{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

San Diego State University (SDSU)

Campus under blå himmel vid San Diego State University (SDSU).
Fem personer på en strand i San Diego med surfbrädor.

Om att studera vid San Diego State University (SDSU)

Hur skulle det kännas att bo i en av de mest attraktiva städerna i USA? Att studera i San Diego ger dig en helt otrolig upplevelse - oavsett om du väljer att studera en termin eller två. Universitetet ligger centralt i stan och på bekvämt avstånd finns härliga sandstränder, varma vågor och häftiga Mexiko. San Diego State University är ett ledande universitet med vackert campus och ett levande studentliv. 

Nyfiken på att plugga här? Boka då in en:

Gratis studierådgivning

Vi hjälper dig med allt praktiskt, så som finansiering, boende, stipendier och ansökan, om du önskar studera:

 • English language programs and certificates
 • En eller två terminer i San Diego (Study Abroad Program)

Vi hjälper dig hela vägen till San Diego och SDSU!

Varför studera vid San Diego State University?

SDSU-campus är först och främst nära dom vackraste stränderna i södra Kalifornien, som La Jolla, Coronado och Mission Beach. För det andra regnar det (nästan) aldrig i södra Kalifornien. San Diego är idealiskt om du gillar att sola, surfa, åka skridskor, mountainbike, beachvolleyboll och alla andra utomhussporter. Det är inte för ingenting att staden också kallas "America's finest".

Förutom sol erbjuder San Diego State University utmärkt utbildning. Med mer än 33 000 studenter är SDSU det största universitetet i San Diego och det tredje största i Kalifornien och är mycket högt rankat bland universiteten i USA. Det är också det äldsta och största i San Diego och bland de tredje största i hela Kalifornien. ALI-programmen är nationellt erkända och ackrediterad av WASC (The Western Association of Schools and Colleges).Universitetet erbjuder kurser inom ett stort antal områden som företagsekonomi, kommunikations- och mediestudier.

8 skäl till att studera vid San Diego State University

 1. San Diego State University erbjuder högklassig undervisning och håller hög kvalitet på utbildningarna.
 2. Universitet erbjuder en stor variation av utbildningar och kurser inom områden som bland annat business, communication och media.
 3. Med över 33 000 studenter är SDSU det största universitetet i San Diego och ett av de tre största universiteten i Kalifornien.
 4. Campuset ligger nära de bästa stränderna i södra Kalifornien som La Jolla, Coronado och Mission Beach.
 5. SDSU arbetar med många non-profit organisationer i San Diego där studenter har möjlighet att frivilligt engagera sig och delta i projekt.
 6. San Diego är känt för att vara USA:s finaste stad och är en av de säkraste städerna i hela landet.
 7. San Diego är perfekt för härliga sommaraktiviteter och utomhussporter som surfing, skating, mountain biking, beach volleyboll eller bara en lugn dag på stranden med andra studenter.
 8. Det regnar nästan aldrig i södra Kalifornien!

San Diego State University's nationella och internationell ranking

San Diego State University är mycket högt rankat bland universiteten i USA, det är också det äldsta och största i San Diego och bland de tredje största i hela Kalifornien. ALI-programmen (American Language Institute) är nationellt erkända och ackrediterad av WASC (The Western Association of Schools and Colleges).

Fun facts om universitetet och San Diego

 • På SDSU studerar över 1 400 internationella studenter från över 90 olika länder! Du kommer därför garanterat att förbättra dina kunskaper i engelska och knyta kontakter och vänskaper världen över vid studer där.
 • San Diego är en perfekt destination att utgå från när du vill åka på upptäcksfärder eller roadtrips. Du kan besöka Los Angeles, Mexiko, Balboa Park, San Diego Safari Park, Cleveland National Forest, klättra i Joshua Tree National Park eller paddla kannot i Colorado River - för att nämna några.
 • Kalifornien vet hur man festar! San Diego är känt för sina fester (men kom ihåg att alkohol inte är tillåtet innan du fyllt 21).

Utbildningar vid San Diego State University

Som internationell student kan du välja mellan många olika kurser och inriktningar på SDSU. Universitetet erbjuder fler än 3000 kurser inom drygt 80 olika ämnesområden. Studenter har två grenar att välja på, SDSU General Courses Program eller SDSU Business courses program. Du kan läsa ett "English Language Program", "Certificate Program" eller läsa 1-2 terminer "Study Abroad", dvs. fristående kurser.

