{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Vackra stränder på Nya Zeeland nordö
Tongariro National Park på Nordön

Nordön i Nya Zeeland - äventyr och vacker natur

Nordön i Nya Zeeland är perfekt för dem som vill ha lite utmaning och äventyr under sin resa. Med en kust på ca 14 000 km finns ändlösa möjligheter till bland annat surfa och dyka. Pahia och Bay of Islands är ett mecka för segling och alla typer av vattensporter. Landskapet här är otroligt variernade och ön huserar cirka 3 miljoner av landets dryga 4 miljoner invånare.

Vill du resa till Nordön? Snacka med oss!

Naturupplevelser på Nordön

Gör en tur ut till White Island och vandra vid en aktiv vulkan. Du kan även vandra på Mt Egmont eller Mt Tongariro. I Tongariro nationalpark ligger områdets högsta berg och är ett poppis skidområde. Bay of Island är en grymt vacker plats med fina vikar, stränder och 140 små öar. Här kan du trekka längs vandringsleder, hyra kajak eller bara softa på stranden. Fast vad slår väl en tur där du får simma med delfiner! För den som känner för en förfriskning är ett besök på en vinodling i Wairarapa ett hett tips. Där kan man prova egenproducerade trevligheter, varför inte ett glas chardonnay eller två...

Aktiviteter på Nordön

Förutom surfing, dykning, segling och andra vattensporter kan även landkrabbor kan känna sig hemma på Nordön. Det finns många vandringsleder i nationalparkerna och det finns flertalet turer som tar 2-3 dagar. För mer adrenalinkickar rekommenderas Sky-tower i Auckland (högre än Eiffeltornet) för ett bungy jump - på natten! Är du lite skrajsen av dig finns här även restauranger och caféer att njuta av.

Maorikulturen är en stor del av Nya Zeelands historia. Taupo är platsen dit de första bosättarna anlände från Polynesien. Se till att besöka det kulturella centret och se traditionell dans och spännande ritualer samt smaka på maten.

Auckland och Wellington: Shopping och nattliv

Auckland erbjuder fantastisk shoppingmöjligheter med både gallerior och små boutiquer. Wellington är även det en bra stad att spendera lite pengar i. Där finns mer trendiga och udda butiker än i Auckland. Auckland och Wellington erbjuder många olika restauranger, barer och klubbar.

Bra att veta inför en resa till Nordön i Nya Zeeland

Lokaltransport
På Nya Zeeland finns det både buss och tåg. Det finns även några företag som erbjuder hop-on/hop-off möjligheter. Beräkna alltid med 1-2 dagars försening då det ofta är något vägarbete på gång.

En bil eller campingbil är det bästa sättet att ta sig runt Nya Zeeland om du ska vara där en längre tid.

Boende
Det finns gott om vandrarhem över hela Nya Zeeland. Sommartid kan det vara bra att boka rum i förhand. Det finns även gott om campingplatser och många av dem som ligger vid nationalparkerna har bra faciliteter. Ett enkelrum kostar runt 15-30 NZD.

Mat och dryck
Den nya zeeländska matkulturen är en blandning av europeisk, asiatisk och polynesisk. Kött äts mycket och i form av stekar, mycket lamm och fisk. Missa inte att pröva något av de lokala vinerna eller ölsorterna till maten.

Låter en resa till Nordön som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Nordön. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

alt

Designa din egen drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta
alt

Kombinera resan till Nya Zeeland med studier

Vi samarbetar med flera universitet i Nya Zeeland och kan guida dig genom möjligheterna till att plugga under resan.

Utforska dina möjligheter

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...