{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Studera i Perth - vi guidar dig genom vilka universitet du kan studera på i Perth och vilka möjligheter just nu har!
Studera i Perth - vi guidar dig genom vilka universitet du kan studera på i Perth och vilka möjligheter just nu har!

Om att studera i Perth

Som student i Perth kommer du att bo i en kosmopolitisk stad med ca 1,5 miljoner invånare och uppleva ett grymt studentliv. Staden rankas ständigt som en av de mest åtråvärda, säkra och levnadsglada städerna i världen med både fantastisk natur och ett vilt nattliv! Taggad på att plugga där? Boka då in en:

Gratis studierådgivning

Vi hjälper dig med allt praktiskt, så som finansiering, boende, stipendier och ansökan, om du önskar studera:

  • En eller två terminer (Study Abroad under exempelvis ett sabbatsår eller som utbytestermin)
  • Bachelor’s Degree
  • Master’s Degree
  • Postgraduate Certificates/Diplomas
  • Du kan dessutom även praktisera i Perth!

Var vill du studera i Perth?

Du har möjligheten att studera i Perth i Australien på följande universitet genom oss:

Leva och plugga i Perth

Perth ligger på Australiens västkust och är den enda storstaden inom en radie av 2 100 km. Det kan låta isolerat, men det har resulterat i att det är långt ifrån lika turistigt och exploaterat som östkusten. Staden har flest restauranger per capita av alla Australiensiska städer. Väljer du att bo och plugga i Perth innebär det att du kommer att få en unik upplevelse. Här har du kilometer efter kilometer av vackra stränder och kan välja bland massa häftiga äventyrsresor som startar i Perth!

Du har flertalet härliga parker med trevliga utsikter över Perth och Swan River. En favorit vi gärna vill tipsa om är Kings Park & Botanic Garden som ligger uppe på en kulle med en fantastisk utsikt över staden, perfekt för en BBQ i goda vänners lag. Det är alltid roliga aktiviteter på gång i Perth och en rolig sak vi verkligen kan rekommendera är utomhusbio under sommaren.

Det är en hög levnadsstandarden i Perth och staden har rankats bland världens 5 bästa städer att bo i av Economist Intelligent Unit. Kollektivtrafiken är välutvecklad och dessutom subventionerad för studenter, så att du smidigt och bekvämt kan ta dig runt staden och till den vackra naturen runt Perth.

5 gratis saker att se och göra för studenter runt Perth

1. Häng i en av de största stadsparkerna - Kings Park 
Njut av Kings Park och Perths Botaniska trädgård. Gå vandringsstråk, beundra välansade trädgårdar och gör stopp på de caféer när det är dags för påfyllning, eller varför inte passa på att plugga här med dina nyfunna vänner.

2. Chilla eller surfa på Perths bästa stränder 
Gör ett stopp i Scarborough på något av de coola caféerna och fortsätt sedan mot Trigg och North Beach för lite skön surf eller beachhäng. Gör ett stopp och njut av solnedgången på tillbakavägen på Cottesloe Beach.

3. The Pinnacles & Nambung National Park 
Det är inte helt gratis då du behöver en bil eller annan transport för att utforska den fantastiskt vackra natur som finns här, men det är värt resan! Det är ca tre timmars körning till Nambung National Parks ökenlandskap och häftiga kalkstensformationer. På vägen är det väl värt ett stopp vid Lake Thetis om du gillar kritvita stränder och vackra korallrev.

4. Museum i Perth 
Art Gallery of Western Australia har unika utställningar av både australiska och internationella konstnärer. Det är fri entré till Art Gallery of Western Australia, alla besökare kan lämna en frivillig donation vid ankomst. Det finns ytterligare sex museum i Western Australia om delstatens naturhistoria och kulturarv. Läs mer om utställningarna på The Western Australian Museum webblats.

6. Sunday Sessions 
Njut även av söndagen när du pluggar i Perth! Sunday Sessions bjuder på gatukonst och livemusik på allt från strandbarer till bryggerier runtom i staden.

Stränder och nattliv i Perth

Perth har ett avundsvärt rykte av att vara rent, har en avslappnad atmosfär, erbjuder en uppsjö av utomhusaktiviteter! Det är bara 10 km till kusten, som är lätt att nå med buss eller tåg. Välj bland ett flertal sagolika stränder som Cottesloe Beach, eller ta dig mer norrut för mer robusta stränder runt Scarborough. Oavsett vilken du väljer är stranden ett perfekt avbrott i vardagen... eller så passar du på att ta med dig kurslitteraturen och blandar nytta med nöje!

För att klassas som en grym studentstad bör det finnas ett schyst nattliv. Slappna av, det kan du definitivt räkna med i Perth. Det populäraste området med mest barer och nattklubbar - och där även de flesta backpackers samlas - är i Northbridge!

Klimatet i Perth

Perth har ett typiskt medelhavsklimat med varma, torra somrar mellan december och mars med en medeltemperatur på ca 27-30°C. Februari brukar vara den varmaste månaden. Vintrarna är milda med riklig nederbörd under maj till september och medeltemperaturen brukar ligga mellan 10-20°C om dagarna medans det om natten kan sjunka ner till 5°C. Perth har även flest antal soltimmar av alla städer i Australien!

Bra att veta för dig som vill studera i Perth och i Australien

Utlandsstudier är rena rama djungeln, vi vet. För att göra valet av land, stad och universitet enklare för dig har vi därför plockat ut och sammanställt det som är allra viktigast att ha koll på vid studier i Australien. Klicka dig in på artikeln nedan för att ta del av våra grundläggande tips och tricks inför utlandsstudierna Down Under.

Praktisk info om studier i Australien

Vill du veta mer om att studera i Perth i Australien?

Vi vet det mesta om att studera i Perth och kan guida dig genom djungeln av möjligheter. Boka in en studierådgivning, som vi kan ta äver telefon eller i en av våra butiker, så tar vi fram en plan utifrån dina drömmar och mål.

Snacka med oss!

Studielängd

Du bestämmer!

Stadens vibes

Storstad/Studentstad/Bra nattliv

Highlight

Flest soltimmar i Australien!

Studieavgift?

Snacka med oss!

Perth

Inspiration

Varför studera i Perth med KILROY?

Kostnadsfri studierådgivning
Har du funderingar kring att studera i Australien? Det finns inga dumma frågor. Vi hjälper dig hela vägen till Australien, helt kostnadsfritt!
Dina drömmar i fokus
Utifrån dina visioner och mål ihop med vår expertis, skräddarsyr vi tillsammans dina studier i Perth.
Vi hjälper dig att nå dina mål
Från första frågan till att du är hemma igen. Allt kring ansökningsprocessen - visum, boende, finansiering och stipendier. Vi ordnar med det praktiska där emellan så du inte behöver oroa dig!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...