{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

9 tips på hur du sparar ihop till drömresan

9 tips på hur du sparar ihop till drömresan

9 tips på hur du sparar ihop till drömresan

Känns det helt omöjligt att kunna spara ihop till drömresan? Fear no more. Vi ger dig 9 goda råd på hur du hur du bygger upp reskassan. Tålamod är A och O och glöm inte bort att om det funnits något superenkelt sätt att spara på hade vi ju alla gjort det! Den som väntar på något gott, väntar ju som man säger aldrig för länge - när du minst anar det har din drömresa blivit till verklighet.

Som inledning till denna grymma listan känner vi att ett cheesy, men ack så sant, citat är på sin plats:

"Travel is the only thing you buy that makes you richer."

Har du sparat ihop till drömresan och är redo att utforska världen?
Spana in vårt grymma verktyg som skräddarsyr din resa. Skriv in dina preferenser och budget, skicka in och vips - våra reseexperter har satt ihop en unik resplan perfekt för dig.
Designa din drömresa

1. Börja med att betala av dina skulder

Det är svårt att börja spara om det oftare är minus än plus på kontot. Det kanske låter som en tråkig start men det är nyttigt att bli av med skulder innan du börjar med sparandet. Så fort skulderna är ur världen är det bara att börja spara och drömma dig bort utan att bekymra dig över om du har råd att lägga undan eller inte.

2. Ge din ekonomi en detoxkur

Våra bästa råd till dem som längtar efter att åka ut och resa är att ha en ekonomisk detox. Det är helt enkelt en kort tidpunkt i ditt liv när du inte använder några pengar överhuvudtaget. Ja, du hörde rätt – överhuvudtaget! Självfallet ska alla nödvändiga utgifter fortfarande betalas så som hyra, räkningar, mat etc. Men när dem är betalda så är det dags att stänga igen plånboken. Om du känner dig tveksam så kan vi försäkra dig om att man faktiskt kan ha kul utan pengar också. Så snart din ekonomiska detox är över kan du känna glädjen i att ha massa pengar sparade. Just do it!

3. Spara tillsammans med dina vänner

Det kommer kännas mycket lättare att spara om några av dina närmsta vänner är i samma situation. Ni behöver inte spara till samma mål men kan åtminstone hjälpa varandra då det kan vara lättare att avstå frestelsen att spendera om ingen av er gör det. Byt ut restaurangbesöken mot att laga mat hemma tillsammans, vilda utekvällar kan istället bli roliga hemmafester och söndagsbion kan istället bli till filmkväll hemma i soffan. 

4. Om du vill unna dig - utnyttja rabatter

Vissa är vana vid att kanske spendera pengar på dyra frisörer, spabehandlingar eller fina restauranger och självklart är det inte fel att lyxa till det ibland. Men det går att unna sig för en mindre slant också. Besök olika dealsites, appar och leta rabattkuponger, det finns massor!

5. Skär ner eller strunta i det helt

Om man skriver ner en lista på allt man lägger sina pengar på under en månad kan man utan tvivel hitta något på listan som man kanske inte behöver. Den där tröjan du köpte på H&M förra veckan skulle ju faktiskt kunna ge dig en natt på hotell samt måltid i Thailand. Behöver du verkligen prenumerera på både Netflix och Viaplay? Och hur ofta använder du egentligen gymkortet? Kanske är det lika bra att säga upp det och träna hemma eller ta en powerwalk utomhus istället? Ett tips är också att se om du kan spara pengar på din mobilräkning, man kan ofta ändra abonnemangsform även innan bindningstiden är slut.

 6. Sätt upp bilder för att hålla igång motivationen

Behåll resinspirationen genom att sätta upp bilder och minneslappar på det som du sparar till. Printa ut bilder från de ställen och sevärdheter som du drömmer om att besöka vare sig det är backpacking i Australien, roadtrip i USA, surfing på Bali eller volontärarbete i Afrika. Sätt upp bilderna på kylskåpet eller ha som skrivbordsbakgrund på datorn eller i din telefon. Då blir du hela tiden påmind om ditt mål och varför du faktiskt sparar – plötsligt så är du där, på andra sidan jordklotet, och nyper dig själv i armen för att förstå att du inte drömmer!

Samla inspiration och spara till resan

7. Spara automatiskt - en enkel metod

Detta kanske inte fungerar för alla men det är en överföring som kan göras automatiskt så att pengar hamnar direkt in på sparkontot. Utan att du tänker på det så överförs små belopp hela tiden. Du kommer älska att se sparkontot växa! Du kan tala med din bank om detta och kan även låsa kontot under en period så att du inte har tillgång till det (och inte kan förbruka sparpengarna). 

8. Laga din egen mat (det är faktiskt inte så svårt)

Äta bör man, annars dör man. Skär ner på all take-away och färdigmat. Investera istället i en enkel kokbok och börja laga egen mat. Du kommer bli överraskad när du märker hur enkelt och kul det faktiskt kan vara. Dessutom kan du ofta få mat över som du kan göra matlådor av och ha till lunch eller middag nästkommande dag. Du kan också göra storkok och frysa ner till senare.

9. Utnyttja KILROYs rabatter och förmånliga priser för unga och studenter

När du reser med KILROY så har vi ofta olika kampanjer och erbjudanden för upplevelser utomlands, vi rekommenderar att du kontaktar någon av våra reseexperter som kan berätta mer om våra nuvarande erbjudanden. Om du är student så kan du också få studentrabatter världen över med ett ISIC-kort (International student identity card). ISIC har studentrabatter på över 120 000 platser i mer än 125 länder.

 

Listan är slut, men ditt sparande kanske precis har börjat. Glöm inte bort att det kan vara svårt i början men när du väl når ditt mål och får åka på drömresan finns ingen bättre känsla. Till sist, lycka till och om du har några funderingar kring resande och resbudget så är det bara att höra av sig till oss så hjälper vi dig.

Snacka resor med oss!

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...