{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Laos

Resor till Laos
Res till Laos - upptäck Laos dramatiska natur

Resor till Laos – Asiens orörda pärla

Laos är ett av Asiens mest orörda och inbjudande platser och är en dröm för alla äventyrliga backpackers. Under en resa till Laos kommer du att få upptäcka landets vackra natur, historiska sevärdheter, vackra vattenfall och berg samt små byar med en fantastisk gästvänlighet. 

Några highlights som är väl värda att bocka av under en resa till Laos är en båttur längs den berömda Mekong-floden, att vandra mellan tempel i den historiska huvudstaden Vientiane, eller att äta en påkostad lunch vid Luang Prabangs flodstrand.

Vill du resa till Laos? Snacka med oss!

Upplev Laos lugn

En resa till Laos innebär att du kommer att få vara med om massor med unika upplelvelser. Oavsett vart i landet du reser, kommer du att få upptäcka saker och ting händer i samma, lugna och bekväma takt samt upptäcka att Laos är relativt orört.

En resa till Laos är med andra ord det perfekta stoppet för backpackern som vill varva ned och samtidigt uppleva unika platser. 

Laos - i Sydostasiens centrum

Laos ligger i en mycket attraktiv del i Sydostasien, mellan Myanmar, Kina, Vietnam, Kambodja och Thailand. De flesta av landets invånare bor i Mekong Valley, där den avslappnade huvudstaden Vientiane ligger.

Förutom ett otroligt vackert landskap hittar du också en spännande kultur, historia och ett mycket vänligt folk, som genom landets historiska inflytande pratar både franska och engelska. 

Laos: en destination som har öppnat sina dörrar

Efter att ha varit isolerat i många år har Laos öppnat sina dörrar för turister. För den äventyrliga backpackern som vill upptäcka en destination i Asien som inte är lika exploaterad som andra länder i Asien, så är en resa till Laos helt perfekt. Det växande intresset för landets många vackra sevärdheter kommer säkert betyda att landet blir mer poulärt för resenärer att ta dig till. 

Från huvudstaden Vientiane ner till Mekong-floden

Missa inte att upptäcka huvudstaden Vientiane när du reser till Laos. Vientiane är en livlig stad samtidigt som staden också är avslappnad och mysig. Staden ligger vid den berömda Mekong-floden och många resenärer vill resa från staden längs floden, vilket bjuder på en autentisk upplevelse av livet i denna del av Asien. 

Att ta en båttur längs floden är också ett bra sätt att träffa andra backpackers på och det är ett vanligt sätt att påbörja sin resa i Laos genom att göra en två-dagars båttur längs floden. Längs vägen kommer du att kunna få ta del av vackra platser och sevärdheter. Exempelvis den speciella och charmiga byn Pakbeng eller Laos forntida huvudstad Luang Prabang. Dessutom bjuder turen också på vackra landskap i form av gröna kullar och berg samt idylliska fiskebyar. Det är på en sådan här resa i Laos som kommer få dig att falla pladaskt för landet. 

Om du dessutom reser till Laos under oktober så kan du också se en båttävling som då äger rum i Mekong-floden. 

Upplev franska influenser i Luang Prabang

När du reser till Laos får du inte missa att göra ett besök i den historiska staden Luang Prabang, som ligger där floderna Mekong och Nam Khan går samman. Här i Luang Prabang syns det franska inflytande tydligt - staden är nästan som en miniversion av Frankrike. Här talar invånarna franska och runt omkring i staden hittar du också annat typiskt franskt som croissanter och franska ostar. Dessutom kan du också äta ute på franska resturanger. 

Van Vieng - huvudstaden för alla backpackers

En annan stad om måste uppelvas under en resa till Laos är staden Van Vieng. Van Vieng ligger nära gränsen till Kambodja och brukar ofta kallas för backpackers huvudstaden. En highlight som du inte får missa när du är här är det vackra vattenfallet Li Phi, som är ett av Asiens största vattenfall. Här kommer du också att bjudas på vacker natur med grönsakde träd och buskar samt stora oregelbudna karstberg. Ett måste är ockås att se de fantastiska grottorna med imponerande kalkstensformationer!

Saker att se och göra under en resa till Laos

Trekka: Laos bjuder på en fantstisk natur och är en perfekt destination för dig som gillar att vandra. Här kan du exempelvis ge dig ut på vandringturer i regnskogen. 

Hyr en cykel: Ett annat härligt sätt att uppleva Laos på är att ge dig ut på en eller annan cykeltur. Med cykel kan du enkelt ta dig mellan byar och städer. 

Historiska städer och vackra platser: Under en resa till Laos kommer du att upptäcka att landet bjuder på många vackra omgivningar och historiska städder. Två exempel som är värda att skriva upp på din bucketlist är ett besök i den gamla kungliga staden Champasak eller en promenad genom Hmong, som ligger i den nordöstra delen av landet. 

När är det bäst att resa till Laos?

Laos har ett varmt och tropiskt klimat året om, vilket gör att man kan resa till Laos närsom. Värt att lägga på minnet är att Laos har en regnperiod och en torrperiod, som gör att klimatet skiljer sig något. 

Om du är ute efter mycket sol så ska du resa till Laos under torrperioden (november till april). Det är också under dessa månader som det är högsäsgong i Laos. 

Låter en resa till Laos som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Laos och hela Asien. Boka in ett kostnadsfritt möte, antingen över telefon eller i en av våra butiker - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

Höjdpunkter i Laos

Upplev vacker natur, majestätiska vattenfall, charmiga byar och en vänlighet utöver det vanliga under en resa i Laos. Landet har flera höjdpunkter, som Luang Prabang, Vang Vieng och Don Det. Vad väntar du på? Zooma in på kartan nedan för att se mer.

alt

Designa din egen drömresa!

Vill du komma igång med att planera din drömresa? 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla igenom ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Här kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Designa din drömresa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...