{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
trent-university-building
trent-university-lake

Studera vid Trent University

Trent University ligger i Peterborough, Kanada. Detta är en pulserande medelstor stad i delstaten Ontario, en och en halv timme från Toronto. Det är ett ungt och innovativt universitet där lärarna ger dig mycket personlig vägledning. Om du vill studera i närheten av en storstad på ett inte för stort universitet är Trent University verkligen för dig!

Nyfiken på att plugga här? Boka då in en:

Gratis studierådgivning

Varför studera vid Trent University?

Universitetet har 7 000 heltidsstudenter, varav 700 internationella studenter. Det är ett av Kanadas bästa universitet i sin storleksklass och rankades 2004 för elfte året i rad av tidskriften Maclean's, till delstaten Ontarios bästa universitet. Fördelarna med ett mindre universitet är många; klasserna är små, lärarkontakten tät och det är gott om fritidsaktiviteter.

Campusområdet är till ytan det största i Kanada. Trent University satsar mycket på internationalisering och har ett ambitiöst program för alla utländska studenter. Dessutom är staden Peterborough en livlig medelstor stad, bara en och en halv timme från Toronto.

Campus

Trent University campus är beläget i Peterborough, en aktiv, kulturell och säker stad, ca 90 minuter med bil från Kanadas största stad Toronto. Trents fantastiska huvudcampus ligger ca 20 minuter från centrum i Petersborough och har natrusköna omgivningar precis bredvid floden. Universitetet erbjuder studenterna ett stort utbud av sportaktiviteter, dessa samt universitetets gym är helt kostnadsfria för studenterna!

Trent University erbjuder studentboende i så kallade Residential Colleges. Du kan bo i ett enkelrum eller i ett dubbelrum och då ingår måltider. Om du önskar kan du också välja att hyra boende utanför campus tillsammans med klasskompisar.

Vad kan jag studera vid Trent University?

På Trent University kan du studera på kandidatnivå. Särskilt populära är utbildningarna inom Political Science, Psychology och Environmental and Resource Studies. Du kan läsa program och kurser inom ämnena:

  • Humaniora
  • Naturvetenskap
  • Teknik
  • Ekonomi

Om du önskar läsa 1-2 terminer som en del av din svenska utbildning, eller bara vill pröva på utlandsstudier, kan du läsa ett sk Study Abroad program. Det innebär att du väljer enstaka kurser, vanligtvis fem stycken per termin. Study Abroad programmet vid Trent University lämpar sig allra bäst för dig som är intresserad av ett års studier utomlands, men det är möjligt att studera endast en termin.

Ansökan till Trent University

Vi rekommenderar att du ansöker så snart som möjligt när du bestämt dig. Prata med våra studierådgivare för att få svar på dina frågor, hjälp med ansökan och praktisk information.

Några grundläggande fakta inför din ansökan:

  • För behörighet till en kandidatexamen måste du ha avslutat gymnasiestudier.
  • Som internationell student måste du i vissa fall ta ett engelsktest. De tester du kan göra är TOEFL eller IELTS.

Vill du veta mer om att plugga vid Trent University i Kanada?

Vi vet det mesta om att studera i Kanada och kan guida dig genom djungeln av möjligheter som ges på Trent University. Boka in en studierådgivning, som vi kan ta äver telefon eller i en av våra butiker, så tar vi fram en plan utifrån dina drömmar och mål.

Få kostnadsfri studierådgivning

Varför studera utomlands med KILROY?

Kostnadsfri studierådgivning

Har du funderingar kring utlandsstudier? Det finns inga dumma frågor. Vi hjälper dig hela vägen till Kanada, helt kostnadsfritt!

Dina drömmar i fokus

Utifrån dina visioner och mål ihop med vår expertis, skräddarsyr vi tillsammans din utlandsvistelse.

Vi hjälper dig att nå dina mål

Från första frågan till att du är hemma igen. Allt kring ansökningsprocessen - visum, boende, finansiering och stipendier. Vi ordnar med det praktiska där emellan så du inte behöver oroa dig!

Studiealternativ

Vad kan jag studera vid Trent University?

Trent University erbjuder många bra utbildningar inom bland annat humaniora, naturvetenskap och teknik. Skolan erbjuder följande utbildningsnivåer:

  • Kandidatexamen
  • Fristående kurser i 1-2 terminer

Kontakta oss för mer information om studiemöjligheterna och ansökningsprocessen på Trent University. Våra studierådgivare hjälper dig gärna hitta dina drömstudier!

Good to know

Hur finansierar jag mina studier vid Trent University?

Det är möjligt kan få hela eller delar av din utbildning finansierad av CSN i form av lån, bidrag och merkostnadslån. Du kan även låna för flyg och försäkring varje termin. Om du vill läsa mer om CSN, stipendier etc. hittar du information under avsnittet om finansiering.

Antagningskrav och studieavgift varierar

Antagningskrav och studieavgifter kan variera mycket beroende på land, universitet, ämnen och om du väljer att plugga en termin eller en hel examen. Vi hjälper dig gärna att ta fram avgifterna på just den utbildningen du vill läsa!

Kontakta våra studierådgivare för mer information om exakta studiekostnader, en uppskattning av levnadskostnader i Peterborough och alla andra frågor.

Läsåret

Utbildningar vid Trent University börjar två gånger per år, i januari och september. Introduktionsveckan börjar ca. en vecka innan kursstart.

Vill du veta mer?

Personlig studierådgivning

Oavsett vilka frågor du har hjälper våra studierådgivare dig att besvara dom. De har själva studerat utomlands och hjälper dig även med hela ansökningsprocessen!

Finansiering

Hur finansierar du dina studier? Är utbildningen berättigad för CSN? Kan du jobba vid sidan av studierna? Få alla svar här.

Utbildningar utomlands

Oavsett om du vill läsa ett helt program eller bara en eller två terminer utomlands finns det något för dig. Läs mer om vilka ämnesområden du kan studera utomlands inom.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...