Boka flyg

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

Cabin Class

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

9 Endast valda datum Economy

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsDetta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ cardLists.others.label }}

Se fler sökträffar [{{ count.others.count - cardLists.others.searchItems.length }}]
Se fler sökträffar [{{ count.help.count - helpResultsData.length }}]

{{ cardSlider.label }}

Se fler sökträffar [{{ cardSlider.total - cardSlider.searchItems.length }}]
Se fler sökträffar [{{ count.help.count - helpResultsData.length }}]

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Vänligen fyll i alla fält

Stäng
Kontakta oss
Skriv till oss

Drömmer du om ett nytt äventyr? Du kanske har ett hum om vad du vill göra och vart du vill resa men behöver bolla med någon som har gjort något liknande. Eller du kanske bara inte vet var du ska börja. Hör av dig till oss med dina drömmar, så hjälper vi dig att uppfylla dem.

Detta fält behöver fyllas i
Detta fält behöver fyllas i

Tack för ditt mejl!

Vad kul att du hör av dig! Vi återkommer till dig inom kort. Vill du nå oss innan dess kan du kontakta oss via chatt eller telefon på nummer 0771 – 545 769. Se våra öppettider här

Det har hänt att våra mejl har hamnat i spamfiltret – så ta gärna en titt där om du saknar mejl från oss.

Vi hörs snart!

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

KILROY

Du kommer att få en mailbekräftelse på din förfrågan inom kort. {{email}}

Boka ett möte

Vill du snacka resor med oss? Boka in ett möte med våra resespecialister för att få skräddarsydd rådgivning inför din nästa resa. Du kan välja att ta mötet i en av våra butiker, via telefon eller som videosamtal. Våra öppettider är kl. 12:00-16:00, måndag till fredag, , och mötena kan ske mellan kl. 10:00-18:00.

Detta fält behöver fyllas i

Vad kul att du hör av dig!

Vad kul att du vill snacka resor med oss! Vi återkommer till dig och bekräftar tid och plats inom kort.

Vi har för tillfället problem med att våra e-mail ibland fastnar i spamfiltret hos våra kunder. Kolla därför i ditt spamfilter om du saknar svar från oss! 

Vi finns på plats:
Måndag-Fredag 11.00-15.00 (telefon & chatt)

Våra butiker är tillsvidare stängda pga coronakrisen


Vi ser fram emot att vara en del av planeringen av dina drömupplevelser utomlands. Hoppas att inspirationen är på topp - för nu kör vi!

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

En kopia av ditt meddelande har skickats till din mail.

Du kommer att få en mailbekräftelse på din förfrågan inom kort. {{email}}

Chatt Kontakta oss
Kontakta oss Chatt

Tips & tricks för en roadtrip i USA och Kanada

En vy över snötäckta berg under en roadtrip i Nordamerika

Guiden till den optimala roadtrippen genom USA och Kanada

Som en kickstart på din roadtrip har vi satt ihop den här guiden med våra bästa råd för hur du gör din roadtrip så smidig och lyckad som möjligt.

Glöm inte bort att du alltid kan kan kontakta oss om du behöver inspiration och tips på aktiviteter under din roadtrip genom Nordamerika.

Boka in en gratis reserådgivning

Kan du inte få nog av roadtrips i Nordamerika?
Vi listar topp 5 resrutter i USA!

Bra att veta inför en roadtrip i USA och/eller Kanada

Taggad på en roadtrip i Nordamerika? Vi kan inte gissa annat än JA. I den här artikeln ger vi våra bästa råd om vad du behöver tänka på innan du ger dig av – så att du slipper lägga onödig tid på att leta dig igenom djungeln online på egen hand.

Regel nummer ett - kom ihåg att när du är ute och reser kan andra lagar och regler gälla när det kommer till att hyra bilar och campervans. Vi rekommenderar därför starkt att du noggrant läser hyresavtal och villkor, så att du vet vad som är tillåtet och vad som händer om olyckan är framme.

