{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
spårvagn i motljus under en resa till melbourne
grafitti i Melbourne

Resa till Melbourne - Australiens kulturella centrum

Metropolen Melbourne är omgiven av storslagen natur och häftiga nationalparker. Dessutom är staden huvudstad i delstaten Victoria och en utgångspunkt för många backpackers som vill uppleva sydöstra Australien. Förutom de kringliggande parkerna har även centrum mycket att bjuda på, och detta främst i form utav konst, kultur, musik, arkitektur, mat och vin. Melbourne är dessutom Australiens sportcentrum men stora årliga event, så som Australian Open och Formel 1.

Vill du resa till Melbourne? Snacka med oss!

Backpacking i Melbourne – i och utanför city

Många som backpackat i Melbourne älskar just stadens kringliggande förorter. I Port Melbourne hittar du en spännande blandning av viktorianska terrasshus och modern arkitektur. Här finns också restauranger, barer och caféer överallt, och då menar vi ÖVERALLT. Istället för stora shoppingcentrum finns här gator fulla av små mysiga butiker. En vanlig syn är att se en Ferrari, Lamborgini eller en Poche susa förbi... Ytterligare områden som många förälskar sig i är:

St. Kilda - trendområdet
St. Kilda som ligger 5 km (eller ca 15 minuter med tunnelbanan) från centrum är en backpackers absoluta mekka. Kolla in Luna Park Tivoli, besök de fantastiska barerna och nattklubbarna eller bara vandra längs stranden. Du kan bokstavligt talat äta dig fram på Acland Street som har ett enormt utbud av kakor och andra godsaker. En take-away muffin i handen gör sig perfekt medan du roas av gatumarknaden och underhållningen. St.Kilda är en av Australiens hippaste områden och självklart hemstad för Base Backpackers, en poppis hostelkedjan bland just backpackers.

Carlton – mysigt studentområde
Charmerande Carlton Gardens, Melbourne Museum, IMAX-movie theatre med världens största filmduk och legendariska Brunswick Street ligger alla i Carlton, cirka 10 minuters gångväg från centrum. I Carlton kan du andas ut för här är stämningen otroligt chill och små mysiga caféer trängs med italienska restauranger och studenthak.

China Town, Little India & Little Italy – för foodien
Melbourne är absolut en mångkulturell stad, uppdelat i områden som China Town, Little India, Little Italy och det grekiska kvarteret. Här finner du mat från världens alla hörn och det finns garanterat något för alla smaker.

Chapel Street – Melbournes bästa shopping
Förutom flera megastora shoppingcentrum, finns unika möjligheter för den som älskar att shoppa. Här finns den fantastiska gatan Chapel Street - förbered dig på seriös shopping - det är bara gränsen på ditt kreditkort som kan stoppa dig! På Chapel Street hittar du allt från designbutiker till outlets och billighetsaffärer, för att inte nämna de små och charmerande boutiquerna med förmodligen världens bästa service! Chapel Street ligger i Prahandistriktet ca 5 km från Melbourne centrum. Och blir du trött av att shoppa? Då kan du gå på jakt efter superstjärnor som Kylie Minogue eller Lleyton Hewitt, vilka man kan stöta på här på Chapel Street!

Nationalparkerna utanför Melbourne – för naturälskare
Åker du bara en timmes bilfärd från Melbourne, oavsett riktning, hittar du den vackra naturen som är så typisk för Australien. Här kan du prova att åka snowboard eller skidor på fjället, fotvandra, eller cykla i de fantastiskt gröna och frodiga nationalparkerna. Varför inte surfa lite eller ta en runda beach volley på en av de vackra, ändlösa stränderna? Några av de mest populära nationalparkerna inom köravstånd från Melbourne (3-4 timmar) är:

  • Twelve Apostles Marine National Park
  • Grampians National Park
  • Wilsons Promontory National Park ”the Prom”
  • Great Otway National Park
  • Mount Buffalo National Park
  • Little Desert National Park

Låter en resa till Melbourne som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Melbourne. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resdrömmarna förverkligas - låt äventyret börja!

Boka in en gratis reserådgivning

Reseinspiration

Mer reseinspiration
alt

Designa din drömresa i Australien

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta
alt

Kombinera resan till Melbourne med studier

Vi samarbetar med flera universitet i Australien och kan guida dig genom möjligheterna till att plugga under resan.

Utforska dina möjligheter

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...