{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Praktisk information om utlandsstudier i USA

Här lär du dig allt om utlandsstudier USA | Pluuga i USA med KILROY

Allt du behöver veta om utlandsstudier i USA

Studera i USA med oss! Hos oss hittar du utlandsstudier i USA på både universitet och college. Vi hjälper dig med val av utbildningar samt kostnadsfri studierådgivning, CSN studiemedel, stipendier, och hjälp med din ansökan. Inför dina utlandsstudier i USA finns det en del praktiska saker som behöver förberedas. Så som din finanisering av studier i USA, hur de olika kostnaderna kan variera beroende på val av universitet. 

Leva och plugga i USA
Landet erbjuder en vild, orörd och helt annan karaktär än vi är vana vid från Europa. Amerikanska läroanstalter håller en mycket hög standard och ger dig stora möjligheter att på din fritid utöva din favoritsport eller hobby. I USA finns ofta större valfrihet och fler alternativ än någon annanstans i världen.
Utlandsstudier i USA
Taggad på en utbytestermin eller en hel utbildning utomlands men osäker på hur det går till? Vi vet, det är lite komplicerat. Det finns tusen val och är en hel del trist pappersarbete. Därför finns vi här! Vi hjälper dig att hitta dina drömstudier utomlands och tar hand om alla praktiska detaljer, helt kostnadsfritt.
Kontakta oss för gratis studierådgivning

Visum för utlandsstudier i USA

För att studera i USA måste du ha ett studentvisum som du söker hos den amerikanska ambassaden i Stockholm efter att du har blivit antagen till skolan. Du måste besöka ambassaden för en intervju. Med dig till intervjun behöver du ett s k I-20 formulär från skolan som visar att du har blivit antagen samt ett antal övriga handlingar. Vi ser till att du får all information som du behöver för din visumansökan. Är du född utanför Sverige bör du ansöka om studentvisum i god tid.

Utlandsstudieförsäkring

Som student i USA måste du teckna en utlandsstudieförsäkring som ger dig ett komplett försäkringsskydd under hela din studietid. Vi rekommenderar ERV-reseförsäkring speciellt anpassad för dig som studerar utomlands, som vi också kan hjälpa dig att teckna.

Flygbiljett till USA

Priserna varierar och vi rekommenderar att du preliminärbokar en flygbiljett i god tid för att vara säker på att hitta en resa som passar till dina önskade datum. Ska du att vara borta en längre tid kan det passa bättre med en flexibel biljett. Du kan låna pengar av CSN för flygresan. Kontakta oss med dina frågor, för information om olika flygpriser eller att boka din flygresa.

Boende under din tid i USA

Många svenska studenter hittar ett privat boende på plats antingen tillsammans med andra studenter eller på egen hand. Det är i allmänhet relativt enkelt att hyra ett hus eller en lägenhet utanför campus i USA. Vi rekommenderar däremot att du bokar ett tillfälligt boende så att du har någonstans att sova de första nätterna. Tillfälligt boende kan du boka genom oss. Du kan också välja att bo hos en värdfamilj eller på universitetsområdet/campus i studentkorridor, hus eller lägenhet. Boende i värdfamilj och i studentkorridor inkluderar ofta frukost och middag. Att bo på campus under den första terminen kan vara ett bra alternativ om du kommer direkt från gymnasiet och inte är van vid att bo på egen hand. På så sätt kommer du också i kontakt med många andra studenter. Boendet bokas efter att du blivit antagen till en utbildning och du får mer information om de olika boendealternativen tillsammans med ditt antagningsbesked.

Terminskostnader i USA

Avgifterna varierar kraftigt från skola till skola. Community college är billigare än universitet och privata college.

CSN

Samtliga universitet och college som vi representerar i USA är ackrediterade och godkända av Centrala Studiestödsnämnden (CSN). Detta innebär att du kan söka studiemedel för de flesta utbildningar som skolorna erbjuder. Stäm av med oss om du är osäker.

Levnadsomkostnader i USA

Levnadskostnaderna är relativt dyra i USA och du bör inte räkna med att fullt ut klara dig på studiemedel.

Läs mer om studiemedel från CSN vid utlandsstudier.

Arbetstillstånd i USA

Som heltidsstudent i USA har du endast rätt att arbeta på campus (skolområdet). Efter avslutad examen kan du ansöka om ett speciellt arbetstillstånd som berättigar dig till att arbeta heltid i landet under ett år.

Stipendier inför dina utlandsstudier i USA

För dig som är beredd att lägga ned tid och engagemang finns det gott om stipdendier att söka för din utlandsvistelse. Både specifikt anpassade stipendier och mer generellt hållna.

Kontakta oss för mer information.

Studienivåer

Du kan studera både på Undergraduate och Postgraduate nivå vid universiteten i USA. Du kan också läsa fristående kurser under en eller två terminer som sk Study Abroad-student. Bachelor's degree är i USA fyra år. Du kan påbörja din akademiska examen genom att studera vid ett sk Community College. Du kan där läsa en tvåårig Associate degree för att sedan fortsätta till ett universitet på din väg till en Bachelor's degree. Ett Community College har ofta betydligt lägre terminsavgifter än ett universitet.

Det akademiska läsåret i USA

Det akademiska läsåret börjar i augusti/september och slutar i maj påföljande år med ett terminsuppehåll under julen. Vissa skolor tillämpar ett terminssystem på tre eller fyra terminer vilket innebär att du också kan studera under sommaren för att läsa in kurser och förkorta utbildningstiden. Vanligtvis läser du fyra parallella kurser under en termin för att vara heltidsstuderande. De flesta utbildningarna börjar både i augusti/september och i januari/februari. Om du är intresserad av att läsa fristående kurser kan du påbörja utbildningen vid valfri termin.

Språkunskaper

Vi har utformat specialavtal för sökande från Sverige med de flesta av våra samarbetspartners. Om du har betyg A, B eller C i engelska 5 och 6 från gymnasiet räcker det oftast som bevis på tillräckliga kunskaper i engelska. För masterstudier krävs däremot oftast att man skriver ett internationellt språktest, undantaget är en del Undergraduate- och Postgraduateutbildningar där ett officiellt språktest krävs. Våra skolor gör dock alltid en individuell bedömning av din ansökan. Om du har ett lägre betyg men praktisk erfarenhet av språket kan det i vissa fall räcka.

Behöver du skriva ett språktest kan du antingen skriva ett IELTS-test eller TOEFL-test.  IELTS skriver du genom Folkuniversitetet på ett antal orter i Sverige och det ges ett flertal gånger per termin. TOEFL bokar du online via TOEFLs hemsida och testet ges endast ett fåtal gånger per termin på ett par orter i Sverige. Observera att inte all skolor i USA accepterar IELTS, utan föredrar TOEFL. För dig som vill fräscha upp dina språkkunskaper före kursstarten finns det möjlighet att läsa en förberedande språkkurs. Kontakta oss för ytterligare information om språkkurser.

Praktik i USA

Flera utbildningar har praktikperioder inlagda i studieplanen. Vill du göra praktik i USA efter din examen, eller har lång erfarenhet inom en viss branch, för att få en unik upplevelse i livet samtidigt som det är en fantastisk merit att ha i ditt CV? Vi hjälper dig både med hela praktikprogrammet och att hitta praktikplats i USA genom vårt stora nätverk samt visumsponsorer som krävs, och att söka J1-visum för praktik i USA.

Läs mer om studier i USA

Nyfiken på utlandsstudier i USA?

Få kostnadsfri studierådgivning

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...