{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Tips & tricks för en roadtrip i USA och Kanada

En vy över snötäckta berg under en roadtrip i Nordamerika

Guiden till den optimala roadtrippen genom USA och Kanada

Som en kickstart på din roadtrip har vi satt ihop den här guiden med våra bästa råd för hur du gör din roadtrip så smidig och lyckad som möjligt.

Glöm inte bort att du alltid kan kan kontakta oss om du behöver inspiration och tips på aktiviteter under din roadtrip genom Nordamerika.

Boka in en gratis reserådgivning

Kan du inte få nog av roadtrips i Nordamerika?
Vi listar topp 5 resrutter i USA!

Bra att veta inför en roadtrip i USA och/eller Kanada

Taggad på en roadtrip i Nordamerika? Vi kan inte gissa annat än JA. I den här artikeln ger vi våra bästa råd om vad du behöver tänka på innan du ger dig av – så att du slipper lägga onödig tid på att leta dig igenom djungeln online på egen hand.

Regel nummer ett - kom ihåg att när du är ute och reser kan andra lagar och regler gälla när det kommer till att hyra bilar och campervans. Vi rekommenderar därför starkt att du noggrant läser hyresavtal och villkor, så att du vet vad som är tillåtet och vad som händer om olyckan är framme.

Vi kan inte heller pusha för lite för att du SKA ha en giltig reseförsäkring innan dagen för avfärd. Om du inte är försäkrad, kontakta oss på direkten så hjälper vi dig.

Håll dig uppdaterad om vad som händer på vägarna

Du borde definitivt kolla in lokala turistorganisationers hemsidor i de områden som du reser genom. Där kan du både hitta generella tips och viktigt information.

Besök Destination Canadas hemsida

Besök Visit the USA's hemsida

En man och en kvinna sitter i en bil och navigerar under en roadtrip i Nordamerika

Förslag på resrutter

Här listar vi våra egna förslag på resrutter som passar både för bilar och campervans/husbilar.

Populära roadtrips i USA

Se alla våra föreslagna roadtrips i USA här.

Populära roadtrips i Kanada

Se alla våra föreslagna roadtrips i Kanada här.

Givetvis kan du välja dina drömstopp på resan själv, hör av dig till våra reseexperter så kan de ge dig tips och råd. Du kan även hittar fler förslag på resrutten och inspiration på www.roadtrippers.com.

Nationalparker, monument och historiska platser

  • USA: Det finns mer än 50 nationalparker att besöka och du hittar alla hos www.nps.gov. Om du planerar att besöka många utav dem rekommenderar vi dig att köpa ett National parks Annual Pass för att få billigare inträde. Dessutom kan du använda passet vid besöka av andra monument och historiska platser i USA.
  • Kanada: Skaffa ett Discovery Pass och spara pengar på inträde till alla nationalparker i Kanada. Du hittar alla parker på Parks Canada: www.pc.gc.ca

Under en roadtrip i USA kan du se denna vyn över Grand Canyon i Arizona

Om du inte redan bokat en hyrbil eller campervan
Hör av dig till oss så går vi igenom vilka lösningar som kan passa dina behov och önskemål på bästa vis.
Redan bestämt dig för en klassisk hyrbil? Boka den här!

Camping i USA och Kanada

Det finns flera varianter av camping i Nordamerika. Nära populära resmål finner du ofta "KOA" (Kampgrounds of America) vilka erbjuder ett stort utbud av faciliteter för campervans och husvagnar, såväl som för tält. Placerade på nästan 500 platser runt om i USA är KOA valet för dig som föredrar komfort. De flesta av KOA:s campingplatser är rymliga med access till picknickbord, rinnande vatten, eldstäder, rena toaletter, varmduschar och WiFi. I vissa fall kan du till och med hyra en stuga. Dessa campingplatser är ofta fullbokade under sommaren och vi rekommenderar dig därför att vara ute i god tid, speciellt om du vill bo i närheten av en nationalpark. Ladda ner KOA App - då har du alltid färsk information om de campingplatser du planerar att besöka.

Om du föredrar att tälta och enklare faciliteter borde du kolla in campingplatserna i State Parks (USA) eller Provincial Parks (Kanada). Vissa av dessa platser tillhandahåller gratis camping, men de kan vara en utmaning att hitta till då de oftast inte promotas i samma mån som betalcampingarna. För att hitta gratis campingplatser i USA och Kanada kolla in www.freecampsites.net.

 

Är campervanen eller husbilen redan bokad?

Slutligen: Våra 12 bästa tips inför roadtrippen i USA och Kanada

1. Planera din resrutt

Någonsin funderat på hur många kilometer din roadtrip borde vara? Den gyllene regeln är 180 km per dag. Om du exempelvis planerat en 17 dagar lång roadtrip i Kalifornien borde inte din resväg vara längre än 17 x 180 = 3060 km. Det här inkluderar även dagar då du inte kör. Följ den här regeln - du kommer inte att ångra dig! 

2. Tanka din hyrbil eller husbil

Bensinpriserna i USA och Kanada är fortfarande lägre än hemma, men de är inte längre så låga som de en gång var. Det är därför klokt att fylla upp tanken utanför de större städerna. Bensinpriserna kan vara så mycket som en dollar billigare per gallon (ca. 3,8 liter) om du undviker att tanka i städer såsom Los Angeles, San Francisco, San Diego och Chicago. De flesta hyrbilar klara 10-12 km/liter, men mindre om A/Cn är på. Räkna ut dina bensinkostnader här: www.gasbuddy.com. Att ha koll på bensinen kan i slutet av dagen spara dig mycket pengar.  

