{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
En modern byggnad vid La Trobe University i Melbourne, Australien
En kvinna i ett bibliotek vid La Trobe University i Melbourne, Australien

Om att studera vid La Trobe University

Som student vid La Trobe University kommer du att uppleva den avslappnade australiska livsstilen, campus i en vacker miljö och föreläsningar i världsklass. Räkna med en spännande och lärorik studietid i livliga Melbourne - världens fjärde mest studentvänliga stad! 

Nyfiken på att plugga här? Boka då in en:

Gratis studierådgivning

Vi hjälper dig med allt praktiskt, så som finansiering, boende, stipendier och ansökan, om du önskar studera:

 • En termin vid La Trobe University (Study Abroad)
 • En Bachelor’s Degree 
 • En Master’s Degree 

 La Trobe University kan du exempelvis studera International Business, biologi, politik, ingenjör och till och med Urban Design och kinesiska. Som student på La Trobe University kommer du att få uppleva de riktigt livsstilen Aussie-style, ett otroligt vackers campus och undervisning i världsklass!

Varför studera vid La Trobe University?

Melbourne anses vara en av de bästa studentstäderna och de mest levande städerna i världen och är känd för sitt varierade utbud av mat och internationella festivaler, sportevenemang, fina gator och en avslappnad livsstil. En utbildning i denna australiensiska stad garanterar därför en livlig period med många internationella vänner och varierad kultur. Som student har du många fördelar och du får rabatt på några kulturella aktiviteter. Universitetsområdet ligger dessutom i ett vackert område strax utanför staden!

Sju skäl till att studera vid La Trobe University

 • La Trobe University rankas globalt bland de 200 främsta universiteten inom humaniora och bland de 75 främsta universiteten inom lärarutbildningar, enligt Times Higher Education University Subject Rankings.
 • Programutbud och undervisning är anpassade efter näringslivets krav och behov.
 • Universitetet har fantastiskt vackra campusområden och ett eget naturskyddsområde.
 • Som internationell student kommer du bli extra väl omhändertagen. La Trobe erbjuder ett brett spektrum av studentservice för att få dig att lyckas med dina studier. Det finns karriärvägledning, studiehjälp, kuratorer, HBTQ-stöd, hälso- och sjukvårdscenter och mycket mer!
 • Melbourne rankas som en av världens bästa städer att bo i och är känt för ett stort utbud av mat, internationella festivaler, sitt goda kaffe, charmiga små gränder, sportevenemang och sin avslappnade atmosfär.
 • Som student på La Trobe har du många boendealternativ att välja bland, både på och utanför campus.
 • Det finns många olika studentföreningar och klubbar att gå med i. Vad sägs om juridik, arkeologi eller föreningen för biomedicin, filmklubb eller ett idrottslag? Eller skulle du vilja delta i Melbourne Marathon för Team La Trobe? Du kan vara säker på en sak - du kommer aldrig ha en tråkig fritid!

La Trobe Universitys rankings, globalt och nationellt

La Trobe är rankat som ett av de 50 främsta universiteten i världen för sportrelaterade studier och bland de 100 främsta för studier inom vård och arkeologi.

Dessutom är ytterligare sex av La Trobes ämnen rankade topp 250 i världen: lingvistik, agrikultur, psykologi, redovisning och finans, språk och litteratur och filosofi (QS World University Rankings by Subject). 

Boende vid La Trobe University

La Trobe erbjuder studentboende för den som önskar. Om du studerar på huvudcampuset Bundoora kan du välja att bo på studenthemmen Menzies, Chrisholm, Glenn, University Lodge eller Graduate House. Eller i de nybyggda North and South Towers.

Du kan även välja att bo i en egen lägenhet eller ett hus tillsammans med andra australiensiska eller internationella studenter. Melbournes många stadsdelar och förorter har alla sin egen unika kultur och identitet och du kommer älska att bo bland lokalbefolkningen, speciellt i de norra hipsterförorterna mellan city och La Trobe som Northcote eller Thornbury. I området kring Bundoora campus och Melbournes finanskvarter finns många alternativ för att hyra, t ex i Macleod som ligger en kort promenad från universitetet.

Om du önskar bo utanför campus i eget boende rekommenderar vi att du reser till Melbourne en vecka eller två innan kursstart, bor på ett vandrarhem eller hotell och söker efter boende på plats. La Trobe erbjuder korttidsboende om du behöver ett tillfälligt boende medan du hittar någonstans att bo mer permanent.

