{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Grand Canyon

Res till Grand Canyon med KILROY
Res till Grand Canyon med KILROY

Resor till Grand Canyon - ett av världens vackraste ställen!

Grand Canyon är ett naturunder och en av världens största attraktioner. Grand Canyon har inte bara vackra vyer utan området har även en fantastisk historisk kultur. Du kommer inte finna något liknande någon annanstans i världen och det är definitivt värt ett besök. 

Vill du resa dit? Snacka med oss!

Grand Canyon

Grand Canyon är en nationalpark belägen i Arizona. Den är 446km lång från South Rim till North Rim och sträcker sig ända till Colorado. Colorado River, som rinner genom Grand Canyon, började gräva ut den för över 6 miljoner år sedan. Grand Canyon består av sten, berg, klyftor och dalar av alla dess slag! Spanjoren, El Tovar, upptäckte Grand Canyon år 1540, men Indianerna hade redan då levt där i tusentals år. 

Storslaget och färggrannt!

Nationalparken finns på UNESCOs Världsarvslista. Grand Canyon är inte den djupaste dalen i världen, utan vad som gör den så speciell är dess ofantliga storlek och det färggranna landskapet, som ändrar färg efter solnedgången! Parken är nästan 1900 meter som djupast och på vissa ställen är sänkan otroligt bred.

North och South Rim

South Rim är mest besökt i Grand Canyon, och det är öppet året om. North Rim är endast öppet under sommaren. Om du har tänkt att köra från North till South Rim så måste du förbereda dig på att köra nästan 500km! Temperaturen i Grand Canyon kan under sommaren stiga upp till 40 grader, och dehydration är väldigt vanligt för vandrare. Glöm inte vattenflaskan!

Guidade turer och äventyr

Många företag erbjuder guidade turer i Grand Canyon. Om man gillar äventyr kan man tex åka forsränning, vandra, rida häst eller cykla. Det finns ett flertal företag som erbjuder bra paketerbjudanden på olika turer. Det är även väldigt populärt att se Grand Canyon med helikopter eller flygplan, vilket är en fantastisk upplevelse!!! Vill du ha tips och råd om olika turer som finns kan vi på KILROY travels hjälpa till.

Skywalk

I Januari 2006, öppnades "Skywalk"för besökare.  Den är belägen i Hualapai Indian Reserve i västra delen av Grand Canyon. Du går ut på en bro gjord av glas som går 1200 m över Colorado River. Om du är rädd för höjder är detta inget för dig! Om du är där längre än en dagstur är soluppgången att rekommendera. 

Grand Canyon har så mycket mer än bara natur, och om du vill uppleva något mer kan du åka på turer och lära dig mer om the Native Americans fantastiska historia. 

Ta sig runt

För att ta sig till Grand Canyon kan du antingen hyra en bil, åka med buss eller ta tåget. Som tidigare nämnt, får du inte glömma att kontrollera om det är öppet i North Rim innan du åker dit. North Rim öppnar vanligtvis i slutet av maj och är öppet till slutet av sommaren.

Studera i USA?

Är du kanske intresserad av att studera i USA? Då kan KILROY education hjälpa dig! Boka in en kostnadsfri studierådgivning idag eller läs mer om att studera i USA!

Låter en resa till Grand Canyon som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Grand Canyon. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

alt

Designa din egen drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla igenom ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Här kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Designa din drömresa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...