{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

10 outforskade destinationer du måste besöka

Outforskade destinationer du måste besöka

10 outforskade destinationer som ger dig total wanderlust

Att hitta outforskade destinationer i en så sammanflätad värld som vi lever i kan kännas som ett omöjligt uppdrag. Platser som förblivit orörda av massturism och lyckats hålla kvar vid unika traditioner och lokal charm blir allt mer sällsynta. Här listar vi ett gäng av dessa unika destinationer dit fortfarande få turister tar sig.

En punkt som gäller alla nedan nämnda platser är att flexibilitet och öppenhet är extra viktigt för den som tar sig dit. Det är här naturligtvis charmen med det hela!

Redan taggad? Snacka med oss!

svalbard är en outforskade destination

1. Europa

Tro det eller ej, Europa är enligt oss en av de minst utforskade regionerna i världen bland svenskarna. Här finns det mängder av häftiga platser dit andra turister inte nått, du måste bara se bortom de klassiska stråken. Vi har valt ut två arktiska platser som levererar de häftigaste äventyren du kan föreställa dig.

Island
De flesta av oss är medvetna om att det finns mängder av häftiga saker att se och uppleva inom den gyllene cirkeln på Island. Givetvis inkluderar detta vattenfall, geotermiska områden och varma källor, men det finns även andra saker att lägga till på den där listan av måsten på Island.

Om du spenderar lite längre tid på Island kan du ta dig ut till nästintill magiska platser genom en roadtrip runt hela ön. Du kommer då att få uppleva landets konstant föränderligt landskap där något nytt alltid väntar runt varje krön. Genom att packa med sig rätt utrustning (som kan ta dig över såväl floder som grusvägar) kan du vara säker på att du kan ta dig långt bortom turiststråken.

Svalbard
Föreställa dig att åka till en destination där det är midnattssol fem månader om året. Du fattar nog hinten... nu tar vi oss riktigt långt norr ut, nämligen till Svalbard! Denna ögrupp är optimal om du vill uppleva rå natur och ett lika rått djurliv.

Innan du överväger att resa till Svalbard bör du fundera på när på året du vill göra det. Under vintern är det i princip inget dagsljus, men å andra sidan har du under den här säsongen chansen att få se norrsken. Här gäller det alltså att prioritera vad du vill se och uppleva.

luftballonger i myanmar

2. Asien

Vi har valt att lyfta fram två helt fantastiska asiatiska destinationer nära ekvatorn.

Myanmar
Myanmar, även känt som Burma, öppnade för turism för bara några år sedan. Det fantastiska med Myanmar därför att du verkligen får känslan av att befinna dig i ett totalt orört land i Asien som fortfarande håller fast vid gamla seder och traditioner. Om du planerar att besöka fler destinationer i Sydostasien rekommenderar vi definitivt att avsluta din resa i Myanmar, för att på så vis få uppleva en plats som särskiljer sig otroligt från de med turisttäta länderna.

I Myanmar är religion stort och det innebär att du kan över hela landet kan besöka buddhistiska tempel, men landet är så mycket mer än det. Vårt förslag är att resa till södra Myanmar för att vandra på några av världens mest orörda stränder. Du kan dessutom ta dig ut för att paddla kajak i de vackraste miljöerna du kan föreställa dig och om du har tur till och med gå i fotspåren av en vild tiger.

En sak du bör ha i åtanke är att det kan vara lite svårt att ta sig in i Myanmar, men det är väl en del av tjusningen med en outforskad destination? Du bör korsa landgränsen vid Thailand och väl inne i landet kan du vänta dig ett äventyr långt bortom det normala.

Filippinerna
I Filippinerna möts du av tusentals småöar. Några av dem är realtivt lätta att ta sig till men det finns även många outforskade öar dit de flesta resenärer inte tar sig. På huvudöarna omges du av andra backpackers men generellt sett finns det alltid mängder av platser långt bortom de klssiska turistrutterna på övriga öar.

Om du inte känner dig helt säker på att ta steget till en så pass outforskat destination som Myanmar är Filippinerna ett perfekt alternativ. Om inte annat är det en härlig destination som kickstartar din resa genom ännu mer utforskade marker.

vackert vattenhål i mikronesien

3. Oceanien

En resa till Stilla havets öar i Oceanien är en maxad resa i sig. Toppa den med en eller flera lite mer outforskade resmål och du har en resa som kommer gå till historien.