Vad kan du studera vid La Trobe University?

La Trobe University erbjuder en mängd olika utbildningar på både Bachelor- och Mastersnivå. Det är även möjligt att studera fristående kurser under 1-2 terminer. Du kan bland annat läsa:

 • Grafisk design
 • Samhällsvetenskap
 • Historia
 • Konst
 • Hälsa

Ansökan till La Trobe University

La Trobe University har löpande antagning och vi rekommenderar att du ansöker så snart som möjligt. Prata med våra studierådgivare för att få svar på dina frågor, hjälp med ansökan och praktisk information.

Några grundläggande fakta inför din ansökan:

 • För behörighet till en kandidatexamen måste du ha avslutat gymnasiestudier.
 • För behörighet till en masterexamen ska du ha avslutat en kandidatexamen.
 • Som internationell student måste du i vissa fall ta ett engelsktest. De tester du kan göra är TOEFL eller IELTS.

Vill du veta mer om att plugga på La Trobe University i Melbourne?

Vi vet det mesta om att studera i Melbourne och kan guida dig genom djungeln av möjligheter. Boka in en studierådgivning, som vi kan ta äver telefon eller i en av våra butiker, så tar vi fram en plan utifrån dina drömmar och mål.

Få gratis studierådgivning

Varför studera utomlands med KILROY?

Kostnadsfri studierådgivning
Har du funderingar kring utlandsstudier? Det finns inga dumma frågor. Vi hjälper dig hela vägen till Australien, helt kostnadsfritt!
Dina drömmar i fokus
Utifrån dina visioner och mål ihop med vår expertis, skräddarsyr vi tillsammans din utlandsvistelse.
Vi hjälper dig att nå dina mål
Från första frågan till att du är hemma igen. Allt kring ansökningsprocessen - visum, boende, finansiering och stipendier. Vi ordnar med det praktiska där emellan så du inte behöver oroa dig!

Utbildningar & studiealternativ

La Trobe University erbjuder många bra utbildningar inom grafisk design, samhällsvetenskap, historia, konst och filosofiska ämnen. Skolan erbjuder följande utbildningsnivåer:

 • Fristående kurser i 1-2 terminer (Study Abroad)
 • Kandidatexamen
 • Masterexamen

Kontakta oss för mer information om studiemöjligheterna och ansökningsprocessen på La Trobe University. Våra studierådgivare hjälper dig gärna hitta dina drömstudier!

LA Trobe är extra omtyckt av studenter som studerar: samhällsvetenskap, humaniora, historia och filosofi.

Good to know

Hur finansierar jag mina studier vid La Trobe University?

Det är möjligt kan få hela eller delar av din utbildning finansierad av CSN i form av lån, bidrag och merkostnadslån. Du kan även låna för flyg och försäkring varje termin. Om du vill läsa mer om CSN, stipendier etc. hittar du information under avsnittet om finansiering.

Läs mer om finansiering här

Antagningskrav och studieavgift varierar

Antagningskrav och studieavgifter kan variera mycket beroende på land, universitet, ämnen och om du väljer att plugga en termin eller en hel examen. Vi hjälper dig gärna att ta fram avgifterna på just den utbildningen du vill läsa!

Kontakta våra studierådgivare för mer information om exakta studiekostnader, en uppskattning av levnadskostnader i Melbourne och alla andra frågor.

Läsåret

Utbildningar vid La Trobe University börjar två gånger per år, i februari och juli. 

Studielängd

Från en termin till fleråriga studier

Antal studenter

Ca. 37 000

Var?

Melbourne, Australien

Studieavgift?

Ja, snacka med oss!

Vill du veta mer om La Trobe University?

Personlig studierådgivning

Oavsett vilka frågor du har hjälper våra studierådgivare dig att besvara dom. De har själva studerat utomlands och hjälper dig även med hela ansökningsprocessen!

Finansiering

Hur finansierar du dina studier? Är utbildningen berättigad för CSN? Kan du jobba vid sidan av studierna? Få alla svar här.

Utbildningar utomlands

Oavsett om du vill läsa ett helt program eller bara en eller två terminer utomlands finns det något för dig. Läs mer om vilka ämnesområden du kan studera utomlands inom.

Good to know

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...