{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

New York Film Academy (NYFA)

New York Film Academy Filming In The Streets
New York Film Academy Campus Building Nyc

Studera vid New York Film Academy (NYFA)

Gör som Steven Spielbergs son och studera på New York Film Academy (NYFA)! Skolan grundades 1992 och blev snabbt en av Amerikas ledande filmskolor. Klasserna är små och lärare likväl som gästföreläsare (som t ex Steven Spielberg själv) har alla erfarenhet från Hollywood och den amerikanska filmindustrin. I USA har NYFA campus i New York, Los Angeles och Miami – så var du vill börja din karriär är upp till dig! 

Frågor om NYFA? Snacka med oss?

Studera vid NYFA - det här hjälper vi dig med

Under våra kostnadsfria studierådgivningar kan vi hjälpa dig med allt praktiskt gällande studier vid New York Film Academy. Din personliga studierådgivare hjälper dig med allt det praktiska, såsom finansiering, boende, stipendieansökan och studieansökan om du vill studera en:

 • Kortare kurser och workshops på 1-8 veckor
 • Associate Degree
 • Bachelors Degree
 • Masters Degree
 • Diploma Programs 

Varför studera vid New York Film Academy?

New York Film Academy (NYFA) är en av Amerikas ledande skolor för film, skådespeleri och scenkonst. Studietakten är hög och klasserna är små – du har alltså alla chanser i världen att köra ”all in” och utveckla din talang. De flesta programmen har inga speciella förkunskapskrav men du måste vara beredd att ägna all din tid och energi åt studierna. Mottot på NYFA är ”learning by doing” och från dag 1 kan du bli placerad bakom kameran för att lära dig utrustningen eller få kvalificerad feedback på dina skådespelarfärdigheter.

Vare sig du väljer att plugga vid NYFA:s campus i New York, Los Angeles eller Miami så kommer du att befinna dig i epicentrum av filmvärlden. Gemensamt för dessa städer är mixen av människor, språk, kulturer och mat som inte finns någon annanstans. Den perfekta atmosfären för filmskapare! Utbildningen vid NYFA är ytterst professionell och alla lärare är aktiva inom sina respektive områden och skolan är i ständig utveckling för att hänga med i den ständigt föränderliga nöjesindustrin.

Med jämna mellanrum hålls föreläsningar av branschens riktigt tunga namn. Tidigare gästföreläsare har bland annat varit Steven Spielberg, Ron Howard, Glenn Close, Ben Stiller, Jonah Hill och många fler.

Vad gör New York Film Academy unik?

Undervisningen på NYFA fokuserar på “leaning by doing”. Ena dagen kan du vara placerad bakom kameran för att lära dig att använda filmutrustningen, andra dagen kan du få feedback på ditt skådespeleri.

Utöver skolans tre campus i New York, Los Angeles och Miami, kan du även läsa vissa program på NYFA i Australien, Dubai, Tokyo, Paris, bland många andra häftiga lägen. På NYFA erbjuds du professionell utbildning av högsta kvalitet där lärare aktivt arbetar med det de undervisar inom. Skolan arbetar även aktivt med att alltid ha kunskaper inom det senaste i underhållningsindustrin.

Du kommer att få lära dig utav de bästa då skolan ofta anordnar gästföreläsningar. Tidigare talare har bland andra varit Steven Spielberg, Ron Howard, Glenn Close, Ben Stiller, Jonah Hill, och många många fler.

Det är mer än 7 500 antagna studenter på NYFA varav 2 600 av dem är internationella. Alla punkter ovan gör miljön på NYFA till en unik, dynamisk och rolig plats att studera på.

Utbildningar vid New York Film Academy

Som student vid NYFA har du olika utbildningstyper att välja bland; Short-term workshops på 1-8 veckor, en 1-2 års s.k. Conservatory Program, eller programmen Associate degree, Bachelor eller Master program. Hela program finns endast på NYFA:s campus i Los Angeles, Kalifornien och South Beach, Miami. Workshops och Conservatory programs går inte att välja än för internationella studenter vid campuset i Miami. NYFAs kurser är specialiserade inom ämnen som alla är relaterade till film och television. Du kan välja kurser så som:

Filmmaking lär dig filmskapandet från grunden och innehåller manusförfattande, regi, kamerateknik, produktion, cinematografi (filmteknik/ljussättning/vinklar) och postproduktion (klippning/ljud). Du arbetar både med dina egna projekt och assisterar dina klasskamraters i deras arbeten.

