{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Min Bachelor in Business i Sydney

sofia hoppar fallskärm under studierna vid university of technology sydney i australien

Sofia blev ”head over heels” förälskad i Australien

Hej, jag heter Sofia och mitt äventyr i Australien började 2016 när jag bestämde mig för att resa dit som au-pair. Efter ett år reste jag hem igen för att arbeta men efter några år insåg jag att jag hade blivit ”head over heels” förälskad i Australien och beslutade mig därför för att ett års studier där inte hade skadat. Dessutom hade jag en pojkvän väntandes i Sydney så därför var det en självklarhet att studera just där. Och här är jag nu.... vid University of Technology i Sydney!

Boka in gratis studierådgivnig

International Students At Uts Taking The Tube

Hur KILROY hjälpte mig

Efter ett möte med studierådgivaren Linnea på KILROY hittade jag min drömutbildning, som visade sig vara en hel examen och inte endast ett års studier. Linnea tog fram en lista på universitet som erbjöd kurser jag var intresserade av och ett utav dessa var University of Technology Sydney (UTS). Jag hade inte hört mycket om UTS tidigare men efter att ha läst på om universitetet kändes det helt perfekt.

Min studierådgivare hjälpte mig dessutom med så mycket annat, så som hur jag skulle kunna finansiera studierna med bidrag från ett stipendium som UTS delar ut. I slutändan fick jag det där stipendiet och tillsammans med det och egna besparingar gick finansieringen runt. När du planerar finansiering av studier i Australien bör du ha i åtanke att det är mycket dyrt att bo i Sydney, men det finns sätt att sänka kostnaderna. Ett bra alternativ är att leta boende utanför de dyrare områdena, vilket är något jag har valt att göra.

Opera House Sydney Sofia International Student At Uts

Min Bachelor's Degree in Business i Sydney

Som sagt insåg jag under studierådgivningen hos KILROY att mina drömstudier i Australien faktiskt var en hel utbildning, rättare sagt utbildningen Bachelor of Business majoring in Accounting and Human Resources Management, och inte endast fristående kurser.

Jag har precis avslutat mitt första år på den 3-åriga utbildningen. Det blev som så att jag påbörjade min examen mitt i läsåret vilket innebar att min första termin kunde slutföras som vanligt men den andra fick jag göra online. Trots den lite annorlunda starten gjort det här mig inte särskilt mycket.

Redan nu känner jag att jag lärt mig så mycket och min engelska har utvecklats markant. Både familjemedlemmar och vänner säger dagligen att mitt ordförråd ökar och att jag är mer självsäker när det kommer till grammatiken. Jag är så otroligt nyfiken på hur bra jag kommer att vara på engelska efter de här åren.

Sofia International Student At Uts Sydney Opera House

Mina veckor består av tre studiedagar

En vanlig dag på UTS börjar med en föreläsning följt av självstudier, eller tvärtom. Allt beror på ens schema. Du kan ha allt från 3 till 4 studiedagar på campus, vilket innebär att du är där omkring 3-6 timmar, då föreläsningarna/lektionerna är 1,5h långa. Under min första termin hade jag tre studiedagar i veckan och nästan varje dag efter föreläsningarna gick jag och mina vänner ut och åt lunch.

Något som är riktigt bra att veta är att studenter i Sydney är rätt studiefokuserade och om jag ska vara ärlig blev jag rätt förvånad över att studentlivet inte är lika socialt här som hemma.

australia-twelve-apostles-light-cover

Min favoritplats i Australien

En typisk ledig dag för mig består utav att utforska området jag bor i, såväl som centrala Sydney. Då jag redan har bott här i över sex månader har mina favoritplatser konstant ändrats allteftersom jag upptäckt nya ännu härligare smultronställen.

En av mina favoritplatser i New South Wales är Jervis Bay, cirka 3 timmars bilresa från Sydney, som är mest känd för Hyams Beach som har världens vitaste sand. Jag rekommenderar verkligen alla som någon gång besöker Australien att ta sig dit. Något som även måste upplevas är en nyårsafton i Sydney!

En resa som jag ser fram emot är den längs Great Ocean Road följt av Västkusten då jag än så länge bara har rest längs Australiens östkust. Två av de mest minnesvärda stoppen under den resan var Fraser Island, världens största sandö, och den gången då jag hoppade fallskärm över Stora Barriärrevet.

Ett telefonsamtal bort...

Det bästa med att studera i Australien är de härliga minnen du skapar samt den fantastiska kulturen i kombination med den miljö du ständigt är omgiven av. Jag är så glad för den support KILROY gav mig och att de endast var ett email/telefonsamtal bort. De har alltid hjälpt och guidat mig genom diverse problem jag ställt inför och svarat på alla mina frågor.

Det värsta med att studera i Australien är hemlängtan vilket är något jag kämpat en hel del med. Trots det är det här äventyret väl värt alla utmaningar som jag ställts inför. Att studera i Australien är ett av de bästa valen jag någonsin gjort.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...