USA. Om du redan tagit din examen kan du söka praktik om det gått max 12 månader från det att du tog din examen. Om det gått me rän 12 månader efter examen kan du söka praktikvisum om du har minst ett års relevant arbetslivserfarenhet. Om du har frågor om behörighetskraven är du välkommen att kontakta en av våra duktiga studierådgivare för hjälp och råd.  

Den sökande måsta fyllt 18 år och ha goda kunskaper i engelska och praktiken ska vara relevant för tidigare studier och erfarenhet.  

När bör jag söka?

Vi rekommenderar att du kontaktar oss minst 3-4 månader före din tänkta praktikstart – gärna tidigare än så!  

 

Hur länge kan jag praktisera i USA?

Du kan praktisera i upp till 12 månader. Om du söker visum i kategorin Practical Career Training kan du praktisera i upp till 18 månader i USA.  

Hur mycket kostar visumtillstånd och J1-visum till USA?

Programavgiften varierar beroende på hur länge du ska vistas i USA, från 1250 USD. Tillkommer gör migrationsmyndighetens kostnad (SEVIS fee) och ambassadens kostnad (MRV fee) liksom kostnader för flyg, boende och andra levnadsomkostnader. En medicinsk försäkring ingår i programavgiften. 

Kan jag få lön från praktikplatsen i USA?

Det finns praktikplatser som erbjuder lön och/eller annan ersättning som t ex bidrag till busskort, måltider, boende t ex. Många praktiker är oavlönade. Om ditt internship är en del av din utbildning och ger dig akademiska poäng kan du söka studiemedel från CSN. 

Kan man söka praktikplatser inom alla brancher i USA?

Det är inte tillåtet med praktik med patientkontakter, vilket gör att det finns få möjligheter för sjuksköterskestudenter, läkarstudenter, fysioterapistudenter etc att söka praktik i USA. Det går dock att söka praktik inom vårdyrken om du har en adminsitrativ roll eller ”skuggar” en kollega inom ett vårdyrke. Även forskningsinriktade praktikplatser inom vård godkänns. Detsamma gäller praktik inom djurvård, undervisning eller socialt arbete. 

Måste jag kunna flytande engelska?

Det krävs inte flytande kunskaper i engelska, men det är viktigt att dina språkkunskaper är så goda att du obehindrat kan göra dig förstådd, kan ta instruktioner och fungera bra i en engelskspråkig arbetsmiljö.  

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...