Vi kan inte heller pusha för lite för att du SKA ha en giltig reseförsäkring innan dagen för avfärd. Om du inte är försäkrad, kontakta oss på direkten så hjälper vi dig.

Håll dig uppdaterad om vad som händer på vägarna

Du borde definitivt kolla in lokala turistorganisationers hemsidor i de områden som du reser genom. Där kan du både hitta generella tips och viktigt information.

Besök Destination Canadas hemsida

Besök Visit the USA's hemsida

En man och en kvinna sitter i en bil och navigerar under en roadtrip i Nordamerika

Förslag på resrutter

Här listar vi våra egna förslag på resrutter som passar både för bilar och campervans/husbilar.

Populära roadtrips i USA

Se alla våra föreslagna roadtrips i USA här.

Populära roadtrips i Kanada

Se alla våra föreslagna roadtrips i Kanada här.

Givetvis kan du välja dina drömstopp på resan själv, hör av dig till våra reseexperter så kan de ge dig tips och råd. Du kan även hittar fler förslag på resrutten och inspiration på www.roadtrippers.com.

Nationalparker, monument och historiska platser

 • USA: Det finns mer än 50 nationalparker att besöka och du hittar alla hos www.nps.gov. Om du planerar att besöka många utav dem rekommenderar vi dig att köpa ett National parks Annual Pass för att få billigare inträde. Dessutom kan du använda passet vid besöka av andra monument och historiska platser i USA.
 • Kanada: Skaffa ett Discovery Pass och spara pengar på inträde till alla nationalparker i Kanada. Du hittar alla parker på Parks Canada: www.pc.gc.ca

Under en roadtrip i USA kan du se denna vyn över Grand Canyon i Arizona

Om du inte redan bokat en hyrbil eller campervan
Hör av dig till oss så går vi igenom vilka lösningar som kan passa dina behov och önskemål på bästa vis.
Redan bestämt dig för en klassisk hyrbil? Boka den här!

Camping i USA och Kanada

Det finns flera varianter av camping i Nordamerika. Nära populära resmål finner du ofta "KOA" (Kampgrounds of America) vilka erbjuder ett stort utbud av faciliteter för campervans och husvagnar, såväl som för tält. Placerade på nästan 500 platser runt om i USA är KOA valet för dig som föredrar komfort. De flesta av KOA:s campingplatser är rymliga med access till picknickbord, rinnande vatten, eldstäder, rena toaletter, varmduschar och WiFi. I vissa fall kan du till och med hyra en stuga. Dessa campingplatser är ofta fullbokade under sommaren och vi rekommenderar dig därför att vara ute i god tid, speciellt om du vill bo i närheten av en nationalpark. Ladda ner KOA App - då har du alltid färsk information om de campingplatser du planerar att besöka.

Om du föredrar att tälta och enklare faciliteter borde du kolla in campingplatserna i State Parks (USA) eller Provincial Parks (Kanada). Vissa av dessa platser tillhandahåller gratis camping, men de kan vara en utmaning att hitta till då de oftast inte promotas i samma mån som betalcampingarna. För att hitta gratis campingplatser i USA och Kanada kolla in www.freecampsites.net.

 

Är campervanen eller husbilen redan bokad?

Slutligen: Våra 12 bästa tips inför roadtrippen i USA och Kanada

1. Planera din resrutt

Någonsin funderat på hur många kilometer din roadtrip borde vara? Den gyllene regeln är 180 km per dag. Om du exempelvis planerat en 17 dagar lång roadtrip i Kalifornien borde inte din resväg vara längre än 17 x 180 = 3060 km. Det här inkluderar även dagar då du inte kör. Följ den här regeln - du kommer inte att ångra dig! 

2. Tanka din hyrbil eller husbil

Bensinpriserna i USA och Kanada är fortfarande lägre än hemma, men de är inte längre så låga som de en gång var. Det är därför klokt att fylla upp tanken utanför de större städerna. Bensinpriserna kan vara så mycket som en dollar billigare per gallon (ca. 3,8 liter) om du undviker att tanka i städer såsom Los Angeles, San Francisco, San Diego och Chicago. De flesta hyrbilar klara 10-12 km/liter, men mindre om A/Cn är på. Räkna ut dina bensinkostnader här: www.gasbuddy.com. Att ha koll på bensinen kan i slutet av dagen spara dig mycket pengar.  