3. Parkering i USA och Kanada

Undvik att parkera över natten i downtowns av större städer. En övernattning går på mellan 20-50 USD vid centrala hotell i städer som San Francisco, L.A., New York och Washington.

4. Hyrbil från kust till kust

Om du vill köra från kust till kust och samtidigt spara pengar rekommenderar vi dig att köra från västkusten till östkusten (Kalifornien till New York). Varför? Det är billigare att börja körningen med en hyrbil i Kalifornien.

Läs om vårt förslag på en roadtrip från kust till kust i USA här.

5. California Highway 101

Om du ska till Kalifornien är det stor sannolikhet att du kommer få uppleva den vackra kuststräckan utmed Highway 101. Om du börjar i Los Angeles och kör mot San Francisco (söder till norr) kommer du köra på vägen som går utmed bergen, inte på havssidan. Så, om du vill uppleva en fantastisk havsvy och otroliga utsiktsplatser se till att köra från San Francisco till Los Angeles (norr till söder). Glöm dessutom inte att kolla upp trafiksituationen innan du börjar resan utmed California Route 101 – regn ger ofta upphov till jordskred och då stängs vägen av.

6. Välj rätt säsong – Yosemite National Park

Tiogapasset i Yosemite National Park är normalvis stängt från slutet av oktober till mitten av maj. Om du behöver passera bergskedjan Sierra Nevada måste du antingen köra söder ut via Bakersfield eller norr via Reno. Notera att det här förlänger din körsträcka.

Yosemite National Park

7. Vägtullar i USA och Kanada

De flesta staterna i USA har vägtullar som kommer att kosta dig några dollar då och då. Fördelen är att dessa avgiftsbelagda vägar ofta är snabbare än vanliga motorvägar, speciellt runt de större städerna. Försäkra dig om att du har kontanter/mynt liggandes i bilen då vissa vägtullar inte accepterar kreditkort. Om du inte betalar vid passerandet av en tull kommer avgiften att registreras på din registreringsskylt. Biluthyrningsfirman kommer då kreditera dig på denna summa med tillägg av ytterligare administrationsavgift.

8. Använd en GPS och addera med en vägatlas

En GPS är fantastisk - förbered dig på att köra vilse utan en. Visst kan det vara roligt men ärligt talat är det mer kul att faktiskt hitta dit du ska. Du har flera alternativ när det kommer till val av GPS.

  • Hyra en ihop med din hyrbil
  • Ta med en hemifrån
  • Köp en på butikskedjan Walmart
  • Använd Google Maps på din mobil (ladda ner områden i offlineläge innan du löst ett SIMkort i USA eller Kanada)

Det spelar ingen roll vilket alternativ du föredrar, att ha en GPS är otroligt värdefullt. Att dessutom ha en klassisk vägatlas som Rand McNally Road Atlas är perfekt för att får en bra överblick över din roadtrip.

9. Köp en kylväska

För 5–10 USD får du en relativt bra kylväska och du kan då njuta av kalla drycker och snacks när du är ute på vägarna – helt klart ett vinnande koncept! Glöm inte att packa med några kylklampar eller gör dina egna med is och plastpåsar. Om du valt att hyra en husbil eller husvagn, känn dig lugn, den här typen av fordon är redan utrustade med kylskåp eller kylfack. 

Redo för en resa du sent kommer att glömma? Grymt!
Glöm inte bort att om du har några funderingar, vill ha hjälp med att boka hyrbil eller helt enkelt bara vill få inspiration och tips - hör av dig till oss!
Skicka ett meddelande

10. Läs avtal och villkor

Läs alltid din hyrbils hyresavtal och gå noga igenom vilka villkor som gäller för bilen innan du skriver på något. Biluthyrningsföretag säljer gärna på dig tilläggsprodukter, försäkringar och uppgraderingar så försäkra dig om att du inte skriver på för tilläggsprodukter du inte bett om. Om du skrivit på kontraktet får du ingen återbetalning för detta.

11. Ta med ett extra kreditkort

Biluthyrningsfirmor i USA och Kanada, med undantag för många uthyrare av campervans och husvagnar, accepterar inte debit cards. Det vill säga betalkort utan kredit, eller en kombination av betal- och kreditkort. KILROY rekommenderar därför att alltid ta med sig ett internationellt kreditkort.

12. Förboka ditt boende - i alla fall delvis

Det är nu planering av resrutt som vi tidigare skrev om blir viktig. Ja, en roadtrip är personifieringen av frihet men ha i åtanke att om du vill besöka några av de vackra och fantastiska nationalparkerna i Nordamerika kan du behöva förboka vissa boenden. Boende i nationalparker som Yosemite, Yellowstone, Grand Canyon, Arches, Zion och Bryce Canyon är förväntade att bli uppbokade upp till 6 månader i förväg under sommaren. Om du reser med en van eller en husbil, kom ihåg att förboka din plats på önskad camping.

Nyfiken på att åka på roadtrip i Nordamerika?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor och ge grymma tips. Boka in ett kostnadsfritt möte, antingen över telefon eller i en av våra butiker, och låt äventyret börja!  

Boka in en gratis reserådgivning

Ready, set, go - trevlig resa!

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...