{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

California State University, Northridge (CSUN)

Campus med palmer och parasoller vid California State University Northridge.
Man och kvinna som tagit examen vid CSUN i Kalifornien.

Om att studera vid California State University, Northridge (CSUN)

California State University, Northridge (CSUN) är ett av de största universiteten i USA. Varje år börjar nästan 3 000 internationella studenter på CSUN. Med sitt läge mitt i San Fernando Valley ligger CSUN bara några minuter från Los Angeles stadskärna, berömda stränder och hjärtat av nöjesindustrin! 

Nyfiken på att plugga här? Boka då in en:

Gratis studierådgivning

Vi hjälper dig med allt praktiskt, så som finansiering, boende, stipendier och ansökan, om du önskar studera:

 • En eller två terminer (Study Abroad)
 • Bachelor’s Degree
 • Master’s Degree

Vi guidar dig genom ansökan till några av Kaliforniens bästa univertiste och colleges, däribland California State University, Northridge (CSUN)!

Varför studera vid CSUN?

California State University, Northridge (CSUN) är ett av de största universiteten i USA. Varje år börjar nästan 3 000 internationella studenter på CSUN. Med sitt läge mitt i San Fernando Valley ligger CSUN bara några minuter från Los Angeles stadskärna, berömda stränder och hjärtat av nöjesindustrin. CSUNs stora, parkliknande campus är större än Disneyland och har ett fantastiskt campusliv med bl a gym och över 250 olika studentföreningar.

5 skäl till att studera vid CSUN

 • En fantastisk möjlighet att utforska södra Kalifornien med dess berömda stränder, Hollywood, Beverly Hills, Universal Studios, Disneyland m m. Studenter kan också göra weekendresor till t ex Grand Canyon, Las Vegas, San Diego och San Francisco!
 • Stort och intressant kursutbud - studenter kan välja kurser från mer än 70 olika ämnen!
 • Mångkulturell miljö - CSUN-studenter kommer från runt 100 av världens olika länder!
 • Universitetets stora och parkliknande campus är större än Disneyland.
 • CSUN har ett fantastiskt campusliv med bl a gym och över 250 olika studentföreningar.

CSUNs internationella och nationella ranking

CSUN är ackrediterat av WASC (The Western Association of Schools and Colleges), och har belönats med inte mindre än 28 olika ackrediteringar inom specifika områden samt flera andra fina utmärkelser:

 • Businessfakulteten (The David Nazarian College of Business and Economics) har rankats som en av de bästa av Princeton Review, och innehar den välkända AACSB-ackrediteringen.
 • Fakulteten för humaniora, media och kommunikation (Mike Curb College of Arts, Media and Communication) rankades nyligen bland de 25 bästa i USA av Hollywood Reporter. Det är en framstående institution med mycket väl ansedda och prisbelönta program inom musik och film.

Utbildningar vid California State University, Northridge

CSUN har ett stort och intressant kursutbud - Välj bland över 100 kandidatutbildningar och 84 masterutbildningar! Du kan välja att antingen läsa en kandidat- eller masterexamen. Om du bara vill stanna i 1-2 terminer kan du läsa fristående kurser. Några populära ämnesområden är:

 • Business
 • Turism
 • Kommunikation
 • Musik
 • Teater

Campus vid CSUN

CSUN är ett livligt universitet som ligger i hjärtat av Los Angeles, San Fernando Valley. Här studerar ungefär 40 000 studenter. Det stora campuset har toppmoderna byggnader som till exempel Valley Performing Arts Center och Student Recreation Center.

Som student på CSUN kan du nyttja en mängd olika faciliteter. Bland annat Oviatt biblioteket med cirka 1,4 miljoner böcker och tidskrifter, datorsalar, sport- och idrottsanläggningar, fritidsanläggningar samt campus egen bank och vårdcentral. I närheten av campus finns det dessutom gott om butiker, restauranger och mataffärer. Dessutom har CSUNs campus har alltid något på gång! Varje år arrangeras flertalet event, konserter, teaterföreställningar, filmvisningar, gästföreläsningar och sportevent.

Studentboende vid CSUN

Majoriteten av studentboendena förvaltas genom CSUN Campus Housing. Hit kan du vända dig om du har frågor eller behöver hjälp att hitta ett boende. Om du vill bo på campus så kan du göra det på University Park Apartments som ligger på norra delen av campus. Här finns stora tvårumslägenheter som är fullt möblerade och har tillgång till faciliteter som till exempel pool, datorsal, motionsspår och volleyboll- och basketplan.

Ansökan till California State University Northridge

Antagningskraven till CSUN varierar beroende på vilken kurs eller utbildning du vill ansöka till. Prata med våra studierådgivare för att få svar på dina frågor, hjälp med ansökan och praktisk information.

Några grundläggande fakta inför din ansökan:

 • För behörighet till en kandidatexamen måste du ha avslutat gymnasiestudier.
 • För behörighet till en masterexamen ska du ha avslutat en kandidatexamen. 
 • Som internationell student måste du i vissa fall ta ett engelsktest. De tester du kan göra är TOEFL eller IELTS.

Information till dig vill studera i Kalifornien

Vi har tagit fram den viktigaste informationen för dig som vet om att du ska plugga i Kalifornien och för dig som endast är nyfiken på att studera i USA. Klicka dig in på artikeln nedan för att ta del av våra grundläggande tips och råd inför utlandsstudierna.

