{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Olivias masterstudier på University of Technology Sydney

Olivia studerade Event Management på University of Technology Sydney (UTS)

Olivia om sin första tid som student i Sydney

"En av de sakerna jag tvivlade mest på innan jag åkte hit var om staden Sydney i sig skulle vara för stor för mig. Jag hade en bild av att jag ville plugga i en småstad där alla känner alla där det skulle vara lättare att komma in i en gemenskap. Nu med facit i hand kan jag säga att jag hade helt fel och det tack vare alla event UTS anordnar och framförallt att jag valde att bo på campus."

Vill du studera i Sydney, Australiens största stad, precis som Olivia?
University of Technology Sydney (UTS) är ett tekniskt universitet med fokus på innovation och praktiskt lärande. Trots att det är ett relativt nytt universitet är det ett internationellt erkänt universitet med ett utmärkt centralt läge i metropolen Sydney!
Snacka med våra reseexperter om att plugga i Australien

Hej,

Mitt namn är Olivia och jag pluggar min Master i Event Management på University of Technology Sydney (UTS). Jag flyttade hit för ungefär 6 veckor sedan men tiden springer iväg. Jag har redan hunnit utforska Sydneys många härligheter och träffat massa nya studenter från alla håll och kanter i världen. Jag bor på UTS housing vilket är universitetets egna bostäder. Att bo på skolan innebär massa roliga event som är gratis där du får möjlighet att träffa andra studenter från UTS. Varje tisdag och onsdag är det gratis frukost på campus och det ingår även ett medlemskap på ett av gymmen som ligger endast ett stenkast bort från UTS housing. Jag delar boende med två andra tjejer, en från USA och en från Japan.

På UTS finns det möjlighet att välja om man vill bo i en egen studio apartment eller dela med andra studenter som jag gör. Vi har alla ett eget sovrum men delar kök, badrum och vardagsrum med en balkong. Vi har även tillgång till husets rooftop som har en fantastisk utsikt där det finns tillgång till en grill och även en liten odling av grönsaker. Jag rekommenderar att dela rum med andra då du aldrig kommer känna dig ensam när du kommer hem. UTS campus består av olika byggnader som är utspridda lite här och var över staden och alla mina kurser är i olika byggnader. Skolan erbjuder en shuttlebus som kan ta dig till de olika byggnaderna om du har föreläsningar sent på kvällen eller helt enkelt inte orkar gå. Jag har inte använt bussen ännu då jag personligen tycker att det är ganska nära att gå mellan byggnaderna, dock är jag väldigt tacksam över att ha valmöjligheten.

Att vara student i storstaden Sydney

En av de sakerna jag tvivlade mest på innan jag åkte hit var om staden Sydney i sig skulle vara för stor för mig. Jag hade en bild av att jag ville plugga i en småstad där alla känner alla där det skulle vara lättare att komma in i en gemenskap. Nu med facit i hand kan jag säga att jag hade helt fel och det tack vare alla event UTS anordnar och framförallt att jag valde att bo på campus. Staden känns mycket mindre då det är gångavstånd mellan campus och UTS housing. Även Bondi Beach ligger 40 minuter bort med buss och en powerwalk till Operahuset tar bara 30 minuter, supernära!!

Olivia studerade Event Management på University of Technology Sydney (UTS)

Studentlivet och att plugga på UTS

Den största skillnaden jag har märkt på universitetet här till skillnad från i Sverige är att istället för att ha en kurs i taget så har jag fyra samtidigt. I början tyckte jag det var en stor skillnad just med tanke på att varje dag hade jag en massa nya uppgifter att göra klart inför de olika kurserna. Det bästa tipset jag fick var att skaffa mig en study group i varje kurs som jag kunde sitta och diskutera med innan lektionerna och alla tutorials då det är ett ganska högt tryck på att man ska delta och diskutera i klassrummen. Nu har jag kommit in i det hela och jag trivs som fisken i vattnet. Kurserna är intressanta och att lära sig från andra studenter från olika länder är helt fantastiskt och det är faktiskt en av dagens höjdpunkter att gå till skolan.

UTS erbjuder massa olika klubbar som du som student kan gå med i, vissa gratis och vissa får man betala för. Då jag pluggar Event Management valde jag att gå med i en klubb som heter “Event Society” vilket kostade 10 AUD för ett helt år. De pengarna fick jag tillbaka ganska snabbt då första välkomstminglet bjöd på 3 drink vouchers och pizza. Där träffade jag massa nya studenter, vissa som läser samma master som jag men i andra årskurser (toppen om jag vill ha hjälp med någon framtida skoluppgift!!). Mitt medlemskap i Event Society ger mig möjligheten att anmäla mig till framtida event som jag får vara med och anordna eller volontärarbeta på. Givetvis anmälde jag mig till det första eventet som är en kryssning runt Sydney Harbour och jag längtar redan tills det bär av!

Just do it!

Till dig som funderar på att plugga utomlands rekommenderar jag det verkligen. Du får en utbildning men du får även en chans att resa, två flugor i en smäll! Men det bästa med det hela är att få träffa alla andra studenter som gör samma sak som du och att du lär känna dig själv på en helt ny nivå!

Läs mer om UTS här

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...