Boka flyg

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

Cabin Class

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

9 Endast valda datum Economy

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsDetta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ cardLists.others.label }}

Se fler sökträffar [{{ count.others.count - cardLists.others.searchItems.length }}]
Se fler sökträffar [{{ count.help.count - helpResultsData.length }}]

{{ cardSlider.label }}

Se fler sökträffar [{{ cardSlider.total - cardSlider.searchItems.length }}]
Se fler sökträffar [{{ count.help.count - helpResultsData.length }}]

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Vänligen fyll i alla fält

Stäng
Kontakta oss
Skriv till oss

Drömmer du om att studera eller att göra en praktik utomlands? Du kanske har ett hum om vad du vill göra och vart du vill resa men behöver bolla med någon som har gjort något liknande. Eller du kanske bara inte vet var du ska börja. Hör av dig till oss med dina drömmar, så hjälper vi dig att uppfylla dem.

Detta fält behöver fyllas i
Detta fält behöver fyllas i

Tack för ditt mejl!

Vad roligt att du vill utomlands! Vi återkommer till dig så snart vi kan. 

Vi har för tillfället problem med att våra e-mail ibland fastnar i spamfiltret hos våra kunder. Kolla därför i ditt spamfilter om du saknar svar från oss.

Vi hörs snart!

KILROY

Du kommer att få en mailbekräftelse på din förfrågan inom kort. {{email}}

Boka ett möte

Vill du snacka utlandsstudier med oss? Boka in ett möte med våra studierådgivare för att få hjälp med att hitta dina drömstudier. Du kan välja att ta mötet i en av våra butiker, via telefon eller som videosamtal. Våra öppettider är kl. 12:00-16:00, måndag till fredag, och mötena kan ske mellan 10:00-18:00.

Detta fält behöver fyllas i

Vad kul att du hör av dig!

Vad roligt att du vill du vill utomlands! Vi återkommer till dig och bekräftar tid och plats för din kostnadsfria studierådgivning så snart vi kan.

Vi har för tillfället problem med att våra e-mail ibland fastnar i spamfiltret hos våra kunder. Kolla därför i ditt spamfilter om du saknar svar från oss! 

En kopia av ditt meddelande har skickats till din mail.

Vi hörs snart!

KILROY

Du kommer att få en mailbekräftelse på din förfrågan inom kort. {{email}}

Chatt Kontakta oss
Kontakta oss Chatt

Raffaele Flauto studerar på University of Sydney

sydney-outdoor-pool-at-sea-cover

Att studera utomlands var något jag alltid hade drömt om att få göra i livet. Att kunna studera någonstans där sol och värme var en del av vardagen och där stränderna och palmerna fanns. Samtidigt så ville jag kombinera detta med ett bra universitet någonstans i en härlig storstad. Min dröm blev sedan verklighet när jag kom i kontakt med KILROY och de plockade fram den perfekta platsen som mötte mina krav, nämligen Sydney, Australien. 

Vi hjälper dig som vill studera i Australien
Vill du veta mer om utbildningar, studentlivet och hur det är att plugga i Australien? Vi berättar gärna om hur det är att leva i Australien, har koll på hela ansökningsprocessen och tar hand om alla praktiska detaljer åt dig. Helt kostnadsfritt och utan förpliktelser!
Boka kostnadsfri rådgivning idag!

Efter att ha spenderat hela min uppväxt i Stockholm så kände jag att det var dags för lite omväxling i vardagen. Jag hade precis tagit studenten och kände att det var det perfekta tillfället att börja förverkliga mina drömmar. Jag tog tillfället i akt o kontaktade KILROY som hjälpte mig med allt från ansökningen till att jag satte mig på planet som skulle ta mig till andra sidan jorden. 

Sydney är Australiens mest folkrikaste stad och ligger på den sydöstra kusten. Staden har allt ifrån det typiska storstadslivet med bra nattliv till avslappnande stränder och vackra nationalparker med härlig natur. Man kan säga att oavsett hur man är som person och vad man är ute efter så har Sydney något för alla individer. 

Studera på ett universitet i Australien

Många av Australiens främsta universitet går att hitta i Sydney. Den kanske allra främsta av dem är University of Sydney. Universitetet, som grundades år 1850, är Australiens äldsta och är bekräftad bland de 50 bästa universiteten i världen. Universitetet har idag närmare 50 000 studenter. 

Beroende på vad man studerar så varierar självklart studietakten samt fritiden. Det är dock inte alls ovanligt att man åtminstone har 1 vardag ledig då man själv har möjligheten att göra ändringar och anpassa schemat efter egen vilja. Utöver detta har man ungefär 2 veckors total ledighet under terminen, varav 10 av dessa är i följd i form av ”Spring Break”.