Acting for Film är en intensiv och praktisk skådespelarutbildning där du utvecklar din kropp som uttrycksmedel. Du deltar i workshops och klasser med improvisationer, röstträning, monologer inför publik och framför kamera och tränar på auditions. Du får praktisk filmerfarenhet och arbetsprover genom att delta i filmstudenternas filmer.

Screenwriting lär dig att utveckla ditt hantverk och din berättarkonst. Du kommer att författa både fullängdsmanuskript och kortare manus. Du får träna på att beskriva karaktärer, skriva konflikt och dialog och arbeta med olika genres. Du får arbeta med ditt eget projekt, utveckla det och lära dig kontraktsrätt samt att marknadsföra ditt arbete.

Broadcast Journalism är en praktisk utbildning där du lär dig grundläggande principer, tekniker och verktyg för den nutida journalisten. Varje student får producera flera nyhetsklipp. Du lär dig sändningsteknik, intervjuteknik, kamera, ljud och klippning.

Campus vid New York Film Academy

NYFA:s anläggningar håller standard i världsklass och som student har du tillgång till modern utrustning, densamma som används inom film och TV idag. På NYFA finns tillgång till det du behöver för att filma, redigera, för ljussättning och för allt annat som är väsentligt i skapandet och produktionen av en film. Du har också tillgång till lokaler att repetera i och om du tar kurser i skådespeleri erbjuds du möjligheten att agera både på scen och framför kameran.

Campus New York

New York Film Academys campus är centralt belägna på Manhattan – på Union Square, Battery Place och i finansdistriktet. Greenwich Village, Soho och Times Square ligger bara några minuters promenad bort. Du tar dig enkelt runt i staden med tunnelbana och buss. Vill du känna dig som en typisk New Yorker kan du vinka in en ”yellow cab”!

NYFA:s boendekoordinatorer kommer att presentera några av de boendealternativ som finns, exempelvis traditionella studentkorridorer, lägenheter och rum. Det är dyrt att bo i centrala New York men billigare alternativ finns om du kan tänka dig att bo lite utanför city.

Campus Los Angeles

New York Film Academys campus i Los Angeles har ett perfekt läge i hjärtat av Hollywood – i närheten av både Universal och Warner Brothers. Du kommer med andra ord att befinna dig mitt i nöjesindustrins centrum! Du kommer ha möjlighet att filma på fantastiska platser över hela Los Angeles med Hollywood-skylten i bakgrunden som en ständig påminnelse om att du en dag kan du också bli en del av den spännande TV- och filmindustrin.

NYFA har inga egna studentboenden i Los Angeles, men du kan få hjälp att hitta boende av en boendekoordinator. Det finns lägenheter i närområdet (mittemot Universal Studios) men det går också att bo lite längre bort, vilket kan vara ett bra alternativ om du planerar att stanna en längre tid och ordnar med bil.

Campus Miami

New York Film Academys campus är beläget i South Beach-området, en kort promenad från stranden och välkända Ocean Drive. Området i sig är en riktig inspirationskälla med vackra Art Deco-byggnader, härliga stränder och en fantastisk kulturell mångfald – idealiskt för filmprojekt av alla slag. NYFA:s campus i Miami erbjuder både den bästa utrustningen och ett lärarteam i världsklass.

NYFA i Miami erbjuder inget boende på campus men du kan få hjälp av en boendekoordinator i ditt sökande. Det är rekommenderat att ha boendet ordnat innan kursstart. Kostnaden för boende kan variera en hel del beroende på läge, storlek, faciliteter och hyresperiod.

Ansökan till New York Film Academy

Även om New York Film Academy har löpande antagning, rekommenderar vi att du skickar in din ansökan i god tid för att säkra din plats till dina drömstudier. New York Film Academy kräver genomsnittliga betyg från tidigare studier och ser gärna sökande med stor passion för sitt område. Det är fördelaktigt om du har goda engelskkunskaper. Prata med våra studierådgivare för att få svar på dina frågor, hjälp med ansökan och praktisk information.

