{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

8 tips för en aktiv semester

Åk på en aktiv semester

Vem sa att semester skulle vara avslappnande?

För vissa innebär semester hög chillfaktor och batteriladdning. För oss backpackers anses det dock vara en helt misslyckad semester om man kommer hem från resor utan att ha upplevt destinationens olika aktiviteter. Här är en lista över aktiviteter som ger dig en kulturell, social och inte minst aktiv semester. Mycket nöje!

Kitesurfing på din resa
Kitesurfing är en sport som kombinerar det bästa av tre världar – surfing, wakeboard och vindsurfing! Ta reda på hur du kan få in kitesurfing under din resa, för det är något som definitivt måste provas.
Läs mer här om sporten här

1. Följ vinden

Vind står sällan längst upp på önskelistan, men i vissa miljöer är det ofta världens hype! Oavsett om du är i snön eller i vattnet - Kiting låter dig dra full nytta av naturens kraft. En drake kan antingen användas för att flyttas långa sträckor eller till höga hopp och feta tricks. Bra balansträning och inte minst en verklig styrka! Vindsurfing är en annan vindsport som utmanar balansen och dina motoriska färdigheter.

Prova kitesurfing på sin semester

Trekking på din semester
Trekking behöver inte betyda tunga bergsvandringar, det kan även innebära vandring genom städer och småbyar, över glaciärer och andra häpnadsväckande landskap. Ofta sker trekking under ett flertal dagar där övernattningar i små byar längs med vägarna är vanligt förekommande. Du kommer med andra ord få riktigt autentiska upplevelser av landet du besöker!
Läs mer om trekking på din semester här

2. Sightseeing till fots

Sightseeing behöver inte kosta ett öre! Vandring eller jogging är perfekta och inte minst ett gratis sätt att utforska omgivningen, kulturlivet och lokalbefolkningen. Få en extra belöning med en resa uppför och se området från ett helt nytt perspektiv.

Många toppturer slutar också med en kulturell upplevelse, till exempel en vandring till Machu Picchu i Peru eller till Jesus statyn i Brasilien.

Trekka på din semester

Surfa på din semester
Att surfa är en livsstil som inte går låta bli att älska, den är soft och avslappnad. Som surfare drömmer du alltid om att fånga den där perfekta vågen och för vissa den första vågen. Lär dig att surfa eller förbättra din surfing på något av våra surfcamp runtom i världen.
Läs mer om surfing på din semester här

3. Surf´s up!

Surfing är ett bra sätt att hålla sig i form, liksom socialisering i line up'en. Om du gillar action och har inga problem med att svälja ett par liter saltvatten, är det definitivt sporten för dig. Bra träning för hela kroppen och inte minst extremt roligt. Stand up paddle surfing och bodyboarding är liknande vattenaktiviteter som håller dig aktiv och i gott skick när du reser.

För en oförglömlig upplevelse är surfcamps perfekta, både när det gäller socialt och det faktum att du dras upp klockan 6 på morgonen för att surfa. Hang loose!

Surfa på din semester

Paddla kajak på din semester
Ibland är det bättre att insupa naturen på en något lägre växel än med gasen i botten. Att paddla kajak är det perfekta sättet att utforska oändliga kustlinjer samt hemliga stränder och vikar.
Läs mer om att paddla kajak på din semester här

4. Ta tag i åran!

Kajakpaddling eller paddling är inte lika fartfylld som de andra aktiviteterna. Men det ger otroligt bra träning för hela kroppen och inte bara för armarna, som många tror. En kajakresa är därför ett genialt sätt att uppleva områdena utanför fastlandet. Testa forsränning i forsar för högre hastighet och ytterligare en adrenalinkick.

Paddla på din semester

Dyk och snorkla på din semester
Visste du att 70% av världens yta är täckt av vatten? Så vad kan vara mer naturligt än att slänga dig i detta våta element när du är ute och reser? Njut av miljontals färgglada fiskar och mäktiga havsrev eller utforska skeppsvrak på dykturen.
Lä mer om dyk och snorkling på din semester

5. Dive in

Simning är en mycket bra form av träning, i kombination med snorklingsutrustning kan den erbjuda fantastiska vattenupplevelser. Ta några extra rundor när du svalkar dig efter flera timmar i solen och håll dig aktiv under din semester.

Dyk och snorkla på din semester

Cykla på din semester
Det finns flertalet cykelturer att välja bland för att utforska nya platser. För livsnjutaren; dra iväg på cykeln och spana in gamla slott, charmiga marknader, vingårdar och den galliska charmen i Loire Valley, Frankrike.
Läs mer om cykling på din semester här

6. På två hjul

På cykel kan du utforska stora områden på kort tid, och dessutom är det en bra övning för rumpa, lår och ben. Enligt norsk hälsoinformatik bränner du i genomsnitt ca. 300 kalorier per timme när du cyklar, ett tal som låter bra i våra öron.

Letar du efter en utmaning och inte minst en spektakulär naturupplevelse, till exempel kan cykling längs "Death Road" i Bolivia frestas? Kom ihåg hjälmen!

Cykla på din semester

Yoga på din semester
Asien är den perfekta platsen för yogaresor då tempot är lugnt och avslappnat. Gå på yogaklasser morgon och kväll i passande och fridfulla miljöer omgivna av vacker natur och sköna temperaturer. Mellan klasserna har du tid för dig själv att göra precis vad du önskar
Läs mer om yoga på din semester här

7. Finn ditt inre Zen

Adrenalinjunkien i dig kan tycka att yoga är en aktivitet endast för excentriska naturalister, men utövning av yoga ger kroppen en oerhört bra grund för alla andra sporter vi har nämnt här. Det bästa är att du kan träna yoga praktiskt taget var som helst och en liten timme om dagen kan ge stora effekter för en lång tid, både för din fysiska och mentala hälsa.

Utöva yoga på din semester

Kolla på sport på din semster
Undrar du vad som är landets "nationalsport", eller vill du veta om en sport du aldrig hört talats om tidigare? Skriv till oss så kan vi berätta mer.
Snacka med oss

8. Prova något helt nytt

Sport är inte bara kul att utöva, det är också bra underhållning. Förutom att hålla sig i form kan du kolla in aktiviteter som är speciella för landet du reser i, ett bra sätt att uppleva en ny kultur. Kolla upp tävlingar och evenemang för destinationen du befinner dig på och ta reda på hur man kan heja på ett lag i en sport som du aldrig har hört talas om förut!

Kolla på sport på din destination

Vill du veta mer hur du kan få en aktiv semester eller undrar du om en specifik aktivitet på en specifik plats?

Boka ett möte med oss så kan vi berätta mer

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...