{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Gör din praktik utomlands och få internationell erfarenhet på ditt cv

internship-girl-with-camera

Att göra praktik utomlands har många fördelar. Du får massor av värdefull arbetslivserfarenhet, bättre självförtroende, nya språkkunskaper och kontakter. Internationella erfaranheter väger ofta tugnt när du ska ge dig ut på arbetsmarknaden. Dessutom kommer upplevelsen av att bo och leva i ett annat land få dig att vidga dina vyer. I den är artiklen berättar vi mer om praktik utomlands!

Nyfiken på att praktisera utomlands?
Taggad på en utbytestermin eller en hel utbildning utomlands men osäker på hur det går till? Vi vet, det är lite komplicerat. Det finns tusen val och är en hel del trist pappersarbete. Därför finns vi här! Vi hjälper dig att hitta dina drömstudier utomlands och tar hand om alla praktiska detaljer, helt kostnadsfritt.
Boka kostnadsfri rådgivning idag!

Länder KILROY erbjuder praktik i

Vi gör det enklare för dig at praktiksera utomlands. Vi berättar allt du behöver veta för att planera din praktik utomlands och hjälper till med praktik utomlands i Australien och J-1 visum för USA om du har hittat din egen praktikplats.

Exempel på praktikplatser utomlands

Vi hjälper unga och studenter inom mängder av studieinriktningar. Här är några exempel på tidigare studenters praktikplatser:

 • Sports Marketing 
 • Event Management 
 • Fashion 
 • Journalistik


Boka in dig på en kostnadsfri rådgivning så berättar vi mer om dina möjligheter!

För att kunna göra praktik utomlands

För att kunna göra praktik utomlands måste du ha fyllt 18 år och vara inskriven på ett svenskt lärosäte eller institution eller kunna påbörja din praktik senast ett år efter avslutad utbildning. 

Du bör ha goda språkkunskaper i engelska eftersom du kommer att arbeta i en miljö där du huvudsakligen kommunicerar på engelska. Låt dock inte detta skrämma dig. Svenskar anses vara väldigt duktiga på engelska och dina språkkunskaper kommer även att förbättras under praktikperioden. Är du osäker på om dina engelskakunskaper är goda nog kan du kontakta våra studierådgivare så hjälper de dig att reda ut det. 

Tänk även på att din utbildningsbakgrund eller tidigare erfarenhet bör vara direkt relevant för ditt önskade praktikområde.

Tips på hur du förbereder dig inför din praktik 

Om du ska resa och studera utomlands är det en bra idé att få en bra överblick över din ekonomi, verksamheten du ska praktisera hos, vilka arbetsuppgifter du kommer att ha, vad du vill uppleva under tiden där och så vidare. 

 • Gör en budget över dina utgifter och intäkter. Hur mycket kostar resan, boende, mat och upplevelser? 
 • Öva på din engelska. Det kan vara något så enkelt som att ta bort alla svenska undertexter när du ser på film, eller byta undertexterna till engelska. 
 • Spara pengar. Då kan du uppleva mer under din tid utomlands.
 • Gör en bucketlist på alla saker du skulle vilja göra.
 • Ta med flera bankkort och förvara dem på olika ställen om du skulle bli av med något.
 • Förbered vilka uppgifter du skulle vilja göra på praktiken. 
 • Var säker på att du har en reseförsäkring som täcker alla dina behov. 
 • Sätt personliga mål för vad du vill lära dig under praktiken och prata med din handledare på plats. Var inte rädd för att be om feedback så att du kan utvecklas under praktikperioden.
 • Ha en öppen inställning. Ditt mindset säger mycket om dig, våga fråga och var entusiatisk! 

 

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...