{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Washington DC

Res till Washington DC med KILROY
Res till Washington DC med KILROY

Resor till Washington - maktens huvudstad

Washington DC är mycket mer än bara Vita Huset och en massa monument. Nationens huvudstad har också några av landets bästa museer; Naturhistoriska, Tekniska Museet och Museum of American History - För dig som reser med en begränsad budget är en glad nyhet att alla museer har gratis inträde. 

Vill du resa dit? Snacka med oss!

Washington DC

Washingtons alla monument är mycket imponerande, vi rekommenderar dig att se åtminstone; Lincoln Memorial, med sin berömda staty av Abraham Lincoln och det svindlande höga Washington Monumentet nära Vita Huset. 

Det spetsiga monumentet är omringat av flaggstänger där den Amerikanska flaggan vajar - den perfekta platsen för oförglömliga fotomöjligheter. Glöm inte att promenera från Lincoln Monument hela vägen ner till Capital Hill - maktens epicenter.

Presidenter och krig

För att vara ett relativt ungt land har USA varit delaktig i många krig runt om i världen. Washington DC är hemstaden till mäktiga monument som hedrar soldater från alla dessa krig. Det mest kända av alla monument är den så kallade Vietnam Memorial, med 58000 namn inetsade på den svarta väggen. Här kommer familjemedlemmar för att hedra och minnas sina släktingar och vänner.

En annan välbesökt plats är Arlington Military Cemetary vid kanten av Potomac Floden nära Pentagon. Det är här John F. Kennedy ligger begravd tillsammans med tusentals soldater som har dött för sitt land. Det är fortfarande vanligt med begravningar här eftersom Amerikanska soldater fortfarande mister sina liv i krig runt om i världen. 

Presidenter och Politik

Det är ingen hemlighet att Washington är centrum för amerikansk politik och historia. Om du är en "Backpacker" med politik som intresse har du kommit till rätt stad. Men om du är ute efter en avslappnad stad med små mysiga caféer eller chica butiker, då är det Boston eller New York som gäller. Varje stad har någonting särskilt att erbjuda och så även Washington.

Om du vill få en glimt av USAs President får du räkna med att trängas med många fler vid de tillfällen som allmänheten har en chans. Och om du vill köpa biljetter till en guidad rundvandring av Vita Huset så ska du vara uppe med tuppen - kön är lång!

Centralt läge

Washington DC ligger bara några få timmar från New York och du har möjlighet att välja mellan olika flygplatser. Det är också möjligt att hyra en bil och köra ner för östkusten. Washington DC är nära Baltimore som har bra förbindelse med tåg, flyg och buss till resten av landet. Här finns alla typer av boende, allt från billiga hostels Downtown till flådiga femstjärniga hotell strax utanför citykärnan.

Om man besöker Washington i lågsäsong blir det självklart mycket billigare - undvik sommar och politiska höjdpunkter. Om du reser med bil under sommartiden då är camping ett billigt alternativ. Campingplatsen ligger ca. 20-30 km utanför stan och kostar inte mycket mer än $10 per natt. Om du inte har en bil då är kollektivtrafiken helt OK. Det är inte långt mellan de viktigaste sevärdheterna så att du kan lätt promenera och se det mesta. Om det är naturen och friluftsäventyr som lockar då ska du ta dig in i landet längs Potomac Floden och fortsätta din resa till resten av USA.

Utlandsstudier eller klassresa till USA

KILROY är även experter på att hjälpa dig att hitta relevanta universitet & studier i USA, samt på att skräddarsy klassresor till Washington för grupper på minst 10 personer.

Låter en resa till Washington DC som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Washington DC. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

alt

Designa din egen drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla igenom ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Här kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Designa din drömresa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...