Några grundläggande fakta inför din ansökan:

 • För behörighet till en kandidatexamen måste du ha avslutat gymnasiestudier.
 • För behörighet till en masterexamen ska du ha avslutat en kandidatexamen. 
 • Som internationell student måste du i vissa fall ta ett engelsktest. De tester du kan göra är TOEFL eller IELTS.

Information till dig vill studera i New York

Vi har tagit fram den viktigaste informationen för dig som vet om att du ska plugga i New York och för dig som endast är nyfiken på att studera i USA. Klicka dig in på artikeln nedan för att ta del av våra grundläggande tips och råd inför utlandsstudierna.

Praktisk info om utlandsstudier i USA

Vill du veta mer om att studera vid New York Film Academy?

Vi vet det mesta om att studera i New York och vid NYFA och kan guida dig genom djungeln av möjligheter. Boka in en studierådgivning, som vi kan ta över telefon eller i en av våra butiker, så tar vi fram en plan utifrån dina drömmar och mål.

Boka in en gratis studierådgivning

Varför studera på NYFA med KILROY?

Kostnadsfri studierådgivning
Har du funderingar kring utlandsstudier? Det finns inga dumma frågor. Vi hjälper dig hela vägen till USA, helt kostnadsfritt!
Dina drömmar i fokus
Utifrån dina visioner och mål ihop med vår expertis, skräddarsyr vi tillsammans din utlandsvistelse.
Vi hjälper dig att nå dina mål
Från första frågan till att du är hemma igen. Allt kring ansökningsprocessen - visum, boende, finansiering och stipendier. Vi ordnar med det praktiska där emellan så du inte behöver oroa dig!

Utbildningar & studiealternativ

New York Film Academy erbjuder många bra utbildningar inom bland annat film, teater, regi, journalistik och speldesign . Skolan erbjuder följande utbildningsnivåer:

 • Conservatory programs där fokus dedikeras helt till ett enda ämne (1 eller 2 år)
 • Bachelor of Arts samt Bachelor of Fine Arts (Endast vid Los Angeles,Miami och New York campus)
 • Master of Arts samt Master of Fine Arts (Endast vid Los Angeles och Miami campus)
 • Associate of Fine Arts (Endast vid Los Angeles och Miami campus)
 • Kortare kurser och workshops på 1-8 veckor

Läsåret vid New York Film Academy

De 1-åriga programmen startar i januari och september varje år. Filmmaking och Acting for Film har även start i mars, juli och oktober.

Finansiering & antagningskrav

Det är möjligt kan få hela eller delar av din utbildning vid New York Film Academy finansierad av CSN i form av lån, bidrag och merkostnadslån. Du kan även låna för flyg och försäkring varje termin. För mer information om finansiering klicka här klicka här.

New York Film Academy erbjuder flera olika stipendier för internationella studenter och vi rekommenderar starkt att du ansöker om dessa. Du kan även ansöka om ett så kallat Study Abroad Excellence Award om du läser fristående terminer.

Antagningskrav och studieavgift varierar

Antagningskrav och studieavgifter vid New York Film Academy kan variera beroende på studienivå och studie ämnen. Vi hjälper dig gärna att ta fram avgifterna på just den utbildningen du vill läsa.

Frågor? Skriv till oss!

Studielängd

Från kortare kurser till flera år

Antal studenter

Ca. 1 500

Var?

New York, Los Angeles, Miami m.fl.

Studieavgift?

Ja - snacka med oss!

Vill du veta mer?

Personlig studierådgivning

Oavsett vilka frågor du har hjälper våra studierådgivare dig att besvara dom. De har själva studerat utomlands och hjälper dig även med hela ansökningsprocessen!

Finansiering

Hur finansierar du dina studier? Är utbildningen berättigad för CSN? Kan du jobba vid sidan av studierna? Få alla svar här.

Utbildningar utomlands

Oavsett om du vill läsa ett helt program eller bara en eller två terminer utomlands finns det något för dig. Läs mer om vilka ämnesområden du kan studera utomlands inom.

Stories

Få mer inspiration till utlandsstudier

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...