{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Varför mina äventyr i Kanada är det bästa som hänt mig...

Plugga i Kanada med KILROY

Personlig utveckling var mitt mål

Det hela började med att jag kände att jag behövde något nytt, något som kunde få bort från mina gamla rutiner. Men jag var inte redo att ansöka till ett universitet i Sverige för jag kände att jag var inte helt säker på vad jag ville gå för utbildning. En tanke var att resa, vilket jag gjorde föregående höst. Samtidigt var jag sugen på att lära mig saker, utvecklas på flera olika plan. Så vad är inte bättre än att studera utomlands ett tag?

Drömmer du om att leva som student i dessa vackra omgivningar?
Vi hjälper dig med allt det praktiska så att du ska komma iväg på studier utomland på bästa och smidigaste vis. Boka in dig på kostnadsfri studierådgiving så hjälper vi dig.
Läs mer om Thompson Rivers University

Varför jag valde att plugga i Kanada

Jag valde Kanada för jag älskar att vara utomhus i naturen och jag menar, har ni varit i Banff eller Jasper Nationalpark? Helt magiskt! Men det är inte naturen som får mig att vara kvar (okej jo, lite), det är människorna och känslan. Alla möter en med ett leende vare sig du går på bussen eller springer in i någons kundvagn i mataffären.

Mitt liv som student i Kanada

Universitetet är en historia för sig men kortfattat är det fantastiskt! Jag valde att läsa kurser lite blandat eftersom jag inte riktigt visste vad jag ville. Jag är alltså inte med i något specifikt program utan läser kurser i allt från engelsk litteratur/novellskrivning till anatomin hos olika djurarter. Professorerna är riktigt duktiga och kunniga vilket är en kontrast mot många av mina gymnasiekurser. Däremot är kraven mycket högre, jag skulle nog inte påstå att det är särskilt mycket högre på svenska universitet men det är mycket ansvar som vilar på ens axlar. På gott och ont. Skillnaden med svenska universitet och vad jag upplevt här är att det är en sådan stark gemenskap. Det finns över 50 klubbar att vara med i, jag själv är med i äventyrsklubben och förra veckan gick vi på en hike till en jättevacker sjö någon timme bort.

Livet i Kanada utanför skolan

En typsik dag på universitet har jag 2-3 lektioner och mellan dem eller efter dem är jag kvar och pluggar, för JA, man måste lägga ner tid på studierna om man ska klara sig haha… men det är inga problem för på Campus finns ca 10 olika restauranger och cafeer. Dessutom brukar jag bryta studierna och gå över till den stora sportanläggningen och träna någon timme, då känns det bättre (det är gratis för studenter). Men jag måste erkänna att jag blivit kaffeberoende sen jag kommit hit och jag gillade inte ens kaffe innan jag åkte… haha!

Vad jag gör när jag inte pluggar

Förutom skolan så har jag ju min fritid. Jag simhoppar en del, gjorde det i Sverige och kände mig så sugen att jag var tvungen att göra det även här. Annars är jag mycket med vänner och hittar på saker. Nu i helgen var det Thanksgiving och jag åkte med en av mina kanadensiska vänner till Williams Lake och hade en riktig kanadensisk Thanksgiving med Turkey, mashed potatoes och hela kitet. Rullade därifrån för jag var så mätt… Har också varit på drive- in movie nyligen och sett en skräckfilm, det var läskigt på en ny nivå. Nästa vecka ska jag till en ”laxflod” för att se laxarna simma hem, det ska bli spännande. Längtar tills snön kommer också så jag kan få börja åka skidor och snowboard.

plugga och åka skidor i Kanada - skidort nära universitet i Kanada

Min plan var att stanna här endast en termin men jag har blivit så fast vid staden och landet att jag planerar att komma tillbaka nästa höst för att läsa min fullständiga utbildning här - jag behöver bara jobba ihop lite pengar först. Är så glad att jag tog denna möjligheten och är så glad att KILROY har hjälpt mig på min resa, hade seriöst inte klarat mig annars. Sen att jag även får fortsatt hjälp nu när jag funderar på att läsa hela utbildningen i Kanada är fantastiskt. Gör mig så lycklig!

Varma hälsningar från Kamploops i Kanada!
Alina

Vill du leva livet i Kanada precis som Alina?

Kanada är helt enkelt ett fantastiskt land med otrolig natur och att prova på att leva livet som en äka Kanadensare låter inte helt fel. Om du känner dig taggad på att åka på ett äventyr liknande Alinas, hör då av dig till oss så hjälper vi dig kostnadsfritt med allt det praktiska.

Snacka med oss!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...