{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Res till Seattle med KILROY
Res till Seattle med KILROY

Resor till Seattle - europeisk atmosfär

Seattle är staden som är full av upplevelser och dina förväntningar kommer sannolikt att infrias under en 2-3 dagars vistelse. Staden har en lång tradition av fiske, är hemstad för flera kända musiker och band, Starbucks Coffe och är självklart Bill Gates och Microsofts huvudkvarter. Ett annat skäl till den stora tillströmningen av turister varje år är att Seattle har ett perfekt läge mittemellan oceanen och bergen.

Vill du resa till Seattle? Snacka med oss!

Det perfekta läget på USAs norra västkust

Seattle är på många sätt en unik amerikansk stad. Här kan man känna en "europeisk" atmosfär när man vandrar på gatorna som man inte hittar någon annanstans i Nordamerika. Även om det finns flera höga skyskrapor "downtown" och andra landmärken som påminner om att man är i USA, märker man att detta inte är en typisk amerikansk stad, och människorna är dessutom väldigt trevliga.

Seattle har ett perfekt läge mittemellan oceanen och bergen. Det är bara en kort bilresa till den kanadensiska gränsen, vulkanen Mount Rainier och Yellowstone nationalpark, som ligger lite längre bort i Wyoming. Seattle är en perfekt ingång om du vill upptäcka den nordvästra delen av USA. 

I Seattle bor det många skandinaviska ättlingar och det är märkbart, speciellt i områdena utanför staden. Att Seattle lockar skandinaver syns tydligt på Scandinavian Airlines direktflyg från Köpenhamn som avgår varje dag. Det är en 9 timmar lång flygresa.

The Rainy City...

…är ett av Seattles smeknamn, och det stämmer tyvärr ganska bra, det regnar en hel del och är ganska molnigt. Men det är ändå en mild temperatur och inte sedan 50-talet har det varit under fryspunkten. Snö är också ett sällsynt fenomen även om bergen ligger så nära. Somrarna är i allmänhet varma och sköna, trots att det inte blir några värmeböljor på grund av Stilla havets inverkan. Seattle lockar med många roliga attraktioner. Gillar du att strosa runt på museum, upptäcka magnifik natur eller mysigt cityliv, så hittar du alltsammans här; The Space Needle, Seattle Center, Pike Place fiskmarknad och Boeing-fabrikerna är bara några exempel på spännande saker att göra under ditt besök i Seattle.

Skaffa en bil

De allmänna transporterna är okej och det är kul att till exempel ta "monorail" till Space Needle. Men om du behöver röra dig runtom staden, bör du hyra bil. Liksom andra städer i USA ses Seattle med dess omgivningar bäst från ett bensindrivet monster. Om du nu hyr bil, se till att åka till Vancouver i Kanada, 2-3 timmar norr om Olympic nationalpark väster om Seattle. Man behöver nästan några dagar på sig för att verkligen uppleva denna regnskogsliknande nationalpark. Och gillar du fotvandring blir alla dina drömmar uppfyllda.

Naturlivet är väldigt populärt och lättillgängligt i den här delen av nordamerika. Ta en dagsutflykt över sundet Strait of Juan de Fuca och kolla in de imponerande späckhuggarna (Orcas) som lever i dessa vatten.

Boka din hyrbil i Seattle här

Porten till nordväst

Seattle är också känt som startpunkten på highway 1 vilken tar dig hela vägen söderut till San Diego. Det är en otroligt vacker bilresa som särskiljer sig från andra sträckor över landet, denna kuststräcka är förmodligen den mest populära i hela USA. Den sträcker sig via de enorma Redwood-träden i Oregon, genom San Francisco och Los Angeles innan den når den mexikanska gränsen i södra Kalifornien.

Det är ingen tvekan om att Seattle är väl värt ett besök och är den perfekta platsen att starta din USA-resa på!

Studera i USA?

Är du kanske intresserad av att studera i USA? Då kan KILROY education hjälpa dig! Boka in en kostnadsfri studierådgivning idag eller läs mer om att studera i USA!

Låter en resa till Seattle som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Seattle. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

alt

Designa din egen drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla igenom ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Här kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Designa din drömresa
alt

Kombinera resan till Seattle med studier

Vi samarbetar med flera universitet i USA och kan guida dig genom möjligheterna till att plugga under resan.

Utforska dina möjligheter

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...