{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
International Students Griffith University At The Beach
griffith-international-students-walking-on-the-beach-outside-brisbane

Om att studera vid Griffith University

Griffith University rankas som ett av världens bästa universitet och ligger i subtropiska och surfingvänliga Queensland i Australien. Griffith University har fem olika campus utspridda mellan Brisbane och Gold Coast och här kan du surfa, bada och hänga med vänner efter skoldagens slut. Kursutbudet är stort, vad sägs om ekonomi, ingenjörsvetenskap, medicin, journalistik, kriminologi, design, film, skådespeleri, musik och andra estetiska ämnen, språk, psykologi eller vad sägs om fotografi eller kanske oceanografi? Allt är möjligt och vi kan hjälpa dig att hitta dina drömstudier.

Boka in en gratis studierådgivning

Vi erbjuder gratis studierådgivning och vi hjälper dig med allt praktiskt och guidar dig genom ansökan, finansiering, boendealternativ och stipendier om du önskar studera:

 • En eller två terminer (Study Abroad)
 • Kandidatprogram (Bachelors Degree)
 • Masterprogram (Masters Degree)
 • Diplomprogram

Griffith University erbjuder studier i världsklass i ett subtropiskt klimat

Ett subtropiskt klimat, en unik mix av vacker natur och stadspuls, undervisning i världsklass och banbrytande forskning, det är vad du kan vänta dig av dina studier vid Griffith University. Gold Coast och Brisbane erbjuder perfekta möjligheter att få ut det mesta av din studietid - här finns en mångfald av studiemöjligheter, kultur, mat, traditioner, vänner, nya erfarenheter och äventyr – allt med ett internationellt fokus.

Griffith University är känt för sina höga ambitioner att möta behoven hos såväl studenter som på arbetsmarknaden och i det lokala samhället. Från första början har universitetet känt ett ansvar för både miljö- och sociala frågor och det var det första australiska universitetet att erbjuda en examen inom miljövetenskap. Griffith har ett nära samarbete med företag, regeringen och samhället i övrigt för att bidra till sociala, vetenskapliga, teknologiska, konstnärliga och ekonomiska framsteg. 

Fem goda skäl att studera vid Griffith University

Det finns många bra skäl till att välja Griffith, här är de fem främsta:

 1. ”Griffith Mates” är ett faddergäng bestående av australiska och internationella studenter som välkomnar nya studenter. De är hjälpsamma och älskar att ha kul och deras mål är att göra din Griffith-upplevelse så bra det någonsin går.  
 2. Griffith University har relativt låga studieavgifter
 3. Studera nära stranden eller mitt i Brisbanes stadskärna  
 4. Griffith University har över 120 studentklubbar på campus
 5. Griffith University är ett av Australiens ledande universitet inom idrott och erbjuder examina inom exempelvis idrottsvetenskap och ledarskap. Dessutom är universitetets idrottsanläggningar (tenniscenter, simhall och löparbanor bland många andra) i toppklass.

Vem kan studera vid Griffith University?

Om du har avslutat en gymnasieexamen med godtagbara resultat är du behörig att söka till Griffith University. Studier vid universitetet passar dig som:

 • Planerar att ta ett sabbatsår för att prova på livet i Australien. Studera en eller två terminer och läs fristående kurser inom ämnen som intresserar dig.
 • Redan är antagen till ett universitetsprogram på ett svenskt universitet och vill läsa en eller två terminer i Australien för att sedan tillgodoräkna ECTS-poängen i din svenska utbildning (även kallat Study Abroad/Freemover).
 • Drömmer om att studera en hel utbildning vid Griffith University, exempelvis en kandidat- eller masterexamen.
 • Har studerat en 2-årig yrkesutbildning och som önskar en kompletteringsutbildning (”top-up”) för att kunna få ut en kandidatexamen.

Griffith Universitys fire campus

Du kan studera på Griffith University i:

 • Brisbanes stadskärna (South Bank)
 • Mount Gravatt och Nathan (10 km från Brisbanes stadskärna)
 • Gold Coast (nära stranden)
 • Logan (mellan Brisbane och Gold Coast)

Boende vid Griffith University

Det finns flera olika boendealternativ som passar alla olika typer av studenter. Boende på campus finns på Nathan Campus. Om du väljer det här boendealternativet kommer du att ha gångavstånd till campus och du kommer snabbt att lära känna såväl andra internationella som australiska studenter.

Det finns också alternativ utanför campus, vilket kan ge mer frihet och dessutom vara billigare än studentboende på campus. Studentkåren, internationella studierådgivare och universitetets boendeservice hjälper dig att hitta ditt eget boende. På campuset på Gold Coast erbjuder studentkåren till och med minibusstransporter ("mini-van service") under introduktionsveckan där du erbjuds skjuts till lediga boendealternativ. Det är bara att fråga om du behöver hjälp och vara proaktiv, så kommer du med all säkerhet att hitta ett boende. 

