{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Res till Atlanta med KILROY
Res till Atlanta med KILROY

Resor till Atlanta - Här finns något för alla!

Atlanta är Coca Colas hemort och här finns något för alla! Sportevenemangen flödar, CNN tar dig bakom kulisserna, gör ett besök ett av världens största akvarium, shoppa i Little Five Points och Buckhead eller ta en drink i Botaniska trädgården. 

Atlanta är största staden i delstaten Georgia med strax över 5. 600 000 invånare. Från början levde indianerna här men i början av 1800-talet fördrevs de till indianterritoriet i Oklahoma längs den sk Trail of Tears. Därefter tog den vita populationen snabbt fart och en storstad var på uppgång.

Vill du resa dit? Snacka med oss!

Coca Cola och Atlanta

Något Atlanta är väldigt känt för, är att det var här apotekaren John Styth Pemberton den 8 maj 1886 tillverkade en av världens mest kända läskedrycker, nämligen Coca Cola. Drycken fanns att köpa i hela USA redan 1895, men genombrottet i världen kom med andra världskriget då man sponsrade amerikanska armén. Läsken kom till Europa 1929 och 1953 kom den till Sverige. Idag finns läsken i mer än 200 länder världen över.

I Atlanta finns därför även World of Coca Cola som man bör ägna ett besök åt. För ca 15 USD får man möjligheten att lära sig mer om historien bakom den kända läsken och dess varumärke. Man får se hur reklamen för Coca Cola har sett ut under olika tidsperioder. Man får även smaka på lite olika läsksorter som Coca Cola tillverkar. Ett kul besök för vuxen så väl som barn!

Bakom kulisserna hos CNN

Ett annat välkänt företag som har sitt huvudkontor i Atlanta för nyhetskanalen CNN. Kanalen grundades 1980 av Ted Turner och Reese Schonfeld och det var CNN som introducerade konceptet med 24-timmars nyhetssändningar. Dess stora genombrott kom 1991 med Gulf kriget.

Fler sevärdheter!

Några andra intressanta sevärdheter är det gigantiska Georgia Aquarium(ett av världens största akvarier) Martin Luther Kings gravplats och huset där Margaret Mitchell bodde när hon skrev Borta med Vinden, boken som 1939 blev till en världsberömd film med Clark Gable och Vivien Leigh.

Little Five Points

Letar man efter lite alternativa butiker, barer och restauranger är området Little Five Points det stället man bör besöka. På den alternativa skalan är detta någonstans mitt emellan New Yorks Greenwich Village och New Orleans French Quarters. Så gillar man dessa städer, så faller troligen Little Five Points en i smaken. 

Seriös shopping

Söker man äkta seriös shopping bör man bege sig till Buckhead, där hittar man lyx butikerna och de stora varuhusen som man kan shoppa loss i ordentligt. Exempelvis varuhusen Nieman & Marcus, Bloomingdales & Saks Fifth Avenue.

Nattliv

Atlantas nattliv går inte av för hackor, man kan besöka jazzklubbar, ta en drink i Atlantas Botaniska trädgård eller dansa natten lång på massor av klubbar. Här finns något för alla!

Sportintresserad?

Atlanta är en häftig stad att besöka om man är sportintresserad. Man kan kolla in Atlanta Braves spela baseball, Atlanta Falcons spela amerikansk fotboll eller Atlanta Hawks spela basket. Man kan även besöka den olympiska parken som under 1996-års sommar OS var en av de mest besökta platserna i staden. Idag används den för bland annat konserter och festivaler.  

Boende

Atlanta är en storstad som erbjuder allt från billiga hostels till dyra lyxhotel. Så övernattningsalternativ råder det inte brist på här. Vill du ha tips och råd om boende kan du kontakta någon av våra duktiga reseexperter eller boka online!

Ta sig hit

Atlantas flygplats Hartsfield/Jackson Airport är en av världens mest trafikerade flygplatser och även hemmabas för flygbolaget Delta Airlines. Det går smidigt och flyga hit direkt från både Stockholm & Köpenhamn. I KILROYs grymma flygbokningsmotor kan du boka dina flygbiljetter online!

Studera i USA?

Är du kanske intresserad av att studera i USA? Då kan KILROY education hjälpa dig! Boka in en kostnadsfri studierådgivning idag eller läs mer om att studera i USA!

Låter en resa till Atlanta som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Atlanta. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

 

alt

Designa din egen drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla igenom ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Här kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Designa din drömresa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...