{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Res till New Orleans med KILROY
Res till New Orleans med KILROY

Resor till New Orleans - Jazz & French Quarters!

Karibiens nordligaste stad, New Orleans som främst förknippad med karneval, jazzmusik, underhållning, nöje, god mat och orkaner av både det ena och andra slaget. Besök festivalen Mardi Gras, åk på guidade turer, strosa i French Quarters, smaka en Hurricane! 

New Orleans ofta kallad Karibiens nordligaste stad ligger längs med Mississippi floden som rinner ut i Mexikanska golfen strax söder om staden. New Orleans ligger delvis under havsytan vilket gör att staden har stora vallar och kraftiga pumpar som skyddar mot de stora vattenmängderna. Dock blev orkanen Katrina för stor & stark när den svepte igenom staden den 29 Augusti 2005, vilket resulterade i att invånarantalet i staden mer än halverades. 

Vill du resa dit? Snacka med oss!

Franska kvarteren

Den delen av staden New Orleans som man ofta bor och vistas i är turistområdet French Quarters. Det ligger beläget på en av de högsta punkterna i staden och klarade sig relativt bra under orkanen Katrina. De Franska kvarteren var de första som reparerades eftersom det är här alla turister vistas. Det som är så speciellt med de Franska kvarteren är att det är det äldsta området i New Orleans. Husen är gamla och berättar många historier och det finns mycket sägner och spökhistorier här. Husen är kända för sina otroligt vackra balkonger som ofta är dekorerade efter årstider eller högtider.

Mardi Gras

Den största och mest välbesökta tiden på året för New Orleans är mellan trettondagsafton och fettisdagen. Då hålls nämligen den årliga Mardi Gras festivalen! Namnet Mardi Gras betyder just fettisdag på franska och firandet har sina rötter i den katolska tron. Turister flockas och på huvudgatan Bourbon Street försöker människor fånga de kända pärlhalsbanden som "balkongflickorna" kastar ner. Det är fest nästan dygnet runt och festivalen kulminerar sista veckan då det hålls parader runt om i hela staten Louisiana. 

Shopping

Shoppingen i de Franska kvarteren bjuder många små speciella butiker. Man finner allt från konstbutiker, antikviteter till klädesbutiker och souvenirbutiker. 

Guidade turer

Det finns massor av små guidade turer man kan åka på. En udda sådan man bör prova är att gå på en av deras kända spökturer. En historisk guidning genom de Franska kvarteren där en guide berättar historier och myter om de olika kända byggnaderna i stadsdelen. Allt sker givetvis på kvällen, för i dagsljus hade de inte varit lika spännande...

Andra dagsturer man kan göra är Swamptours om man gillar alligatorer, bårtur på Mississippi floden ombord på den gamla ångbåten eller varför inte en voodootur om man vågar.

Mat

Äta bör man annars dör man, och i New Orleans så äter man Creol eller Cajun mat om man ska prova på den lokala matkulturen. Man kan prova rätter såsom Gumbo eller Jambalaya. Men man kan även fika Beignets som är en typ av French Quarter doughnuts, eller en muffuletta som är en speciell sorts macka. Det finns något för alla här, och de Franska kvarteren är fyllda av olika restauranger och cafér med olika typer av mat.

Hurricane = en drink...

En sak som New Orleans är känt för är en Hurricane, och då syftar vi inte på dåligt väder. Det är en väldigt känd drink som uppfanns första gången just här. Det är en mycket söt drink som gör på lime juice, passionsfrukts syrup och rom. Uppfinnandet av denna drink är krediterat till taverna-ägaren Pat O'Brian som på 1940-talet behövde bli av med all rom leverantörerna tvingade honom att köpa. Han blandade ihop en drink i ett så kallat Hurricane glas och gav det till sjömännen, drinken blev populär och har levt kvar sedan dess. Så varför inte göra ett besöka på Pat O'Brians och beställa en Hurricane!

Jazz, Jazz, Jazz

Något man inte missar när man besöker New Orleans är musiken! Oavsett vilken dag i veckan det här finner man alltid en klubb eller bar där det spelas musik. Det finns något för alla smaker men jazzen och en av dess mest kända kommer just härifrån, nämligen Louis Armstrong. Man finner klubbar som spelar musik i Louis anda, så väl som mycket annat!

Boende

Besöker man New Orleans ska man givetvis bo i de Franska kvarteren. Här finns allt från enklare boende till riktigt fina hotell. Stilarna på varierar i från modern design till hemsökta eller kändistäta hotell. Det finns något för alla plånböcker.

Ta sig hit

I vår grymma flygbokningsmotor hittar du flygbiljetter för alla till New Orleans, samt speciella KILROY biljetter för dig som är ungdom och student! Bra va! Vill du ha fler tips och råd inför din resa kan du också kontakta någon av våra duktiga reseexperter som har massor av erfarenhet av att hitta billigast möjliga alternativ. Vi hjälper dig gärna!

Studera i USA?

Är du kanske intresserad av att studera i USA? Då kan KILROY education hjälpa dig! Boka in en kostnadsfri studierådgivning idag eller läs mer om att studera i USA!

Låter en resa till New Orleans som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till New Orleans. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

alt

Designa din egen drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla igenom ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Här kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Designa din drömresa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...