KILROY är partner med StudentOne i Brisbane. De erbjuder olika typer av rum på tre olika platser i Brisbane nära Griffith och kollektivtrafik. StudentOne har flexibla bokningsvillkor. Du kan välja 4 – 52 veckors vistelse och du kan faktiskt boka ditt rum redan innan du fått antagningsbeskedet från din skola eftersom StudentOne även har flexibla avbokningsvillkor.

Du kan bo själv i en enrumslägenhet, i delat dubbelrum eller i en lägenhet med upp till sex sovrum. Utöver trevliga rum erbjuder StudentOne en härlig gemenskap och många roliga aktiviteter. Varje månad arrangeras sociala aktiviteter som grillkvällar, yoga, poolparty, sportaktiviteter med mera. Ett perfekt ställe för att finna och hänga med vänner på!

Spana in rum, kostnader och boka din plats här.

Om du istället söker mer av familjeliv kan du välja bo hos en australisk värdfamilj. Det här alternativet ger dig ypperliga möjligheter att djupdyka i den australiska livsstilen och verkligen leva som en ”local”. Naturligtvis är det här boendealternativet annorlunda i jämförelse med att bo med andra studenter, men likväl en lärorik och häftig upplevelse.

Få en mjukstart på dina studier i Brisbane

Genom oss kan du få en garanterad mjukstart i din nya studiestad Brisbane. Läs mer om vårt startpaket i Brisbane här.

Ansök till Griffith University

Ansökningsdeadline för Griffith University är vanligtvis i januari, maj och september varje år men tveka inte att kontakta oss om du skulle vilja ansöka eftersom deadlines kan ändras från år till år.  

Kontakta oss

Varför studera i Australien med KILROY?

Kostnadsfri studierådgivning
Få svar på dina frågor kring utlandsstudier och praktik utomlands - helt kostnadsfritt och utan dolda kostnader.
Dina drömmar i fokus
Dina drömmar och mål är prio ett. Tillsammans med din personliga studierådgivare skapar ni en upplevelse som du kommer att minnas för livet.
Vi guidar dig genom djungeln
Vi har koll på allt kring ansökningsprocessen, visum, boende, finansiering och stipendier, så att du inte behöver oroa dig!

Utbildningar & studiealternativ

Griffith University (CRICOS: 00233E | TEQSA: PRV12076) erbjuder över 300 olika utbildningar och kurser på högre akademisk nivå. Skolan erbjuder följande utbildningsnivåer:

 • Fristående kurser i 1-2 terminer (Study Abroad)
 • Kandidatexamen
 • Masterexamen
 • Diploma eller Certificate

Griffith University erbjuder även möjligheten till volontärarbete och praktik för internationella och lokala studenter, som ger bra erfarenhet på både ett personligt plan och för kommande karriär.

Boka in gratis studierådgivning

Finansiering

Det är möjligt kan få hela eller delar av din utbildning finansierad av CSN i form av lån, bidrag och merkostnadslån. Du kan även låna för flyg och försäkring varje termin. Griffith University erbjuder också generösa stipendier. Om du vill läsa mer om CSN, stipendier etc. hittar du information under avsnittet om finansiering.

Antagningskrav och studieavgift

Antagningskrav och studieavgifter kan variera mycket beroende på land, universitet, ämnen och om du väljer att plugga en termin eller en hel examen. Vi hjälper dig gärna att ta fram avgifterna på just den utbildningen du vill läsa. 

Läsåret

Utbildningar vid Griffith University börjar tre gånger per år, i februari, juli och oktober.

 • Termin 1: från februari till juni
 • Termin 2: från juli till oktober
 • Termin 3: från oktober till februari

Studielängd

Från en termin till fleråriga studier

Antal studenter

+45 000

Var?

Queensland, Australien

Studieavgift?

Ja, snacka med oss!

Vill du veta mer?

Personlig studierådgivning

Oavsett vilka frågor du har hjälper våra studierådgivare dig att besvara dom. De har själva studerat utomlands och hjälper dig även med hela ansökningsprocessen.
Läs mer

Finansiering

Hur finansierar du dina studier? Är utbildningen berättigad för CSN? Kan du jobba vid sidan av studierna? Få alla svar här.
Läs mer

Engelskatester

För att få behörighet till vissa universitet och utbildningar krävs ett godkänt engelskatest. Läs mer om de de olika typerna av tester här.
Läs mer

Good to know

Läs studentberättelser här

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...