 • English language programs and certificates
  Sandiego State University erbjuder flertalet program inom engelska språket. Du kan exempelvis läsa ett program som ger dig förbättrar dina engelskkunskaper både i text och tal, alternativt kombinera språkstudierna med kurser i ekonomi. San Diego State University erbjuder även certifikat så som Business Certificate och Hospitality & Tourism Certificate.

 • En eller två terminer i San Diego (Study Abroad Program)
  SDSU erbjuder kurser i över 80 olika ämnen. Som Study Abroad-student kan du studera vid SDSU under en alternativt två terminer.

Du kan välja kurser inom exempelvis följande ämnen:

 • Naturvetenskap
 • Historia
 • Business
 • Marknadsföring
 • Teknik
 • Konst

Campus vid San Diego State University

Förutom det stora utbudet av kurser kan du också ta del av det pulserande studentlivet på San Diego State University. Universitetet erbjuder bra idrottsmöjligheter och ett flertal studentorganisationer och -klubbar att gå med i. Du klan lära känna mycket nya människor genom att engagera dig eller delta i aktiviterna på det internationella studentcentret.

Det idylliska campusområdet ligger endast 10 minuter från södra Kaliforniens vackraste stränder. Genom det universitetsägda Mission Bay Aquatic Center, har du tillgång till olika aktiviteter, som surfing och vattenskidåkning. På campus finns även andra faciliteter som gym, bibliotek, butiker, caféer m.m.

Att ta sig runt i San Diego är ganska bekvämt. San Diego har hyfsad kollektivtrafik som ger studenter tillgång till flera olika platser runt om i San Diego. Pendeltåget The Trolley stannar på campus och ligger endast tre minuters promenad från SDSU:s American Language Institute.

Om du väljer att studera ett English Language Program (ALI Program) så kommer du kunna engagera dig aktivit inom institutionen. SDSU:s American Language Institute organiserar flera sociala aktiviteter som utökar dina kunskaper i engelska, promotar cross-cultural engagemang och uppmuntrar till en aktiv livsstil. Du kan delta i volontärprojekt, utflykter, sportaktiviteter och flera kulturella events.

Boende i San Diego

Universitetet erbjuder goda boendemöjligheter och samarbetar med flera olika värdar. Du kan bo med andra studenter i en så kallad student housing facility, hyra privat lägenhet eller välja att bo hemma hos en amerikansk familj. Nedan listar vi vilka boendemöjligheter du kan välja mellan:

 • University Towers Dormitory: Inom gångavstånd till universitetets huvudcampus. Här kan du dela ett rum med en annan student i skolans
 • University Towers Dormitory: Mat ingår 7 dagar i veckan och du har också tillgång till delat kök om du vill laga din egen mat.
 • On-Campus Apartments: Dela en lägenhet med andra studenter. Är också inom gångavstånd eller en snabb färd med skolbussen från campus. Lägenheterna ligger inom campusområdet och har delat kök. Priserna varierar beroende på hur stor lägenheten är och om du väljer att dela sov- och badrum.
 • Homestay: Bo hemma hos en amerikansk familj. Två måltider om dagen ingår.
 • Off-Campus Apartments: Detta är ett populärt alternativ där studenter väljer att hyra en lägenhet tillsammans med andra utanför campus. Det är det billigaste alternativet och här kan universitetet hjälpa dig! Populära kvarter brukar vara Mission Beach och Pacific Beach.

Ansökan till San Diego State University

Vi rekommenderar att du ansöker så tidigt som möjligt eftersom San Diego State University tillämpar rolling admissions, vilket innebär att du kan bli antagen innan sista ansökningsdatum. Därför är det extra viktigt att vara ute i god tid då det finns risk att platserna blir fulla redan innan sista ansökningsdatum. Som internationell student måste du i vissa fall ta ett engelsktest. De testen du kan göra är TOEFL-testet och IELTS-testet. Prata med våra studierådgivare för att få svar på dina frågor, hjälp med ansökan och praktisk information!

Information till dig vill studera i San Diego

Vi har tagit fram den viktigaste informationen för dig som vet om att du ska plugga i San Diego och för dig som endast är nyfiken på att studera i USA. Klicka dig in på artikeln nedan för att ta del av våra grundläggande tips och råd inför utlandsstudierna.

Praktisk info om utlandsstudier i USA

Vill du veta mer om att studera vid San Diego State University?

