{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
tafe-queensland-view-over-brisbane-cover
tafe-queensland-surfing-students-cover

Om att studera vid TAFE Queensland

På TAFE Queensland finns ett brett utbud av yrkesförberedande och CSN-berättigade utbildningar att välja bland. Här får du en prisvärd och kompetensbaserad utbildning med fokus på praktiska och efterfrågade färdigheter. Här kan du exempelvis studera kurser i ekonomi, Event Management, grafisk design och Sport Development. Låter det som något för dig? Boka då in en:

Gratis studierådgivning

Vi hjälper dig med allt praktiskt, så som finansiering, boende, stipendier och ansökan, om du önskar studera:

 • En eller två terminer utomlands via Study Abroad (begränsade valmöjligheter)
 • En diplomutbildning

Varför studera vid TAFE Queensland?

Under din studietid vid TAFE kommer du att kunna njuta av den avslappnade livsstilen du hittar på Australiens östkust, de vackra stränderna, fantastisk natur och det varma klimatet i underbara Sunshine Coast och Gold Coast. Här finns dessutom ett stort utbud av restauranger, nattklubbar, nationalparker, surfstränder och mycket mer. Om du väljer att plugga här kommer kan du alltså vara säker på att alltid ha något att göra.

Som student vid TAFE kommer du att få en aktuell utbildning som du kommer att ha stor nytta utav under din framtid karriär. Undervisning sker i utmärkta campusanläggningar och utbildningarna är nära förankrade till näringlivet.

Fortfarande inte helt såld på att plugga vid TAFE Queensland? Spana då in nedan 6 highlights:

 1. TAFE Queensland ligger i hjärtat av två av Queenslands mest omtyckta regioner: Sunshine Coast och Wide Bay Burnett, norr om Brisbane.
 2. TAFE Queensland erbjuder riktigt bra yrkesutbildningar.
 3. Med över 40 kurser att välja på ger TAFE dig en rivstart på din framtida karriär.
 4. TAFE har sex campusområden och alla har utmärkta faciliteter.
 5. På TAFE Queensland kan du studera billigt både när det kommer till studieavgift och levnadskostnader - i förhållande till andra studieorter i Australien.

Glömde vi nämna att universitetet dessutom:

 • Har över 200 internationella studenter från över 40 länder
 • Ligger i den delen av Australien där du hittar de skönaste människorna!
 • Låter dig kombinera studierna med den avslappnade livsstilen som genomsyrar den här regionen av Australien
 • Bjuder på otroligt vackra stränder i närheten av många av sina campus vid Sunshine Coast och Wide Bay Burnett

Utbildningar vid TAFE Queensland

TAFE har ett brett utbud av diplom- och certifikatsutbildningar som är 1-2 år långa vilka alla har studieavgifter till rimliga kostnader. Några av ämnena du kan läsa på TAFE Queensland är:

 • Agriculture & horticulture
 • Animation
 • Building & construction
 • Business & management
 • Child care
 • Community services
 • Creative, exempelvis Acting, Music, Graphic Design, Fashion och Photography
 • Electrical engineering
 • Engineering
 • Event Management
 • Film & TV
 • Game Design
 • General education & training
 • Hospitality Management
 • ICT, information & networking
 • Interior Design
 • Manufacturing & design
 • Multimedia
 • Music Industry
 • Music Performance
 • Nursing & health
 • Outdoor Adventure
 • Sports Coaching
 • Sports & fitness
 • Sport Development
 • Surfing
 • Tourism Management
 • Visual Arts

… och mycket mer! Om du inte ser ett ämne som intresserar dig ovan behöver du inte oroa dig, det här är bara ett axplock av ämnen som du kan studera vid TAFE Queensland. Hör av dig till oss så guidar vi dig genom mängden av kurser universitetet erbjuder.

Campus vid TAFE Queensland

Vid TAFE Queensland hittar du flertalet campus. Här listar vi de fyra populäraste:

 1. Mooloolaba, Sunshine Coast
 2. Nambour, Sunshine Coast
 3. Maroochydore, Sunshine Coast
 4. Southport, Gold Coast
 5. South Bank, Brisbane

Alla TAFEs campus har bra läge och erbjuder moderna faciliteter så som restauranger, gym, skönhetssalonger, bibliotek, bland mycket annat.

Boende under studierna vid TAFE

Som internationell student har du en mängd valmöjligheter när det kommer till boende nära campus:

Homestay: Det är mycket populärt att bo hemma hos en australiensisk familj (speciellt första terminen vid TAFE). Den största bonusen är att du dagligen kommer att prata engelska med din nya aussiefamilj och spetsa din engelska till max.

Hyra boende utanför campus: StudentOne erbjuder olika typer av rum på tre olika platser i Brisbane nära TAFE och kollektivtrafik. StudentOne har flexibla bokningsvillkor. Du kan välja 4 – 52 veckors vistelse och du kan faktiskt boka ditt rum redan innan du fått antagningsbeskedet från din skola eftersom StudentOne även har flexibla avbokningsvillkor.

Du kan bo själv i en enrumslägenhet, i delat dubbelrum eller i en lägenhet med upp till sex sovrum. Utöver trevliga rum erbjuder StudentOne en härlig gemenskap och många roliga aktiviteter. Varje månad arrangeras sociala aktiviteter som grillkvällar, yoga, poolparty, sportaktiviteter med mera. Ett perfekt ställe för att finna och hänga med vänner på!

