{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Sydön i Nya Zeeland har vackra stränder
Roys Peak på Sydön i Nya Zeeland

Resa till Sydön i Nya Zeeland

Sydön i Nya Zeeland, med backpackermekkat Queenstown, är en fantastisk plats för dig som är ute efter action och mycket äventyr för pengarna, eller helt enkelt bara diggar otroliga naturupplevelser och friluftsliv. Stora berg, rykande gejsrar och djupa sjöar, bland mycket mer, är det som väntar dig. Bästa av allt är att du kan resa runt på Sydön såväl vinter- som sommartid här då klimatet är nice året om.

Vill du resa till Sydön? Snacka med oss!

Alla backpackers Queenstown

Queenstown är staden där alla backpackers hamnar förr eller senare. Hittar du inget kul att göra här hittar du det nog ingen annanstans heller.. Här finns möjlighet till bungy jump, mountain biking, whitewater rafting, canyon swinging, paraglidning och så vidare i all oändlighet. Under vintern (juni-augusti) är skidåkningen som bäst och stan är full av skibums från hela världen.

Aktiviteter på Sydön

Sydön bjuder på vackra fjordar, glaciärer, vintersporter och adrenalinpumpande aktiviteter. Bergen runt Queenstown stoltserar med snötäckta toppar under vintern (juli - september) och sommartid blir området kring Queenstown en perfekt plats för vattenaktiviter.

Den Trans-Alpina järnvägen går mellan Christchurch och Greymouth och är en av världens mest spektakulära tågresor. Christchurch är sydöns största stad och mer engelsk än England själv. De flesta av Nya Zeelands ölbryggerier är dessutom belägna på södra ön. Nästan alla erbjuder turer för dem som vill provsmaka och lära sig lite mer om olika ölsorter.

Här kommer ytterligare platser och aktiviteter på Sydön i Nya Zeeland som vi gillar lite extra mycket:

  • Trekking längs Syndöns sex ”Great Walks”
  • Abel Tasman National Park
  • Fiordland National Park
  • Rafting längs Buller River och Rangitata Rivers
  • Kajakpaddling vid Marlborough Sounds
  • Vinprovning i vindistriktet i centrala Otago

Regnskog och hav på Sydön - där två extremer möts

Något av det märkligaste med Sydön är att den både har ett alpint landskap och regnskog. Något som överraska ännu mer är regnskogen ligger precis bredvid berömda Fox Glacier. Att ta sig från den ena ytterligheten till den andra tar inte särskilt lång tid och upplevelsen är smått förvirrande.

Ännu en naturupplevelse att signa upp sig på är att segla ut från Kaikoura för skåda valar. Om du har tur kan du även få skymten av delfiner.

Bra att veta inför resan till Sydön

Shopping och nattliv
Christchurch är den största staden på Sydön och den erbjuder de bästa utbudet av shopping och restauranger. Dunedin är en ungdomsstad med barer och restauranger för budgetresenärer. Dunedin, Christchurch och Queenstown har bra DJ:s och live spelningar på många pubar och klubbar.

Mat och dryck
Den Nya Zeeländska matkulturen är en blandning av europeisk, asiatisk och polynesisk. Kött äts med allt ifrån stekar till färsk fisk (surf'n'turf finns ofta på menyn). På södra ön finns de flesta Nya Zeeländska ölbryggerierna. Det finns även flera vinodlingar i Marlborough.

Transport på Sydön
Nya Zeeland har ett bra busssystem som går över hela Sydön. Det finns även möjligheten att resa med busspass vilka erbjuder hop-on/hop-off-möjligheter (spana in KIWI eller Stray). Bilhyra och husbilar är ett annat alternativ för dig som planerar att stanna lite längre på Nya Zeeland. Snacka med oss så hjälper vi dig att hitta den bästa transportlösningen.

Låter en resa till Sydön som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Sydön. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att din drömresa förverkligas.

Boka in en gratis reserådgivning

Reseinspiration

Mer reseinspiration
alt

Designa din egen drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta
alt

Kombinera resan till Nya Zeeland med studier

Vi samarbetar med flera universitet i Nya Zeeland och kan guida dig genom möjligheterna till att plugga under resan.

Utforska dina möjligheter

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...