{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
planera din resa till usa med hjälp av KILROY
planera din resa till usa med hjälp av KILROY

Få experthjälp att planera din resa till USA

USA erbjuder så många härliga och upplevelser. Det är också därför du kan åka tillbaka hit många gånger utan att tröttna. Allt från stränder i Los Angeles och Miami, storstäder som San Francisco och mäktiga nationalparker som Grand Canyon och Yosemite, för att inte nämna alla oändligt många nöjesparker. Här finns allt och lite till, det gäller bara att att veta vart du ska åka. Så vilken tur att du hittade hit för vi har själva rest massor i just USA!

Få ett prisförslag för din resa

USA har allt och lite till

USA är utan tvekan en destination där allt är STORT. Bilarna är större, byggnaderna högre, nationalparkerna oändliga, i både storlek och antal. Storstäderna, som New York, San Francisco och Los Angeles, har den speciella amerikanska atmosfären som du inte hittar på någon annan plats i världen och för att uppleva detta tycker vi personligen att en roadtrip är det bästa sättet att uppleva landet.

Eftersom USA till yta är enormt innebär detta att kontrasterna mellan olika stater också är stora, när det kommer från allt till människorna som bor där, traditioner, klimatet och såklart naturen. Behöver du lite inspiration på hur resor vi planerar till USA brukar se ut kan du kolla in våra reseförslag:


Resor till USA året om 

En vanlig (och rimlig fråga) är när det är bäst att åka till USA? det vi brukar svara är att resor till USA kan göras året runt då landet i stort sett har alla sorters klimat som har sin egen charm. Allt beror på vad som du uppskattar såklart! På hösten är landskapen i nordöstra USA runt New England och omgivningarna helt sjukt vackra. New York på våren är något alldeles speciellt och Rocky Mountains erbjuder fantastiska skidupplevelser medan Florida erbjuder palmer och soligt väder nästan året om!

Berätta för oss när du vill resa så ser vi till att planera en resa där du får ut det mesta utifrån tide på året!

Kickstarta reseplaneringen

Det är alltid gratis att boka in ett snack med någon av våra reseexperter via telefon eller i Stockholm!

New York & andra storstäder

New York City, en stad nsom ofta överträffar förväntningarna är en dröm för många. Hit kan du åka som en del av en längre resa i USA eller som en egen resa för att leva storstadslivet. När det kommer till andra storstäder i USA vi älskar finns Washington DC, San Francisco där Golden Gate Bridge är något du säkert kommer se fram emot (finns dock så mycket mer att se!), Los Angeles, Boston, Chicago och givetvis Miami som är en helt annan typ av storstad än de vi precis nämnde.

Men något vi vill slå ett slag för är att även upptäcka andra, mindre besökta delar av USA som sydstaterna, Montana, Arizona och Colorado. Kanske inte den första rean du gör till USA men otroligt häftigt och stopp vi gärna skulle göra på vår nästa roadtrip!

Nationalparker i USA

Förutom städerna är USA även känt för sina många nationalparker som lockar både amerikanska och internationella turister. När du väl besökt en så förstår du varför - och kommer bli taggad att besöka fler. Här listar vi några nationalparker vi tycker du inte får missa:

 • Yellowstone

 • Bryce

 • Everglades

 • Yosemite

 • Kings Canyon & Sequoia


När bör jag åka till nationalparkerna?

Lite samma svar som ovan, beroende på vad du vill ha för sorts upplevelse. Det finns det saker att göra året om, trots att vissa aktiviteter som till exempel vissa vandringsleder är aningen begränsade under vinterhalvåret. Sommaren är dock lite hektisk och priserna högre, så om du kan vara flexibel i dina semesterplaner rekommenderar vi dig att åka under våren eller hösten helt enkelt. Men det där kan vi snacka om när du bokar ditt möte med oss!

Gör en roadtrip i USA

USA är ett ett stort land, men ett perfekt sätt att resa på enligt oss är att göra en roadtrip. Det bästa med en roadtrip är att du kan känna dig fri att stanna var du vill och det går lika bra att vara spontan med både stopp och hotell som att planera hela rutten i förväg. Vi kan guida dig där vad som låter bäst för dig!