Sevärdheter

På fritiden så rekommenderas det starkt (även av skolan) att utforska Sydneys alla attraktioner. Dem flesta av attraktionerna går att ta sig till med kollektivtrafiken, medan andra är att föredra att man antingen hyr en bil eller anordnar en resa med en agency. Hur som helst så är detta några av alla saker som starkt rekommenderas att man gör/besöker när man är i Sydney.

Bondi Beach
I Sydney går det att hitta otroligt många och vackra stränder, men den kanske mest kända och populäraste är nog Bondi Beach. 

Coastal Walk (Bondi till Coogee)
En promenad kring kusten mellan Bondi beach & Coogee beach. Promenaden tar cirka 90 minuter och det finns många fina stränder (ex. Bronte, Tamarama) längs promenaden. 

Opera Huset & Harbour Bridge
Förmodligen det som förknippas mest med Sydney. Ett måste besök för dem som är i Sydney.

Nationalparkerna
Förmodligen den finaste natur jag sett. Om man älskar djur och natur så ska man definitivt ta sig till naturreservaten som finns. Royal National Park samt Blue Mountains National Park är förmodligen dem mest kända och dem som ligger närmast.   

Bondi Beach

Boende

Det kan kännas som att boendet är den tuffaste pusselbiten att sätta på plats, men faktum är att det är mycket enklare än man tror. Till att börja med så finns det möjlighet få en boplats på campus. Fördelen med det är att du dels bor nära skolan men även med andra studenter. Det är förmodligen bra för att skapa närverk o nya vänner.

Det går även att få tag på boplats på egen hand. Priserna varierar ganska stort beroende på plats samt hur många som bor i faciliteten. Hemsidor som flatmates är väldigt bra för att skaffa sig ett boende då det kommer upp annonser dagligen. Facebook-gruppen ”Svenskar i Sydney” är också ett väldigt bra verktyg. Många lägger även där upp annonser angående boende. Du kan även själv skriva ett inlägg att du letar efter boende då alla hjälpsamma och oftast kan bidra på något sett. 

Mitt tips är att man till en början bokar antingen hotell eller vandrarhem för minst den första veckan och sedan börjar leta boende här på plats. Tidsskillnaden tar ganska hårt till en början vilket gör att man sover oregelbundet och vid ”fel” tider. Det tar minst ett par dagar innan kroppen vänjer sig vid skillnaden. Anledningen till att man ska leta boende på plats härnere är eftersom att man måste se till att faciliteten är duglig då bilderna ibland kan vara missledande.

Allmänna tips

SOLKRÄM! UV-strålningen är otroligt stark i Australien. Det är viktigt att smörja in sig ofta, speciellt vid strandbesök. Man bränner sig enklare än man tror vilket ofta resulterar i att man måste undvika solen ett par dagar (och man vill ju ha en bra tan, inte vara tomatröd)

Utflykter. Ska man göra utflykter så rekommenderas det att dem görs på söndagar. Det är mycket billigare på söndagar då du endast betalar 2.5 dollar för hela dagen, oavsett hur långt eller hur mycket du åker inom New South Wales.

Deklarera. Se till att deklarera det du har med dig. Australien är väldigt hårda med vad du tar med dig in i landet. Det är bättre att du visar din produkt och frågar om den bör deklareras än att inte fråga alls. Man kan få böter på rätt stora summor om dem hittar något som inte är deklarerat. 

Ohyra. Kolla efter ohyra när du är på lägenhetsvisning. Tyvärr finns exempelvis Bed Bugs som kan finnas i lägenheten. Dem befinner sig oftast i madrasser, så be om att få kolla sängmadrasserna bara för att vara säker. 

NJUT! Passa på att njuta när du är i Sydney. Integrera dig med kulturen och människorna här, festa loss på Aussie day, gå till en pub o gambla på Anzac Day, kolla på Mardi Grass paraden osv. Sydney självt har så mycket att ge och inte för att nämna vad landet Australien kan erbjuda. Australien känns definitivt som mitt andra hem och jag har inte ångrat en enstaka sekund som jag spenderat härnere! 
// Raffaele

Vill du också studera i Austalien, snacka med oss

Kommande events

See more events ({{ allEventCardsTotal }})

Nyfiken på att studera utomlands?

Taggad på en utbytestermin eller en hel utbildning utomlands men osäker på hur det går till? Vi vet, det är lite komplicerat. Det finns tusen möjligheter och en hel del trist pappersarbete. Därför finns vi här! Vi hjälper dig att hitta drömstudierna utomlands och tar hand om alla praktiska detaljer - helt kostnadsfritt.

Kontakta oss

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...