{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Annie studerar på HPU på Hawaii

Annie spanar ut över utsikten på Hawaii som student på HPU.

Annie studerar på HPU på paradisön Hawaii

"Det absolut bästa med Hawaii Pacific University – förutom det faktum att man faktiskt bor och lever på Hawaii med det underbara klimatet – är att skolan är mån om sina studenter. De arrangerade flera olika aktiviteter under terminen som gjorde att man kunde lära känna fler studenter och verkligen känna sig som en del av HPU."

Nyfiken på vad du kan studera på Hawaii?
Ögruppen Hawaii är helt otrolig och en dröm för den som älskar inte minst surfing!
Läs mer om att studera på Hawaii

Hur jag blev student på Hawaii

Mitt namn är Annie och jag har så länge jag kan minnas drömt om att plugga utomlands. Efter gymnasiet bestämde jag mig därför för att åka till Hawaii Pacific University. Läs hela min berättelse om hur livet med studier, surfing, hikes och alla nya vänner var under en termin på den underbara ögruppen Hawaii!

Att studera på HPU låter dig leva på denna magiska ögrupp vid namn Hawaii.

Att hitta rätt skola

Jag har egentligen sedan jag var liten vetat att jag ville läsa en termin eller två utomlands. Så när jag avslutat gymnasiet kände jag att det var dags, jag bestämde mig för att åka under höstterminen 2013. Det svåraste valet för mig var alltså att bestämma vilket av alla dessa häftiga ställen jag ville studera på. Jag tittade på många olika universitet i USA, det var flera som såg väldigt bra ut men jag kände att jag ville prova på något lite mer ovanligt. Fick ögonen på Hawaii Pacific University (HPU) och började då med KILROYs hjälp gräva efter så mycket information om skolan som vi bara kunde hitta.

"jag kände att jag ville prova på något lite mer ovanligt"

Skolan var precis det jag sökte, inte ett alltför stort universitet med ca 9 000 studenter och extremt internationellt. KILROY hjälpte mig med allt pappersarbete och kontakten med skolan, vilket jag uppskattade något enormt. Detta gjorde att jag kunde känna mig väldigt trygg och inte behövde oroa mig för att missa att skicka in några viktiga handlingar.

Magisk vy över HPU och Hawaii.

Letade boende på plats på Hawaii

Jag tog kontakt med tidigare studenter vid HPU med hjälp av KILROY, och alla gav mig tipset att leta boende när jag väl var på Hawaii. Annars vet man aldrig vad man signar upp sig på och det var verkligen ett bra råd att följa. Eftersom jag reste helt själv hade det kanske varit lättare att bo i de studentboenden som skolan erbjuder, och det var något jag lite grämde mig över innan jag reste, att jag inte hade bokat. Nu i efterhand är jag otroligt glad att jag inte gjorde det, jag hittade istället en lägenhet som jag delade med tre tjejer från Norge som också studerade på HPU och det blev suveränt.

Kurserna på Hawaii Pacific University

Då jag inte hade börjat studera i Sverige än plockade jag lite olika kurser som jag tyckte verkade intressanta och matchade varandra. Det som var väldigt bra var att jag på detta vis kunde välja lite efter hur mycket tid jag ville spendera i skolan. Jag gick fyra dagar i skolan och hade tre dagar ledigt, vilket var väldigt skönt.

Läs mer om HPU på Hawaii här

Det bästa med HPU

Det absolut bästa med Hawaii Pacific University – förutom det faktum att man faktiskt bor och lever på Hawaii med det underbara klimatet – är att skolan är mån om sina studenter. De arrangerade flera olika aktiviteter under terminen som gjorde att man kunde lära känna fler studenter och verkligen känna sig som en del av HPU. Som jag nämnde tidigare är det inte ett jättestort universitet vilket också bidrar till små klasser. Detta tycker jag ledde till att man verkligen fick en bra relation till sina professorer och att de tog sig tid att hjälpa var och en av oss.

Anni har tagit sig till toppen av berget på en trekk på Hawaii.

Mycket att göra på lediga dagar

Mina lediga dagar fylldes av strandhäng, surfing, dykning och kryssningar till häftiga vattenfall, hikes, roadtrips och självklart ett besök på Pearl Harbor. Det finns helt otroligt många hikes på Hawaii, i alla olika svårighetsgrader, som är perfekta att dra iväg på med kompisarna. Det är även ett bra sätt att hitta nya vänner på. Då jag bodde i det stora turistområdet Waikiki så var det väldigt skönt att ibland hyra en bil och dra iväg till North Shore. Där fick man uppleva Hawaii på ett mer genuint sätt, inte så mycket bilar, höghus och turister överallt.

Absolut bästa beslutet jag någonson tagit

Anledningen till att jag valde att ta denna utlandstermin var dels för att utveckla min engelska, och dels för hela upplevelsens skull. Och jag kan med handen på hjärtat säga att det är det absolut bästa beslut jag någonsin har tagit. Förutom engelskan och upplevelsen har jag fått möjlighet att lära känna så otroligt många människor från hela världen, och det var tack vare dem som mitt halvår på Hawaii blev så fantastiskt och minnesvärt.

// Annie

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...