Vi på KILROY kan hjälpa dig med allt från riktigt schyssta priser på hyrbil (även för dig under 25 år!), husbilar och campervans till att sätta ihop rutt för din resa till USA. 

Hur vill du göra din roadtrip i USA?

 

Se fler förslag på rutter för din roadtrip

 

Hitta sällskap att uppleva USA med - rundresor med andra

Letar du efter resesällskap eller är några här hemma som skulle tycka det var kul att resa med andra är en en rundresa i USA något vi också vill slå ett slag för. Då reser du i en liten internationell grupp tillsammans med erfaren guide. De typer av gruppresor vi kan hjälpa dig att boka är ett grymt sett att de turistgrejerna, men med en liten "twist". Fördelen här är att du får uppleva saker som en kanske inte ens hade kunnat tänka sig att göra på egen hand.Är du nyfiken på gruppresor, vad det innebär och om det kan vara något för dig hjälper vi dig gärna att reda ut alla frågetecken. Kan också vara ett sätt att börja din resa i USA för att sedan resa vidare på egen hand?

Rundresor i USA


Behöver jag visum till USA?

För att resa till USA som turist behöver svenska resenärer ansöka om ESTA, vilket är något du gör enkelt själv online till en mindre kostnad. Men, se upp för tjänster och sidor som tar extra mycket betalt för att ansöka om inresetillstånd. Fråga oss så guidar vi dig rätt!

Backpacking i USA

USA är kanske inte något som brukas klassas som en typiskt destination för backpacking som till exempel Asien. Beror ju lite på vad man menar med backpacking? För oss innebär det att resa runt, djukdyka lite extra i kulturen och känna friheten samtidigt som det inte betyder att du bör ta prick allt som det kommer. Tvärtom ibland, vissa större saker som att surfa i Kalifornien, boka campingplats i Yosemite och en guidad tur i Grand Canyon blr du i alla fall boka i förväg. Men en backpackingresa i USA kan såklart också vara en roadtrip!

Plugga på college i USA

Att studera på college i USA är en unik upplevelse som på många sätt liknar det du sett på film. Om du precis tagit studenten och är osäker på vad du vill plugga vidare inom i Sverige så kan du välja att läsa en termin eller ett till två år på college i exempelvis Kalifornien, Florida eller på Östkusten. Du får då testa på att bo i USA, plugga tillsammans med både amerikanska och andra internationella studenter och uppleva det riktiga USA samtidigt som du investerar i din framtid och kanske kommer på avd du vill plugga vidare inom på hemmaplan. Men, vi kan också hjälpa dig att ansöka om studier för flera år så att du också får ta din bachelor- eller masterexamen i USA!

Läs mer om studier i USA

Vill du ha hjälp att planera din resa till USA?

New York, LA, Miami, nationalparker. Oavsett vad du vill uppleva kan vi hjälpa dig att hitta bra flygbiljetter, hotell samt att vi är stolta att kunna erbjuda riktigt bra priser på hyrbil. Alltså riktigt bra! Vi har också koll på allt kring visum, försäkringar och sånt du måste veta innan du ska åka. Din resa, din reskassa men vi ser till att du får ut det mesta av den. Hör av dig till oss så kan vi ta ett snack via telefon eller i vår butik i Stockholm så tar vi det därifrån sen. Det är helt kostnadsfritt!

Såhär går det till:

 • Skriv och berätta lite kort om när du vill resa, hur många ni är och din ungefärliga budget 

 • Vi hörs på telefon eller i vår butik för att kika på olika alternativ för just din resa. Allt bygger på vad du vill!

 • Vi sätter igång med att jobba på ett skräddarsytt reseförslag som du sen får kika på i lugn och ro.

 • Vill du ändra något? Inga problem! Boka? Då kör vi!

 • Sen finns vi såklart där hela vägen innan avresa och även när du är iväg på resan om något händer. 

 

Fråga en reseexpert om resor till USA

Reseinspiration

Se fler resetips & tricks
alt

Designa din egen drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? 

 1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
 2. Välj om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
 3. Kolla igenom ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Här kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Designa din drömresa
alt

Plugga i USA

Vi samarbetar med flera universitet i USA och kan guida dig genom möjligheterna till att plugga i USA!

Utforska dina möjligheter

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...