Vi vet det mesta om att studera i San Diego och vid SDSU och kan guida dig genom djungeln av möjligheter. Boka in en studierådgivning, som vi kan ta äver telefon eller i en av våra butiker, så tar vi fram en plan utifrån dina drömmar och mål.

Få gratis studierådgivning

Varför studera i San Diego med KILROY?

Kostnadsfri studierådgivning
Har du funderingar kring utlandsstudier? Det finns inga dumma frågor. Vi hjälper dig hela vägen till USA, helt kostnadsfritt!
Dina drömmar i fokus
Utifrån dina visioner och mål ihop med vår expertis, skräddarsyr vi tillsammans din utlandsvistelse.
Vi hjälper dig att nå dina mål
Från första frågan till att du är hemma igen. Allt kring ansökningsprocessen - visum, boende, finansiering och stipendier. Vi ordnar med det praktiska där emellan så du inte behöver oroa dig!

Utbildningar & studiealternativ

I samarbete med språkskolan (ALI) på SDSU har du möjligheten att läsa en eller två terminers Study Abroad-studier vid universitetet som en del av din svenska utbildning eller för att prova på att studera utomlands. Universitetet erbjuder 78 olika inriktningar på Undergraduate-nivå. Som Study Abroad-student kan du välja kurser från samtliga av dessa ämnesområden. Observera att det inte finns någon garanti för att du kommer in på dina förstahandsval. Du registrerar dig på kurser i mån av plats vid din ankomst till SDSU.

 • English Language Programs och Certifikat Programs
  ALI erbjuder en stor variation av olika program för dig som vill läsa engelska för olika ändamål. Du kan exempelvis ansöka om en kurs där du förbättrar din affärsengelska, akademiska engelska eller dina kommunikationsfärdigheter i språket. Du kan också kombinera dina språkstudier med företagsinriktning. ALI erbjuder också mängder av olika certifikat som bland annat Business Certificate, Hospitality Certificate eller Tourism Certificate.

 • Fristående kurser i 1-2 terminer (study abroad)
  SDSU erbjuder fler än 80 olika ämnesområden att studera inom. Som internationell student på San Diego State University kan du välja att studera i en eller två terminer.

Kontakta oss för mer information om studiemöjligheterna och ansökningsprocessen på San Diego State University. Våra studierådgivare hjälper dig gärna hitta dina drömstudier!

Good to know

Hur finansierar jag mina studier vid San Diego State University?

Det är möjligt kan få hela eller delar av din utbildning finansierad av CSN i form av lån, bidrag och merkostnadslån. Du kan även låna för flyg och försäkring varje termin. Om du vill läsa mer om CSN, stipendier etc. hittar du information under avsnittet om finansiering.

Antagningskrav och studieavgift varierar

Antagningskrav och studieavgifter kan variera mycket beroende på land, universitet, ämnen och om du väljer att plugga en termin eller en hel examen. Vi hjälper dig gärna att ta fram avgifterna på just den utbildningen du vill läsa!

Kontakta våra studierådgivare för mer information om exakta studiekostnader, en uppskattning av levnadskostnader i San Diego och alla andra frågor.

Läsåret

Det akademiska året är indelat i två terminer: vårtermin och hösttermin.

Vårtermin: januari - maj (17 veckor)
Hösttermin: augusti - december (17 veckor)

Vi rekommenderar att du ansöker så tidigt som möjligt eftersom San Diego State University tillämpar rolling admissions, vilket innebär att du kan bli antagen innan sista ansökningsdatum. Därför är det extra viktigt att vara ute i god tid då det finns risk att platserna blir fulla redan innan sista ansökningsdatum.

Studielängd

Från en termin och uppåt

Antal studenter

Ca. 34 800

Var?

San Diego, USA

Studieavgift?

Ja - snacka med oss!

Vill du veta mer?

Personlig studierådgivning

Oavsett vilka frågor du har hjälper våra studierådgivare dig att besvara dom. De har själva studerat utomlands och hjälper dig även med hela ansökningsprocessen!
Studievägledning

Finansiering

Hur finansierar du dina studier? Är utbildningen berättigad för CSN? Kan du jobba vid sidan av studierna? Få alla svar här.

Utbildningar utomlands

Oavsett om du vill läsa ett helt program eller bara en eller två terminer utomlands finns det något för dig. Läs mer om vilka ämnesområden du kan studera utomlands inom.

Goo to know

Få mer studieinspiration här

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...