{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

8 märkliga saker du kan studera utomlands

9 märkliga saker du kan studera utomlands

8 märkliga saker du kan studera utomlands

Alla har naturligtvis hört talas om de "vanliga" studierna som ekonomi och administration, psykologi, journalistik, teknik etc. men det finns också ett antal galna, smala och konstiga ämnen som du kan studera utomlands. Här är topp 8 listan över de konstigaste studierna vi erbjuder över hela världen.

1. 3D-utskrift av mänskliga organ på QUT, Australien

Det låter som en galen professors dröm scenario eller något från en science fiction roman, men det här är faktiskt en riktig studie! Eleverna får en examen i vad som kallas "biofabrication", vilket innebär att du gör 3D-utskrifter i organiska vävnader, som sedan används för att ersätta bland annat ben och förstört brosk. Det finns ingen anledning att tvivla längre, framtiden är här och det är i Australien.

Läs mer om QUT i Australien

3D priniting study

2. Wildlife filmning på University of West England

Det här är en lika underbar studie som det låter. Kanske lite smal, men fantastisk ändå! Här lär du dig helt enkelt hur du gör professionella naturfilmer. Bland annat handlar det om att spendera 3-6 månader som producerar sin egen naturliga film, som i Amazonerna eller Galapagos. Med andra ord drömstudien för alla som älskar naturen och som älskar att resa!

Läs mer om UWE i England

underwater filming

3. Vinstudier vid Curtin University, Australien

Här lär du dig att göra vin, bubbel och öl! Åh ja, om du ska producera drycker, måste du naturligtvis också smaka vad du har gjort. Först måste du ändå lära dig att smaka och lyckligtvis finns det bara ett sätt att lära sig. Cheers! Som om det inte var tillräckligt, fortsätter studierna i soliga Australien. Du är förmodligen inte ett garanterat jobb när du kommer hem till Sverige, men kom igen - din studietid kunde inte ha varit bättre!

Läs mer om Curtin University i Australien

vinstudier

4. Master of Sexology vid Curtin University, Australien

Kön är kul och sex är spännande att prata om. Är du en av dem som är glada att prata om sex, är den här studien perfekt för dig! Efter examen kan du fortsätta att prata om sex för evigt och därefter få betalt för det! En varning från universitetets egna webbplatser, du måste fortfarande ta med dig: «Some learning material is of a sexually graphic nature». Det är med andra ord inte för den prydaste!

Läs mer om Curtin University i Australien

sexologi

5. Etisk hackning vid Coventry University, England

Etisk hackning låter otvetydigt konstigt, men förklaringen av vad det egentligen är, är ännu mer konstigt. Under studierna blir du utbildad för att bli en slags superhjälte, utrustad med: "Kunskapen och färdigheterna för att leda kampen mot cyberkriminella". Har du drömt om att bli superhjälte, har du äntligen chansen! Obs! Superherocape ingår tyvärr inte i terminsavgiften.

Läs mer om Coventry University i England

 

6. Oceanografi vid Hawaii Pacific University, USA

Studien själv kanske inte verka så speciell, men det är det sättet det lärs på! En del av undervisningen sker ombord på skolans egen forskningsbåt. Kaholo. En obligatorisk del av studierna innebär att kryssa runt i en båt längs Hawaii. Drömstudie någon?

Läs mer om Hawaii Pacific University i USA

7. "Drugs Across Cultures" och "Experience Popular Music" vid Macquarie University, Australien

Som internationell student vid Maguire University har du möjlighet att välja mellan flera olika fristående färdigheter. För att hjälpa dig att välja ämnen rekommenderar universitetet ämnen som "Drugs Across Cultures" och "Experience Popular Music". Med andra ord, här kan du sjunka in i föreläsningssalen och varva ner med lite bra musik efter att ha läst på.

Läs mer om Macquarie University i Australien

8. Alkohol- och drogrådgivning vid Santa Barbara City College, USA

Om det var lite för mycket "Läkemedel över kulturer", vinstudier eller Phyto-farmaceutisk vetenskap, är hjälpen lyckligtvis inte långt borta. Vi erbjuder även studier i "Alkohol och drogrådgivning" på Santa Barbara City College i USA! Då kan du hjälpa till att lösa problemen med de andra svenska studenterna som valde att studera i Australien och England istället. Genialt!

Läs mer om SBCC i USA

Låter någon av kurserna som något för dig?

Dessa studier kan vara konstiga, men om du kontaktar oss kan vi faktiskt hjälpa dig att ansöka till dem alla! Vad väntar du på?

Snacka utlandsstudier med oss

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...