{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Hannas tips och studier i Queensland

Studera i Brisbane

För Hanna innebar äventyret i Australien mer än bara studier. Tiden utomlands utvecklade henne på många olika plan och hon beskriver det som en resa för livet och känner att hon fått en bra grund för framtida resor, studier och karriär. Här delar hon med sig av sina tips och erfarenheter från University of the Sunshine Coast!

University of the Sunshine Coast (UniSC) är ett modernt ganska litet universitet som ligger vackert till i mysiga omgivningar på Australiens Sunshine Coast, bara 90 km från Queenslands huvudstad Brisbane. Universitetet erbjuder ett brett urval av utmärkta kurser och program. Lektionerna sker i små grupper med kunniga och engagerade lärare.

 

Att leva & plugga i Australien
Australien har ett behagligt klimat året runt och australiensarna anses vara ett av världens mest gästvänliga folk. Vare sig du söker storstadspuls eller vill prova på "världens bästa surfing" så kommer du trivas i Australien. Och missa inte Australienarnas egna "barbie" eller barbeque, en obligatorisk kvällsyssla och alla är bjudna!
Läs mer om university of the sunshine coast här!
VI HJÄLPER DIG SOM VILL STUDERA I AUSTRALIEN
Vill du veta mer om utbildningar, studentlivet och hur det är att plugga i Australien? Vi berättar gärna om hur det är att leva i Australien, har koll på hela ansökningsprocessen och tar hand om alla praktiska detaljer åt dig. Helt kostnadsfritt och utan förpliktelser!
Boka kostnadsfri rådgivning idag!

Intressanta studier

Min upplevelse att resa till Australien och University of the Sunshine Coast med KILROY har varit helt över förväntan. Jag har fått välja bland flertalet intressanta kurser och varit väldigt nöjd med att kunna läsa ett diplom-program vilket innebär att jag får ett intyg på det jag studerat som jag kan ha med som referens längre fram. Kurserna har haft bra innehåll och upplägg, du får en course outline som tydligt visar allt du behöver veta för att klara kursen och du får även en inloggning till några sidor där du får tillgång till mer information och klassforum.

Det enda som kan vara bra att tänka på är att planera sin tid och ge sig själv lite mer tid än vanligt då omställningen att göra allt på akademisk engelska kan vara lite mer tidskrävande samt att hitta och göra research med trovärdiga källor.

Upptäck Brisbane
Endast en timmes biltur bort hittar du Australiens tredje största stad, Brisbane

Våga resa själv

Övergången mellan Sverige och Australien gick smidigt och var lärorik. Att resa själv för första gången och hamna på ett stort studentboende med människor från hela världen har gett mycket och varit väldigt kul. Hela upplevelsen hade aldrig varit så här lyckad utan att ha bott på Varsity Apartments. Alla är här för att ha kul och redan från första dagen hade jag träffat nya vänner som fortfarande är med mig under den här resan och vänskapskretsen blir bara större.

Boendet i sig har haft allt man behöver och nära till allt. Lär man sig bussarna och med lite planering så kan man ta sig överallt och receptionen finns alltid till hjälp vid behov. Lägenheterna är fräscha och uppdelningen med eget badrum och gemensamt kök och vardagsrum fungerar bra. De har bra policy som låter oss ha kul på området men respekterar allas olika vardag och ser till att det är lugnt under vardagarna. Hyran är ganska hög men om man inkluderar allt du får för pengarna så kompenserar det upp.

"Såhär i efterhand är jag så nöjd med mitt val och glad att jag åkte! Inte bara för studiernas skull utan har fått utvecklas så mycket som person och gjort saker som skydiving, surfat, lärt mig longboard som jag aldrig hade tagit mig tiden för hemma." 

Planera i tid

Studierna i sig är mycket eget ansvar och kräver planering. Tips är att börja med uppgifterna så fort som möjligt genom att välja ämne, göra upp en planering och påbörja research. Personligen tycker jag att takten är bra men märkt att det skiljer sig mycket från svenska studier som jag är van vid och att det krävs mer av mig. Uppskattar lärarnas engagemang och skulle det vara något kan man alltid fråga i person eller via mejl, finns alltid en hjälpande hand vilket jag känner trygghet i.

Jag förberedde mig ett halvår innan jag skulle åka och är tacksam mot mig själv att jag tog god tid på mig och såg till att ha extratid till att umgås med familj och vänner innan jag åkte samt ha lite spelrum ifall något skulle hända. Detta är min första resa själv och att ha lite mer tid på sig gjorde resnerverna lite lugnare. Hjälpen från KILROY gjorde mig också trygg och uppmuntrade mig att detta skulle bli hur bra som helst!

Läs mer om University of the Sunshine Coast här. Eller om våra andra universitet i Australien här.

Snacka studier i Australien med oss

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...