{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

University of Sydney (USYD)

Campus vid University of Sydney (USYD) i skymning
Glada studenter från University of Sydney på ett dansgolv

Vi hjälper dig att studera vid University of Sydney

University of Sydney (USYD) är Australiens äldsta och mest prestigefyllda universitet. Det är också rankat som ett av världens bästa universitet. Studentlivet i Sydney blir aldrig tråkigt -  ta steget och upplev fantastiska saker i Australiens största och mest internationella stad. Här kan du studera det mesta, som exempelvis business, marknadsföring, medicin, arkitektur, teater, gafisk design och mycket mera. 

Berätta för oss om dina studiedrömmar så hjälper våra studievägledaredig med allt det praktiska som finansiering, boende, stipendier och ansökan om du vill studera en:

 • En termin vid University (Study Abroad)
 • En Bachelor’s Degree
 • En Master’s Degree
 • Diploma

...på University of Sydney

Boka in en gratis studierådgivning

Vem kan studera vid University of Sydney?

Om du har genomfört en gymnasieutbildning med tillräckligt goda resultat är du behörig att söka till USYD.

Studier vid USYD är för dig som:

 • Vill ta ett sabbatsår och testa att bo i Sydney - plugga en termin eller två och läsa fristående kurser.
 • Redan är inskriven på ett universitet i Sverige och vill studera en termin eller två i Australien och överföra ECTS-poängen till din utbildning hemma (även kallad Study Abroad/Freemover)
 • Drömmer om att läsa en hel utbildning på USYD som leder till en bachelor- eller masterexamen.
 • Har genomgått en 2-årig yrkesutbildning och vill göra en ”top-up” för att få en bachelorexamen

8 skäl till att studera vid University of Sydney

 • Detta är din chans att bo och studera i en av de vackraste och mest levande städerna i världen där du får njuta av Sydneys behagliga klimat med varma somrar och milda vintrar.
 • Få en utbildning i världsklass. University of Sydney är erkänt över hela världen för sin spetskompetens inom forskning och undervisning!
 • Campuset ligger några minuter från Sydneys centrum och 20 minuters bussresa till stranden.
 • Välj bland Australiens största kursutbud.  
 • Levande campus med mer än 200+ klubbar och föreningar, inklusive sportklubbar.
 • University of Sydney är det enda universitetet i Australien som är ackrediterat av både EQUIS, AMBA och AASCB
 • Studera tillsammans med över 10 000 internationella studenter från över 145 länder.
 • Studera på Australiens äldsta universitet som bygger på universiteten i Oxford och Cambridge.

University of Sydneys ranking globalt och nationellt

USYD är medlem av Australiens mycket prestigefyllda "Group of Eight" som som uppmärksammar universitet för särskilda utmärkelser inom forskning.

Universitetet har även erkänts genom:

 • QS World University Rankings som har rankat University of Sydney det 38:e bästa universitetet i världen (2022)
 • Times Higher Education Supplement som har rankat University of Sydney som nr 5 i världen för sin kvalitet i humaniora och som nr 20 i biomedicin.
 • QS Graduate Employability Rankings (2022) som har rankat USYD som nr 1 i Australien och nr 4 i världen som för anställbarhet för akademiker
 • Flera högt rankade fakulteter i QS 2021-rankingen: Arkitektur (21:a), Finans (21:a), Byggnadsteknik (11:a), Juridik (14:a) och Medicin (19:a) i världen.
 • Topp 1% av handelshögskolorna världen över
 • Newsweek som har placerat University of Sydney bland världens 100 bästa universitet.
 • Ackrediterad av EQUIS, AACSB och AMBA

Studentboende på USYD

University of Sydney erbjuder boende via moderna bostadsleverantörer som Queen Mary Building, Urbanest och Regiment som våra studievägledare kan hjälpa dig att ansöka om. Alla ligger inom 5-15 minuters promenad från Camperdown Campus och nära stadens centrum. Rummen är fullt möblerade så du slipper resan till IKEA! Många av bostadsförmedlarna erbjudee även Wi-Fi, gym, takterrass, studieplatser, spelrum, inomhusbiografer och 24-timmars personal och hög säkerhet.

Campus vid USYD

University of Sydney är ett stort universitet med totalt sju campus runt om i Sydney. Huvudcampuset heter Camperdown/Darlington och är som en liten stadsdel i sig med gröna parker, idrottsplatser, museum, gallerier, restauranger caféer och nattliv.  

Vissa hälsorelaterade kurser studeras på Cumberland campus som ligger vid Lidcombe, 16 km väster om huvudcampuset. Sydney Conservatorium of Music ligger precis vidhamnen intill det berömda Operahuset i Sydney. Sydney College of the Arts och Sydney Conservatorium of Music campus erbjduer inte boende på campus men ligger bara 20-30 minuter bort med kollektivtrafiken.

