{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

San Francisco

Res till San Francisco med KILROY
Res till San Francisco med KILROY

Resor till San Francisco - Hippiens högborg

San Francisco ligger i norra Kalifornien, i änden på halvön med samma namn, med Stilla havet på den västra sidan och San Francisco Bay på den östra. Staden började växa snabbt under guldfebern i mitten av 1800-talet och idag är det den näst mest tätbefolkade staden i hela USA.

Resa till San Francisco? Snacka med oss!

Innovation, Golden Gate Bridge och mycket mer

San Francisco är verkligen en innovativ och cool stad, med härliga havsvindar och öppna människor. Gatorna är kända för att vara farligt branta och åker du runt med en av stadens alla små linbanor kommer du få se fantastiska omgivningar och massor av färgglada charmiga hus som står på rad. Det finns många parker i staden; Lafayette-parken och Buena Vista-parken är perfekta ställen att picknicka på under en heldag i staden. Se till att kolla in Presidio och Lincoln-parken när du fortsätter din upptäcksresa!

Den vackra Golden Gate-bron, byggd 1937, är symbolen för San Francisco. Den är världens längsta "upphängda" bro. Promenera över eller njut av en joggingtur längs med brons vackra utsikt. Golden Gate-brons gröna park är ett väldigt mysigt område att ta en glass och slappa i en stund.

Ett bra och billigt sätt att starta din dag i staden är att hoppa på en California Street-linbana och åka upp och nerför de bergochdalbaneliknande gatorna. De flesta reseguider rekommenderar Fisherman's Wharf för bra sightseeing men det är en riktig turistattraktion fullspäckad av knasiga souveniraffärer. Om du ändå bestämmer dig för att åka dit, ta en sväng förbi pir 39 på vägen mot Alcatraz-ön, det är där sjölejonen huserar. Om du nu tycker om dessa odörspridande små sjödjur…

Den zick-zackande branta Lombard-gatan och Alcatraz-ön står definitivt på "att se"-listan. Det historiska Alcatraz, även känt som "The Rock"("Klippan"), är en liten ö inte långt ifrån fastlandet. Tidigare var det ett federalt fängelse, men från och med 1963är det öppet för allmänheten. Idag fungerar det som ett museum, fyrtorn och avkopplingsområde. Du tar dig dit med färjan från pir 33. Förbered dig att vänta en stund för att få en biljett, de brukar vara fullbokade under högsäsongen.

Hör upp alla hippieinspirerade! Haight Asbury är platsen där kärlekssommaren 1968 föddes. Du kommer att stöta på mängder av hippieaffärer som säljer vintagekläder och Jimi Hendrixtavlor. En riktigt avslappnad atmosfär!

Andra stadsdelar av intresse

Mission-distriktet är ett trevligt område som erbjuder ett mer bohemiskt alternative till den lite snobbiga kulturen i the Marina. Mitt i det etniskt mångfaldiga Mission hittar du lätt många mysiga hotell.

Chinatown ligger mitt i San Francisco, och är ett av de största och äldsta Chinatowns i USA. Det etablerades redan år 1850 och är ett måste för alla som älskar asiatisk mat. Vill du pröva på lite Tai Chi? Bege dig till Portsmouth Square, vilket är en fin och öppen plats. Om du har möjlighet, se till att se det kinesiska nyårets drakparad längs Grant Avenue. Det firas sent i januari. 

Financial-distriktet är stadens affärsdistrikt och här finns alla företags- och bolagshögkvarter. Även om man lätt drar paralleller till Manhattan och den känslan där, är byggnaderna betydelvis lägre eftersom invånarna inte ville ha några enorma skyskrapor där. Självfallet är centret en stor shoppinglekplats med stora köpcentrum, som till exempel Crocker Galleria och Embarcadero center. Högklassiga affärer och boutiquer hittar du även vid Union Square.

