{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Joel studerar på Santa Monica College i USA

Joel studerar på Santa Monica College i USA | KILROY

Joel studerar på Santa Monica College i USA

Det tog en dag för mig att bli förälskad i Santa Monica, nu, flera månader senare trivs jag bara bättre. Det är en helt otrolig miljö att bo i med saker som händer hela tiden, överallt. Här känner man sig aldrig ensam, alla här är väldigt öppna och trevliga. Det är också väldigt mycket svenskar här så du kan fortsätta fira dina svenska traditioner ifall du vill det.

Varför studera vid Santa Monica College?
SMC är en skola där lektionerna hålls i små klasser, detta ger varje elev mycket personlig uppmärksamhet och vägledning. SMC s huvudcampus ligger bara tjugo minuter från centrum med restauranger, caféer och bra shopping. Där hittar du också Santa Monica Pier med ett litet nöjesfält och den härliga stranden strax intill. Det är inte heller långt till kärnan av livliga Los Angeles!
Läs mer om Santa Monica College här
VI HJÄLPER DIG SOM VILL STUDERA I USA
Vill du veta mer om utbildningar och hur det är att studera i USA? Vi berättar gärna mer om hur det är att leva i USA, har koll på hela ansökningsprocessen och tar hand om alla praktiska detaljer åt dig. Helt kostnadsfritt och utan förpliktelser!
Boka ett kostnadsfritt möte idag!

Att bo i Santa Monica

Det är väldigt mycket hemmafester och så finns det såklart nattklubbar och barer. Jag är dock inte 21 så jag kan inte direkt gå ut och klubba men det finns också restaurang/barer som är väldigt sköna, min favorit är Saddle ranch. Saddle ranch är ett stort timmerhus med ett biljardbord, en bar, massa bord och sedan det bästa av allt, en mekanisk tjur. Det är väldigt bra stämning där och maten är riktigt god.

Om man vill få ut det mesta av området, då räknar jag in Malibu, LA osv så måste man dock ha bil. Det kan vara väldigt långt till olika platser. Det går såklart att ta sig runt utan bil också men det är lite jobbigare, det är också billigt att hyra bil här så man kan göra så över en helg om man vill ta sig runt och se lite saker.

Min första termin på Santa Monica College!

Sen är det såklart skola här också, det är mycket eget ansvar och de är hårda med deadlines. Hur mycket läxor man har är i stort sett helt beroende på läraren, men det är lite beroende på vilken typ av kurs också. Business, ekonomi och media verkar ha ganska mycket läxor, inte för att jag läser dem men flera kompisar gör det. Jag gillar verkligen Santa Monica College, det är inte så mycket att göra för mig och i och med att man måste gå på alla lektioner gör att man kommer in i en liten vardag och håller reda lite på hur det går. 

Boende och vänner

Jag kom hit utan att känna någon alls eller ha något planerat permanent boende. Jag bodde på hotell de första dagarna och sedan flyttade jag till ett vandrarhem i några dagar. Allt medan jag lärde mig området, fixade de första sakerna i skolan och började leta boende. Jag träffade många svenskar och en av dem var min nuvarande roomie. Vi bor på The Plaza at the Arboretum. Det ligger ungefär 15 min från skolan om man går och ungefär 30 min från 3rd Street Promenade som är Santa Monicas centrum, också det med gång. Det går såklart bussar också. Sen om man fortsätter ungefär tio minuter förbi 3rd Street så kommer man till havet. Så jag tycker att det ligger väldigt bra till. Sen så är Plaza at the Arboretum ett lägenhetskomplex så här finns det två pooler, en jacuzzi, två grillar vid ena poolen och sedan ett gym. Det bor också väldigt många svenskar här så det är ofta man träffar svenskar nere vid poolen och så är det ofta fester och grillkvällar.

Skater i Los angelesHittade rätt - stannar i USA

Jag kommer direkt från gymnasiet och fortsätter mina studier till ingenjör. Jag har tagit hjälp av studievägledarresurserna på SMC, som jag tycker är bra, för att ta reda på lite mer vilken typ av ingenjör jag vill bli och var jag vill fortsätta mina studier. Jag har tänkt fortsätta studera i USA och slutföra hela utbildningen här. Om det går stannar jag här för resten av livet här. 

Joel Karlsson
AA in General Science

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...