Samoa
Har du någonsin hört talas om Samoa? Det är en helt OTROLIG önation tillhörandes de polynesiska öarna, där även mer kända Fiji ingår. Valet att lyfta fram Samoa baserar vi på att denna lilla ögrupp har fått oförtjänt lite uppmärksamhet, vilket även gör det till en perfekt kandidat för den här listan.

Samoa består utav två öar vilka båda är tropiska paradis med vackra stränder. Stränderna är inte lika lättillgänliga som på andra öar i regionen så vi rekommenderar att du hyr en bil för att utforska på egen hand. Något som är extra bra om du väljer det här transportsättet är att du faktiskt kan ta bilfärja mellan de två öarna.

Mikronesien
Mikronesien är ett bra alternativ till Samoa. Den är dessutom mer backpackersvänlig då den inte är riktigt lika okänd som Samoa, även om du fortfarande såklart kommer att få en genuin upplevelse bortom de stora turistmassorna. Mikronesien består utav många små öar och vårt förslag är att båtluffa mellan dem för att uppelva så mycket som möjligt av landet.

utforska antarktis otroliga natur

4. Sydamerika

Sydamerika är som gjort för alla äventyrslystna som vill långt bortom det vanliga. I den här regionen är ingenting lagom och det finns så mycket unikt dit de stora massorna inte tagit sig. Att välja ut endast två sådana platser har kort och gott därför varit utmanande, men vi lyckades tillslut.

Patagonien
Patagonien är den allra sydligaste regionen i Sydamerika och delas mellan Chile och Argentina. Vacka Patagonien är känt som vandrarens paradis och hit tar man sig allra helst under sommarmånaderna, vilket i den här regionen innebär från oktober till mars.

Om stora glaciärer, öppna bergslandskap och helt enkelt riktigt rå natur är din grej kommer du älska den här platsen. Hit kan du åka på en organiserad gruppresa med andra likasinnade eller om du föredrar att resa ensam, hyra en bil och vandra med egen utrustning.

Antarktis
Alla vill åka till Antarktis, eller hur? Det är den sjunde kontinenten på jorden och majoritetet av de vi snackat med har med den på sin bucketlist. Oturligt nog tar de flesta sig aldrig dit. Trots att det krävs mycket planering vill vi slå ett slag för att uppleva Antarktis. Kontineneter är som att gångra Patagoniens glaciärer, berg och öppna landskap gånger MINST 10. Det är svårt att sätta ord på upplevelsen och det är just det som motiverar att du måste uppleva den med egna ögon.

Som nämnt krävs det att man planerar relativt långt i förväg för att lyckas ta sig till Antarktis. Vanligtvis åker man på en expeditionskryssning på +10 dagar som kör tur och retur till Sydamerika.

vacker grönskande natur på kuba i vinales

5. Latinamerika

Latinamerika är definitivt en av de mer exotiska platserna i världen då edt ligger precis vid ekvatorn och levererar både latinamerkanska och karibiska vibbar.

Kuba
Kuba är en av de lite klurigare destinationerna att besöka och utforska. Förvänta dig att det krävs en del planering i förväg och dessutom ett gäng oväntade ändringar på plats. Vi rekommenderar att hyra en bil alternativt ordna med privat transport inför en resa hit för att vara säker på att du kan ta dig från punkt A till B.

Många människor på Kuba har inte råd att äga en bil och detta har resulterat i att vägarna är mycket slitna. Om du inte är en van bilförare bör du därmed välja att hyra in privat transport. Det positiva med att få har bil är att du har vägarna nästintill för dig själv. För att utforska de mindre utforskade delarna av Kuba rekommenderar vi dig att ta dig ut från de stora städerna och ta sikte på natinalparkerna och den häftiga naturen!

Colombia
Colombia är en av våra favoriter i Sydamerika då landet har en härlig mix av vänliga locals och häftiga platser. I ärlighetens namn får du de skönaste bitarna av latinamerika här! Trots att Colombia fortfarande kan anses vara ett stökigt land på grund av sitt arv och sin historia bör det här inte avskräcka dig, snarare tvärt om. Under en resa till Colombia möter du otroligt vänliga människor och just på grund av landets rykte får du dessutom det mesta för dig själv.

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...