Praktisk info om utlandsstudier i USA

Vill du veta mer om att studera vid CSU Northridge?

Vi vet det mesta om att studera i Californien och vid California State University Northridge och kan guida dig genom djungeln av möjligheter. Boka in en studierådgivning, som vi kan ta över telefon eller i en av våra butiker, så tar vi fram en plan utifrån dina drömmar och mål.

Få gratis studierådgivning

Varför studera i Kalifornien med KILROY?

Kostnadsfri studierådgivning
Har du funderingar kring utlandsstudier? Det finns inga dumma frågor. Vi hjälper dig hela vägen till USA, helt kostnadsfritt!
Dina drömmar i fokus
Utifrån dina visioner och mål ihop med vår expertis, skräddarsyr vi tillsammans din utlandsvistelse.
Vi hjälper dig att nå dina mål
Från första frågan till att du är hemma igen. Allt kring ansökningsprocessen - visum, boende, finansiering och stipendier. Vi ordnar med det praktiska där emellan så du inte behöver oroa dig!

Utbildningar & studiealternativ

Vad kan jag studera vid California State University Northridge?

California State University erbjuder många bra utbildningar inom bland annat business, turism, musik och teater Skolan erbjuder följande utbildningsnivåer:

 • Kandidatexamen 
  Välj bland över 100 kandidatprogram vid CSUN
 • Masterexamen 
  Vid CSUN erbjuds det över 84 olika masterprogram
 • 1-2 fristående terminer (Study Abroad) 
  Läs 1-2 terminer med fristående universitetskurser på det populära programmet ”Semester at CSUN (SAC)” och kom in i södra Kaliforniens härliga universitetskultur och studentliv. 

Kontakta oss för mer information om studiemöjligheterna och ansökningsprocessen på California State University. Våra studierådgivare hjälper dig gärna hitta dina drömstudier!

Kontakta oss!

Good to know

Hur finansierar jag mina studier vid California State University Northridge?

Det är möjligt kan få hela eller delar av din utbildning finansierad av CSN i form av lån, bidrag och merkostnadslån. Du kan även låna för flyg och försäkring varje termin. Om du vill läsa mer om CSN, stipendier etc. hittar du information under avsnittet om finansiering.

Mer om finansiering

Antagningskrav och studieavgift varierar

Antagningskrav och studieavgifter kan variera mycket beroende på land, universitet, ämnen och om du väljer att plugga en termin eller en hel examen. Vi hjälper dig gärna att ta fram avgifterna på just den utbildningen du vill läsa!

Kontakta våra studierådgivare för mer information om exakta studiekostnader, en uppskattning av levnadskostnader i Los Angeles och alla andra frågor.

Läsåret

Utbildningar vid California State University börjar två gånger per år. Dessutom finns det möjlighet att studera under sommaren under sommarterminen.

Hösttermin: augusti - december
Vårtermin: januari - maj 
Sommartermin: juni - augusti

Studielängd

Från en termin till flera år

Antal studenter

Ca. 39 800

Var?

Los Angeles, Kalifornien

Studieavgift?

Ja - snacka med oss!

Vill du veta mer?

Personlig studierådgivning

Oavsett vilka frågor du har hjälper våra studierådgivare dig att besvara dom. De har själva studerat utomlands och hjälper dig även med hela ansökningsprocessen!

Finansiering

Hur finansierar du dina studier? Är utbildningen berättigad för CSN? Kan du jobba vid sidan av studierna? Få alla svar här.

Utbildningar utomlands

Oavsett om du vill läsa ett helt program eller bara en eller två terminer utomlands finns det något för dig. Läs mer om vilka ämnesområden du kan studera utomlands inom.

Studenter berättar

Fler studentberättelser

Vänligen fyll i alla fält

Oops! Nått gick fel, prova igen!

Stäng
Kontakta oss
Skriv till oss

Drömmer du om att studera eller att göra en praktik utomlands? Du kanske har ett hum om vad du vill göra och vart du vill resa men behöver bolla med någon som har gjort något liknande. Eller du kanske bara inte vet var du ska börja. Hör av dig till oss med dina drömmar, så hjälper vi dig att uppfylla dem.

Detta fält behöver fyllas i
Detta fält behöver fyllas i

Tack för ditt mejl!

Vad roligt att du vill utomlands! Vi återkommer till dig så snart vi kan. 

Vi har för tillfället problem med att våra e-mail ibland fastnar i spamfiltret hos våra kunder. Kolla därför i ditt spamfilter om du saknar svar från oss.

Vi hörs snart!

KILROY

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Boka ett möte

Vill du snacka utlandsstudier med oss? Boka in ett möte med våra studierådgivare för att få hjälp med att hitta dina drömstudier. Du kan välja att ta mötet i en av våra butiker, via telefon eller som videosamtal. Våra öppettider är kl. 12:00-16:00, måndag till fredag, och mötena kan ske mellan 10:00-18:00.

 • {{ officeOption }}
Detta fält behöver fyllas i

Vad kul att du hör av dig!

Vad roligt att du vill du vill utomlands! Vi återkommer till dig och bekräftar tid och plats för din kostnadsfria studierådgivning så snart vi kan.

Vi har för tillfället problem med att våra e-mail ibland fastnar i spamfiltret hos våra kunder. Kolla därför i ditt spamfilter om du saknar svar från oss! 

En kopia av ditt meddelande har skickats till din mail.

Vi hörs snart!

KILROY

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...