Campuslivet på University of Sydney

På University of Sydney finns mängder av kulturella och sociala möjligheter! Här finns nämligen Australiens äldsta och största studentkår som består av hundratals studentorganisationer och klubbar som tillgodoser alla studieområden, kulturer och intressen. Du kan engagera dig i idrott, skriva för Australiens äldsta studenttidning, besöka universitetets muséer och konstgallerier, gå på konserter eller bara koppla av på ett av kaféerna på campus mellan föreläsningarna. University of Sydney är ett mycket modernt universitet och är utrustat med den senaste tekniken i föreläsningssalar och övriga lokaler.

Ansökan till University of Sydney

University of Sydney har löpande antagning och vi rekommenderar att du ansöker innan din studiestart. Din ansökan bedöms utifrån dina tidigare betyg. Prata med våra studierådgivare för att få svar på dina frågor, hjälp med ansökan och annan praktisk information.

Några grundläggande ansökningskrav:

 • För att vara behörig till en kandidatutbildning ska du ha en gymnasieexamen.
 • För att vara behörig till en masterutbildning ska du ha en kandidatexamen. 
 • För de flesta utbildningar räcker lägst C i engelska 5 och 6 som bevis på att du har goda engelskkunskaper. Vill du gå en masterutbildning eller om du inte har de engelskbetyg som krävs måste du skriva ett internationellt språktest , t ex TOEFL eller IELTS

Vill du veta mer om att plugga på University of Sydney?

Vi vet det mesta om att studera i Sydney och kan guida dig genom djungeln av möjligheter. Boka in en studierådgivning, som vi kan ta äver telefon eller i en av våra butiker, så tar vi fram en plan utifrån dina drömmar och mål.

Få gratis studierådgivning

Varför studera utomlands med KILROY?

Kostnadsfri studierådgivning

Har du funderingar kring utlandsstudier? Det finns inga dumma frågor. Vi hjälper dig hela vägen till Australien, helt kostnadsfritt!

Dina drömmar i fokus

Utifrån dina visioner och mål ihop med vår expertis, skräddarsyr vi tillsammans din utlandsvistelse.

Vi hjälper dig att nå dina mål

Från första frågan till att du är hemma igen. Allt kring ansökningsprocessen - visum, boende, finansiering och stipendier. Vi ordnar med det praktiska där emellan så du inte behöver oroa dig!

Utbildningar & studiealternativ

University of Sydney erbjuder många bra utbildningar inom bland annat ekonomi, juridik, hälsa och samhällsvetenskap. Skolan erbjuder följande utbildningsnivåer:

Bachelor's Degree (Kandidatexamen)
Välj bland mer än 140 program på Bachelornivå vid University of Sydney.

Master's Degree(Masterexamen)
Välja bland mer än 450 program på Masternivå vid University of Sydney.

En eller två fristående terminer (Study Abroad)
Välj bland över 1 500 kurser som Study Abroad-student vid University of Sydney, som en del av din svenska utbildning eller om du bara vill prova på utlandsstudier.

samt Diploma.

Kontakta oss för mer information om studiemöjligheterna och ansökningsprocessen på University of Sydney. Våra studierådgivare hjälper dig gärna hitta dina drömstudier!

Good to know

Hur finansierar jag mina studier vid University of Sydney?

Det är möjligt kan få hela eller delar av din utbildning finansierad av CSN i form av lån, bidrag och merkostnadslån. Du kan även låna för flyg och försäkring varje termin. Om du vill läsa mer om CSN, stipendier etc. hittar du information under avsnittet om finansiering.

Läs mer om finansiering här

Antagningskrav och studieavgift varierar

Antagningskrav och studieavgifter kan variera mycket beroende på land, universitet, ämnen och om du väljer att plugga en termin eller en hel examen. Vi hjälper dig gärna att ta fram avgifterna på just den utbildningen du vill läsa!

Kontakta våra studierådgivare för mer information om exakta studiekostnader, en uppskattning av levnadskostnader i Sydney och alla andra frågor.

Läsåret

Läsåret är indelat i två terminer. Om du är intresserad av University of Sydney rekommenderar vi att du ansöker så snart du kan.

 • Termin 1: mars - juni
 • Termin 2: juli - november

Bäst i Australien

Tillhör prestigefyllda ”Group of Eight”

Antal studenter

Ca. 51 000

Var?

Sydney, Australien

Studieavgift?

Ja, snacka med oss!

Vill du veta mer om University of Sydney?

Personlig studierådgivning

Oavsett vilka frågor du har hjälper våra studierådgivare dig att besvara dom. De har själva studerat utomlands och hjälper dig även med hela ansökningsprocessen!
Gratis studierådgivning

Finansiering

Hur finansierar du dina studier? Är utbildningen berättigad för CSN? Kan du jobba vid sidan av studierna? Få alla svar här.
Mer om finansiering

Utbildningar utomlands

Oavsett om du vill läsa ett helt program eller bara en eller två terminer utomlands finns det något för dig. Läs mer om vilka ämnesområden du kan studera utomlands inom.
Hitta din utbildning

Studenter berättar

Fler studentberättelser

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...