{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Upplev Alaskas unika natur under din resa
Upplev Alaskas unika natur under din resa

Resor till Alaska – äventyr utöver det vanliga

Alaska är till ytan USAs största delstat fylld med glittrande glaciärer, snötäckta berg, klara bergssjöar och spektakulära fjordar. Här blir det aldrig helt mörkt på sommaren och på vintern ser du inte mycket av solen. Om du reser till Alaska får du inte missa någon av alla nationalparker där du kan prova på trekking eller bli nedhissad i glaciärsprickor för isklättring i den minst sagt unika omgivningen! 

Vill du resa till Alaska? Snacka med oss!

Alaska - all about the nature

I Alaska kan du  paddla kajak, cykla mountainbike, besöka Nordamerikas högsta berg Mount McKinley och som en bonus kanske du lyckas skymta områdets alla grizzlybjörnar, älgar, bergsgetter, och rävar. Besök Denali Nationalpark eller hamnbyn Seward och åk på en havstur och se valar, hajar, sjölejon, uttrar och lyssna till det otroligt starka ljud som blir till när en bit av en stor glaciär ramlar ner i havet. Prova djuphavsfiske i Homer även kallad Halibut capital of the world. På vägen hit passerar du dessutom topparna på vulkankedjan Ring of Fire som är helt obeskrivliga och overkligt vackra!

Alaskas huvudstad 

Juneau är Alaskas huvudstad men med sina 30 000 invånare är staden inte så stor. Juneau är en gammal guldgrävarstad som har fått sitt namn efter en av de första lycksökarna i området, Joseph Juneau. Staden ligger i södra delen av Alaska, där närmaste granne är den kanadensiska provinsen British Columbia.

Det finns många anledningar att åka till Juneau. Naturen är otroligt vacker och staden är omgiven av höga berg med glaciärer och tidvatten, som växlar två gånger om dygnet med upp till flera meters höjd. Säsongen är relativt kort och staden är roligast att besöka från juni till september. Under sommaren finns flera festivaler och kulturarrangemang att spana in, och då staden är en populär kryssningsdestination kommer mycket människor hit just då. Annars ligger Juneau ganska avskiljt från övriga Alaska så trafikförbindelserna är begränsade. Besökande får antingen ta färja eller flyg men det blir garanterat en häftig syn!

Ta dig runt Alaska

Bästa sättet att uppleva Alaska är via Alaska Railroad. Med tåget tar du dig enkelt från ett ställe till ett annat samtidigt som du omges av häftig natur. Det finns flera olika turer som du kan välja mellan, beroende på vart du är på väg. Via Seward Highway går det flera busslinjer som riktat in sig på att köra turister, men tyvärr går dess turer inte på vintern.

Hyrbil eller husbil är ett alternativ för dig som planerar att stanna lite längre. Annars är det svårt att slå alternativet att åka med på en äventyrsresa! Att få komma till platserna du aldrig hade hittat till på egen hand och dessutom förgylld med all den kunskapen som guiderna besitter!

Låter en resa till Alaska som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Alaska. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

Höjdpunkter i Alaska

I Alaska väntar på vacker natur och coola upplevelser. Glittrande glaciärer, snöiga bergstoppar,, vackra fjordar och magnifika nationalparker. Det finns så mycket att se och uppleva att listan aldrig kommer ta slut - Alaska har allt! Zooma in på kartan nedan för att se mer.

alt

Designa din egen drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla igenom ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Här kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Designa din drömresa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...