{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Res till Panama city med KILROY
Res till Panama city med KILROY

Resor till Panama City - kanal- & kulturstaden

Under din resa till Panama bara måste du se den legendariska Panamakanalen och Panama City minst en gång! Den här kosmopolitiska staden är en av de intressantaste städerna i Centralamerika. Det är här det händer!Här finns historia, natur, klubbar och shoppingmöjligheter.

Vill du resa dit? Snacka med oss!

Panamas huvudstad

Den här kosmopolitiska huvudstaden i Panama är en av de intressantaste städerna i Centralamerika. Det är här det händer! När du utforskar staden, som grundades 1519, kommer du att få en storstadskänsla med ett urbant landskap runt dig, format av skyhöga, enorma byggnader. Numera fungerar Panama City som ett dynamiskt och välmående nav i landets affärsliv. Den en gång kontroversiella Panamakanalen tog med sig framgång och infrastruktur till staden och är fortfarande ekonomiskt viktig förutom att den också är en turistattraktion.

En internationell stad

Panama City har drygt en miljon invånare, men staden är verkligen internationell. När du går runt så träffar du människor från Asien, Europa, Nordamerika, Latinamerika och de karibiska öarna. Detta syns också i den breda repertoar av kulturella och kulinariska upplevelser som erbjuds besökare. Du kan avnjuta delikata japanska, mexikanska och panamanska läckerheter till överkomliga priser. Det råder ingen brist på bra restauranger och hippa klubbar i den här staden. Gå på salsafesterna som hålls längs med Calle Uruguay och känn de latinska rytmerna från topp till tå.

Casco Viejo

Utöver de coola barerna och det pulserande nattlivet i Calle Uruguay brukar besökare ta sig till den attraktiva stadsdelen Casco Viejo som är det historiska hjärtat i staden ligger precis nere vid vattnet. Det finns en god anledning till att den finns med på UNESCO World Heritage Site listing. Casco Viejo med sina charmiga stora torg har genomgått en återfödelse. Du kommer att märka att Casco Viejo har mycket blandad arkitektur och den är fylld med stadens viktigaste monument så som La Iglesia San Felipe Neri, La Iglesia de La Merced och Iglesia San José med det gyllene altaret Las Bovedas Monument.

Andra saker som är värda att titta på är katedralen på Plaza de la Cathedral, Teatro Nacional, presidentpalatset Palacio de las Garzas, The National Institut of Culture Building och de fantastiska restauranger som ligger i det här området nära den franska ambassaden.

Amador Causeway

Amador Causeway som är infarten till Panamakanalen från Stilla havet håller på att bli ett nytt turistcentrum med ett arkitektiskt fascinerade museum kallat The Bridge of Life Museum. Designern Frank Gehry är känd för Disney Concert Center i Los Angeles och Guggenheim museet i Bilbao. 

Regnskogsvandring

Då staden ligger mellan Stilla havet och regnskogen behöver du bara gå en promenad på ungefär 20 minuter från stadskärnan innan du kan ta en härlig regnskogsvandring i Parque Natural Metropolitano, som sträcker sig längs med kanalen. Det är väl värd ett besök och har du tur kanske du får syn på pumor, tapirer och alligatorer. 

Djur och natur

De som är fascinerade av det rika undervattenslivet måste också se Centro de Exhibiciones Marinas som är ett forskningscenter för ekologi och tropiskt marint liv. Det ligger vid kanalinfarten från Stilla havet. Parque Nacional Soberania ligger på den västra sidan av kanalen och består av ett zoo och höjdpunkter som botaniska trädgårdar. Pipeline Road är det populäraste stigen särskilt bland fågelentusiaster.

Ta sig runt

Panama City har ett väl fungerande nätverk av lokala bussar, så kallade "diablos rojos". Du kommer garanterat att lägga märke till bussarna då de ofta är väldigt färgglada. Från Panama City kan du också ta ett av de dagliga tågen för en naturskön tågresa till Colón. 

Ta sig dit

Internationella flyg reser till och från Tocumen International Airport medan inrikesflygen avgår och landar på Albrook Airport. Varför inte flyga härifrån till New York eller Los Angeles?

Att tänka på

Även om staden har rykte om sig att vara ganska säker så är det fortfarande en bra idé att ta taxi efter mörkrets inbrott. 

Nyfiken på att resa till Panama City?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Centralamerika. Boka in ett kostnadsfritt möte, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker - låt äventyret börja!  

Få gratis reserådgivning

alt

Designa din egen drömresa!

Vill du komma igång med att planera din drömresa? 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla igenom ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Här kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Designa din drömresa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...