Castro är de homosexuellas område i staden. 1929 var det känt som "Lilla Skandinavien", för att det bor så många svenskar, finländare och norrmän där. Under kärlekssommaren"1968, blev det känt som gayområdet på riktigt. Gamla Castro-teatern är ett populärt filmställe som är värt att kolla in. Castro är definitivt en plats att uppleva under den praktfulla och glada Gay Freedom Day Parade, vilken går av stapeln i juni. I San Francisco kan du även njuta av de många festival- och gatufesterna som hålls året runt, till exempel Opera i parken. Surfa runt på nätet för att hålla koll på alla evenemang som hålls under året.

Nattliv

När det kommer till kulturliv, musik och mat, kommer du ha problem att välja eftersom staden helt enkelt är översållad av intressanta saker i den vägen. Det finns en superb variation av restauranger, teatrar, klubbar, barer, konstgallerier, m.m. De flesta barerna och klubbarna är belägna i Mission, Soma och Chinatown.

Ta en cocktail på Aub Zam Zam (1633 Haight St, The Haight) och njut av den coola jazzmusiken medan du sjunker ner i den arabiska charmen, eller åk till välkända Biscuits & Blues (401 Mason St, Theater District), där du hittar den absoluta bästa jazz & blues livescenen. En av de mest kända klubbarna är definitivt 1015 Folsom i Soma med dess häftiga DJs. The Mock Café (1074 Valencia St, The Mission) är perfekt för de skrattlystna eftersom det erbjuds suveräna stand up comedy-shower här.

Aktiviteter

Att surfa i stadens Ocean Beach-vågor sägs vara en av de tuffaste surfinguppgifterna som finns i hela Kalifornien, på grund av det kalla vattnet och de höga vågorna. Av samma anledning kommer du inte att se så många som badar. Du kommer behöva en bra våtdräkt och mycket erfarenhet för att bemästra de här vågorna.

Hoppa på en segelbåt och kryssa omkring! Du kan hyra både rullskridskor och cykel, vilka båda två fungerar utmärkt för att kolla in omgivningarna.

Att ta sig runt

Linbana, utmärkta busskommunikationer och buktområdet Rapib Transit är bra och billiga sätt att ta sig runt på. Naturligtvis kan du även åka taxi. Hyr en cykeloch kör upp och nerför kullarna - kolla bromsarna innan du åker bara! Hursomhelst är stadens centrum väldigt kompakt och att promenera är ett sant nöje. Färjorna går till närliggande platser som Alameda, Oakland, Tiburon och Sausalito.

Långdistans-greyhoundbussarna och Amtrak-tågen åker mellan städer också. I Soma hittar du Transbay-terminalen där bussarna avgår ifrån. Green Tortoise-bussystemet har blivit väldigt populärt ibland backpackers. Du kan hyra bil, men tänk på trafikstockningar, få parkeringsplatser och väldigt branta och krävande vägar.

I San Francisco ligger huvudflygplasten International Airport, men det finns även större flygplatser i Oakland och San Jose.

Klimat

San Francisco kan du besöka året runt. Turistsäsongen är på sommaren. Hursomhelst så är september och november bra tider att åka, på grund av många bra festivaler och det fina vädret.

Tips

De omgivande städerna som Oakland, Berkley och San Jose ligger inte långt ifrån. Vinlandet och den magnifika Yosemite-nationalparken är väl värda att ett besök, så att hyra bil är i det här läget att rekommendera. Ett hett tips är att köra hela Highway 1-rutten som sträcker sig hela vägen längs Kaliforniens Stillahavskust. Du kan starta i Los Angeles och åka upp till San Franciscos Golden Gate-park - eller tvärtom. Förvänta dig fantastiska omgivningar längs med vägen! Detta kommer att ta lite tid, en vecka är minimum, så se till att planera din resa därefter.

Boka din hyrbil i San Francisco här

Studera i USA?

Är du kanske intresserad av att studera i San Francisco eller i USA? Då kan KILROY education hjälpa dig! Boka in en kostnadsfri studierådgivning idag eller läs mer om att studera i USA!  

Låter en resa till San Francisco som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till San Francisco. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

alt

Designa din egen drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla igenom ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Här kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Designa din drömresa
alt

Kombinera resan till San Francisco med studier

Vi samarbetar med flera universitet i USA och kan guida dig genom möjligheterna till att plugga under resan.

Utforska dina möjligheter

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...