{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Agnes pluggar på college i New York

Criminal justice på Berkeley College

Agnes studerar criminal justice på Berkeley College

Den största anledningen till att jag valde att söka mig till studier i USA var för att jag alltid har velat bo i New York. Även om jag är från en liten stad från början så har jag alltid känt hjärtat slå lite snabbare för storstäder. Detta fick jag en försmak av när jag bodde i London ett par år efter gymnasiet.

Vill du studera på Berkeley College i NYC?
Du kan bli student på college i New York. Vi hjälper dig från dag ett!
Läs mer om Berkeley College här!

Mina fyra kriterier för val av skola i New York

När jag försökte bestämma mig för vilken skola jag skulle välja så var det fyra krav som var viktiga för mig:

1. För det första så ville jag att skolan skulle erbjuda Associate Degrees (2-årig utbilding) inom criminal justice. Det var viktigt för mig eftersom jag redan har en Bachelor’s Degree (fil. kand) inom socialt arbete och ekonomin skulle inte tillåta ytterligare fyra år på högskola.

2. För det andra så var priset något att fundera över. I Sverige är vi vana vid kostnadsfria högskoleutbildningar, men i USA ser det såklart helt annorlunda ut. Om man jämför Berkeley College med många andra privata skolor så är Berkeley betydligt billigare och det finns även möjlighet till mycket bra stipendier från dem. Jag blev t.ex. antagen till deras Honors Program och fick därmed stipendie på 50% av studieavgiften varje termin.

3. Det tredje kravet var att skolan skulle ligga centralt så att det var lätt att ta sig dit även om jag själv skulle vara tvungen att bo en bit från skolan.

4. Det sista kravet var att jag ville att skolan jag valde skulle vara vana vid internationella studenter så att jag skulle kunna få hjälp med mina frågor som ofta skiljer sig lite från andra studenters frågor.

college in new york - berkeley college

Hur KILROY hjälpte mig

Urvalsprocessen bestod av ett evinnerligt googlande från mitt håll och till slut efter mycket jämförande så beslutade jag mig för att Berkeley College uppfyllde mina krav och kändes som rätt matchning för mig.

Det var ytterligare ett stort plus att man för en billig peng kan få hjälp med hela processen av Kilroy. Det är mycket pappersarbete som krävs när man söker utbildning i USA och det underlättade väldigt mycket att få hjälp med detta från personer som är vana vid processen. Helt klart värt pengarna! 

Studentboende i New York City

Boendesituationen i New York City är som känt väldigt tuff. Det är inte så mycket att det inte finns bostäder, för det finns det. Problemet är snarare att man inte har råd med dessa bostäder, och även om man har råd så kräver de allra flesta hyresvärdar att man ska ha god kredit (i USA såklart) samt att man ska kunna bevisa att man tjänar 40 x månadshyran. Det gör man absolut inte som student. Jag och min vän som flyttade hit tillsammans insåg efter ett tag att få ett eget kontrakt på en lägenhet, även långt ifrån skolan, skulle bli i princip omöjligt.

Vi löste istället vår bostadssituation genom en Facebook-grupp där folk annonserar om lediga rum i deras lägenheter. Vi hade såpass tur att det till och med fanns två rum lediga i samma lägenhet, så vi två delar lägenhet med en tredje tjej som även hon är från Sverige. Man får dock räkna med en hyreskostnad på minst 800 dollar och förmodligen mer än så om man vill bo i ett någorlunda okej område.

Vi bor i ett område i Brooklyn med ca. 30 min restid till Midtown där skolan ligger. VAd jag slutligen vill komma till är mitt tips att hålla utkik i diverse Facebook-grupper som rör boende i New York samt att även registrera sig på apparna SpareRoom och Roomie.

Snart kommer jag ha min Associate Degree i Criminal Justice

Jag är nu inne på min fjärde och sista termin här på skolan. När jag tar examen kommer jag att ha en Associate Degree i criminal justice. Ett stort problem som existerar i USA är att ungdomar (beroende på start) kan dömas som vuxna om de har begått brott och mitt hjärta brinner lite extra för dessa frågor. Min förhoppning är därfor att kunna stanna kvar i USA och arbeta med ungdomar inom juvenile justice.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...