{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
palmer på en strand utanför cairns
Missa inte Stora Barriärrevet när du besöker Cairns

Resa till Cairns - ett tropiska dykparadis

Cairns är Australiens tropiska paradis i norra Queensland där du hittar världens största korallrev, det stora Barriärrevet. Staden med dess härliga omgivningar är en populär backpackerdestination och människor kommer hit för att dyka, snorkla och njuta av den avslappnade atmosfären. Cairns är kanske inte världens mest estetiskt tilldragande stad men den har en unik atmosfär som lockar backpackers från hela världen med sina butiker med surf- och dykutrustning samt chill hostels.

Vill du resa till Cairns? Snacka med oss!

Backpacking i Cairns & norra Queensland

Om du drömmer om att backpacka i Cairns är du inte ensam. Östkusten i Australien är ett av världens populäraste resmål för backpackers. Varför? Jo, här kan du besöka allt ifrån stora metropoler till paradisstränder och dessutom är förhållanden för roadtrips otroliga.

Den norra delen av Queensland som omgärdar Cairns har alla drag av ett tropiskt paradis. Naturen är grön, frodig och fantastiskt vacker och detta tack vare de väldiga regn som faller mellan november och mars. Det omgivande landskapet är mer än väl värt ett besök och i synnerhet höglandet sydväst om staden. Atherton Tableland är en varm rekommendation med sina älvar, vattenfall och utsiktsplatser som vetter mot den frodiga landsbygden. I det närliggande Undura Volcanic Park kan du kolla in de fascinerande lavagångarna under jord som är ett resultat av lavans urholkande frammarsch. Garanterat ett minne för livet!

 Om du är taggad på att backpacka kring Cairns bör du se till att spana in sidan där vi har samlat allt som är värt att veta om just backpacking i Australien.

Cairns - staden med det Stora Barriärrevet

Cairns är verkligen stället för den som vill ägna sig åt mer äventyrliga aktiviteter och eftersom det Stora Barriärrevet ligger så nära stan är tillgängligheten total. Det finns en uppsjö av dykföretag och båtar som erbjuder turer utmed revet och du kan välja allt från flerdagarstripper till endagsturer. Ta tid på dig och jämför priser och erbjudanden innan du ger dig iväg. Spana exempelvis in vårt dykpaket som låter dig ta ditt dykcert i just Cairns.

Man kan inte annat än fascineras när man väl ger sig iväg med båten och hoppar ner i vattnet. Korallrevet bokstavligen sprudlar av liv och du kommer att se oändligt med färggranna fiskar, koraller och växter. När du väl kommer upp på land igen så känns tillvaron ganska blek och tråkig i jämförelse. Det Stora Barriärrevet finns med på UNESCOs Världsarvslista och när du väl fått uppleva det själv så kommer du ganska snabbt förstå varför. Många provar också på aktiviteter som White Water rafting på Tully River, paddla kajak ute vid lilla Fitzroy Island med mera.

Låter en resa till Cairns som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Cairns. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Boka in en gratis reserådgivning

Backpacking i norra Cairns

När du utforskat livet under ytan, provat på Cairns alla restauranger, barer och caféer så är ett tips att bege dig mer norröver. Port Douglas är ett fint alternativ och staden har en fantastisk närmiljö och fina dykmöjligheter. Nationalparken Daintree vid Cape Tribulation lockar även den med sin fantastiska mix av regnskog och vackra stränder. När man väl är på väg norröver kan det vara intressant att stanna till vid Australiens mest nordliga del - Cape York Peninsula. Vägen dit är aningen obekväm, men du kommer att passera vackra skogspartier, stilla vattenfall och badvänliga små insjöar, så resan är all möda värd.       

alt

Designa din drömresa i Australien

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...