Spana in rum, kostnader och boka din plats här.

Delat boende med andra studenter: Att hyra ett hus eller en lägenhet tillsammans med andra studenter är även det en populär boendeform. Det blir både billigare än att hyra sjäv och dessutom kan du skaffa vänner för livet.

Jobba vid sidan av studierna

Brisbane, där TAFE exempelvis har campus, är en av Australiens mest populära städer för studenter. Det finns därför många deltidsjobb perfekta för just studerande. Men andra ord, du kan tjäna in lite extra stålar som låter du utforska mer av Australien under lediga dagar. Kontakta oss för att höra mer om dina möjligheter till att arbeta i Australien under studierna.

Ansökan till TAFE Queensland

TAFE Queensland har löpande antagning för alla terminer. För att bli antagen krävs att du har godkänt i engelska från gymnasiet. Har du inte det krävs att du skriver ett internationellt språktest med godkänt resultat.

Som internationell student måste du dessutom uppfylla några av TAFE Queenslands språkkrav i engelska. Du behöver därför genomföra antingen testet TOEFL eller IELTS. Vi hjälper dig att ta reda på om och vilket test du behöver göra för din ansökan.

Poängkraven för TOEFL är:
Minimum 71 poäng

Mer om TOEFL

Poängkrav för IELTS är:
Minimum 5,5 poäng

Mer om IELTS

Observera att vissa kurser och program kan kräva högre testresultat än ovan och dina resultat får inte vara äldre än 2 år gamla.

Information till dig som vill studera i Australien

Vi har tagit fram den viktigaste informationen för dig som vet om att du ska plugga i Australien och för dig som helt enkelt är nyfiken på att studera Down Under. Klicka dig in på artikeln nedan för att ta del av våra grundläggande tips och råd inför utlandsstudierna.

Praktisk info om studier i Australien

Vill du veta mer om att studera vid TAFE Queensland?

Vi vet det mesta om att studera vid TAFE Queensland och kan guida dig genom djungeln av möjligheter. Boka in en kostnadsfri studierådgivning (som vi kan ta över telefon eller i en av våra butiker) så tar vi fram en plan utifrån dina drömmar och mål.

Få gratis studierådgivning

Varför studera i Australien med KILROY?

Kostnadsfri studierådgivning
Har du funderingar kring utlandsstudier? Det finns inga dumma frågor. Vi hjälper dig hela vägen till Australien, helt kostnadsfritt!
Dina drömmar i fokus
Utifrån dina visioner och mål ihop med vår expertis, skräddarsyr vi tillsammans din utlandsvistelse.
Vi hjälper dig att nå dina mål
Från första frågan till att du är hemma igen. Allt kring ansökningsprocessen - visum, boende, finansiering och stipendier. Vi ordnar med det praktiska där emellan så du inte behöver oroa dig!

Utbildningar & studiealternativ

TAFE Queensland erbjuder diverse utbildning med en längd från 6 månader till 2 år inom områden så som animation, digital media, fotografi, arkitektur och informatik. De olika utbildningsnivåerna är:

 • En eller två terminer utomlands via Study Abroad (begränsade valmöjligheter)
 • Diplomutbildning
 • Associate Degree
TAFE står för Technical and Further Education och du kan studera upp till studienivån Advanced Diploma, som är precis under en Bachelor's Degree. Det finns goda transfermöjligheter från TAFE Queensland till ett universitet om du vill ta en Bachelor's Degree. Kontakta oss för mer information om studiemöjligheterna och ansökningsprocessen på TAFE Queensland.

Good to know

Hur finansierar jag mina studier vid TAFE Queensland?

Det är möjligt att få hela eller delar av din utbildning finansierad av CSN i form utav lån, bidrag och merkostnadslån. Du kan även låna för flyg och försäkring varje termin. Om du vill läsa mer om CSN, stipendier etc. hittar du information under avsnittet om finansiering.

Läs mer om finansiering här

Antagningskrav och studieavgift varierar

Antagningskrav och studieavgifter kan variera mycket beroende på land, universitet, ämnen och om du väljer att plugga en termin eller en hel examen. Vi hjälper dig gärna att ta fram avgifterna för just den utbildningen du vill läsa.

Kontakta våra studierådgivare för mer information om exakta studiekostnader, en uppskattning av levnadskostnader och alla andra frågor.

Läsåret

Utbildningar vid TAFE Queensland börjar två gånger per år, i februari och juli.

Studielängd

Från en termin till fleråriga studier

Antal studenter

Ca. 120 000

Var?

Brisbane, Australien m.fl.

Studieavgift?

Ja - snacka med oss!

Vill du veta mer om studier i Australien?

Personlig studierådgivning

Oavsett vilka frågor du har hjälper våra studierådgivare dig att besvara dom. De har själva studerat utomlands och hjälper dig även med hela ansökningsprocessen!

Finansiering

Hur finansierar du dina studier? Är utbildningen berättigad för CSN? Kan du jobba vid sidan av studierna? Få alla svar här.

Utbildningar utomlands

Oavsett om du vill läsa ett helt program eller bara en eller två terminer utomlands finns det något för dig. Läs mer om vilka ämnesområden du kan studera utomlands inom.

Studenter berättar

Fler studentberättelser

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...