3. Parkering i USA och Kanada

Undvik att parkera över natten i downtowns av större städer. En övernattning går på mellan 20-50 USD vid centrala hotell i städer som San Francisco, L.A., New York och Washington.

4. Hyrbil från kust till kust

Om du vill köra från kust till kust och samtidigt spara pengar rekommenderar vi dig att köra från västkusten till östkusten (Kalifornien till New York). Varför? Det är billigare att börja körningen med en hyrbil i Kalifornien.

Läs om vårt förslag på en roadtrip från kust till kust i USA här.

5. California Highway 101

Om du ska till Kalifornien är det stor sannolikhet att du kommer få uppleva den vackra kuststräckan utmed Highway 101. Om du börjar i Los Angeles och kör mot San Francisco (söder till norr) kommer du köra på vägen som går utmed bergen, inte på havssidan. Så, om du vill uppleva en fantastisk havsvy och otroliga utsiktsplatser se till att köra från San Francisco till Los Angeles (norr till söder). Glöm dessutom inte att kolla upp trafiksituationen innan du börjar resan utmed California Route 101 – regn ger ofta upphov till jordskred och då stängs vägen av.

6. Välj rätt säsong – Yosemite National Park

Tiogapasset i Yosemite National Park är normalvis stängt från slutet av oktober till mitten av maj. Om du behöver passera bergskedjan Sierra Nevada måste du antingen köra söder ut via Bakersfield eller norr via Reno. Notera att det här förlänger din körsträcka.

Yosemite National Park

7. Vägtullar i USA och Kanada

De flesta staterna i USA har vägtullar som kommer att kosta dig några dollar då och då. Fördelen är att dessa avgiftsbelagda vägar ofta är snabbare än vanliga motorvägar, speciellt runt de större städerna. Försäkra dig om att du har kontanter/mynt liggandes i bilen då vissa vägtullar inte accepterar kreditkort. Om du inte betalar vid passerandet av en tull kommer avgiften att registreras på din registreringsskylt. Biluthyrningsfirman kommer då kreditera dig på denna summa med tillägg av ytterligare administrationsavgift.

8. Använd en GPS och addera med en vägatlas

En GPS är fantastisk - förbered dig på att köra vilse utan en. Visst kan det vara roligt men ärligt talat är det mer kul att faktiskt hitta dit du ska. Du har flera alternativ när det kommer till val av GPS.

 • Hyra en ihop med din hyrbil
 • Ta med en hemifrån
 • Köp en på butikskedjan Walmart
 • Använd Google Maps på din mobil (ladda ner områden i offlineläge innan du löst ett SIMkort i USA eller Kanada)

Det spelar ingen roll vilket alternativ du föredrar, att ha en GPS är otroligt värdefullt. Att dessutom ha en klassisk vägatlas som Rand McNally Road Atlas är perfekt för att får en bra överblick över din roadtrip.

9. Köp en kylväska

För 5–10 USD får du en relativt bra kylväska och du kan då njuta av kalla drycker och snacks när du är ute på vägarna – helt klart ett vinnande koncept! Glöm inte att packa med några kylklampar eller gör dina egna med is och plastpåsar. Om du valt att hyra en husbil eller husvagn, känn dig lugn, den här typen av fordon är redan utrustade med kylskåp eller kylfack. 

Redo för en resa du sent kommer att glömma? Grymt!
Glöm inte bort att om du har några funderingar, vill ha hjälp med att boka hyrbil eller helt enkelt bara vill få inspiration och tips - hör av dig till oss!
Skicka ett meddelande

10. Läs avtal och villkor

Läs alltid din hyrbils hyresavtal och gå noga igenom vilka villkor som gäller för bilen innan du skriver på något. Biluthyrningsföretag säljer gärna på dig tilläggsprodukter, försäkringar och uppgraderingar så försäkra dig om att du inte skriver på för tilläggsprodukter du inte bett om. Om du skrivit på kontraktet får du ingen återbetalning för detta.

11. Ta med ett extra kreditkort

Biluthyrningsfirmor i USA och Kanada, med undantag för många uthyrare av campervans och husvagnar, accepterar inte debit cards. Det vill säga betalkort utan kredit, eller en kombination av betal- och kreditkort. KILROY rekommenderar därför att alltid ta med sig ett internationellt kreditkort.

12. Förboka ditt boende - i alla fall delvis

Det är nu planering av resrutt som vi tidigare skrev om blir viktig. Ja, en roadtrip är personifieringen av frihet men ha i åtanke att om du vill besöka några av de vackra och fantastiska nationalparkerna i Nordamerika kan du behöva förboka vissa boenden. Boende i nationalparker som Yosemite, Yellowstone, Grand Canyon, Arches, Zion och Bryce Canyon är förväntade att bli uppbokade upp till 6 månader i förväg under sommaren. Om du reser med en van eller en husbil, kom ihåg att förboka din plats på önskad camping.

Nyfiken på att åka på roadtrip i Nordamerika?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor och ge grymma tips. Boka in ett kostnadsfritt möte, antingen över telefon eller i en av våra butiker, och låt äventyret börja!  

Boka in en gratis reserådgivning

Ready, set, go - trevlig resa!

Kommande events

See more events ({{ allEventCardsTotal }})

Få till din roadtrip utomlands!

Våra roadtriprutter är meningen att inspirera dig. Låt en reseexpert hjälpa dig hitta rätt bil eller campervan, flygbiljetter och allt annat som du kan tänkas behöva för en roadtrip. Kontakta oss så tar vi fram ett förslag till dig - helt kostnadsfritt!

Hör av dig med dina restankar

1/3: Vart vill du åka?

Skriv in de platser du vill besöka och hur länge du vill stanna på varje plats.

2/3: Vilken typ av resenär är du?

Vill du surfa, dyka, vandra, träna, yoga, åka på safari eller göra något annat kul under din resa? Berätta det för oss så tar vi fram förslag! Ju mer vi vet vad du vill göra desto bättre förslag kan vi ge dig!

3/3: Kontaktinformation och resebudget

Vänligen ange din kontakinformation så att vi kan nå dig. Ju mer information du ger oss, desto bättre hjälp, tips och råd kan vi ge dig.

Då var det klart!

 • {{ autoCompletedDeparture.Name }}{{ autoCompletedDeparture.ParentName? ', ' + autoCompletedDeparture.ParentName : '' }}. {{ autoCompletedDeparture.TypeName }}

Vänligen ange datum

Ta bort destination
60+
1
 • {{ autoCompletedDestination.Name }} {{ autoCompletedDestination.ParentName? ', ' + autoCompletedDestination.ParentName : '' }}. {{ autoCompletedDestination.TypeName }}

Sorry, vi kan inte gå till nästa steg om du inte uppger vart du reser från och har minst en destination

 • {{ destination.Name }}{{ destination.ParentName? ', ' + destination.ParentName : '' }}. {{ destination.TypeName }}

Sorry, vi kan inte gå till nästa steg om du inte uppger vart du reser från och har minst en destination

usa-travel-inspiration-road-skatergirl

Jag planerar min första stora resa

travel-inspiration-asia-yoga-morning-solo-girl

Jag vill volontärarbeta utomlands under min resa

VTG-thumbnail-2

Jag vill ha förslag på roliga saker att göra på min resa

tours-group-travel-campfire-cover

Jag vill åka på gruppresa med andra backpackers

jucy-trailblazer-usa-canada-scenic-image-13

Jag vill åka på en roadtrip

travel-inspiration-green-lush-zebras

Jag vill boka en gratis reserådgivning hos KILROY

Vi behöver veta vad du heter :)

Vänligen ange ditt födelsedatum - vi behöver detta för att kunna hitta de bästa priserna för dig!

Vänligen ange din email så att vi kan komma i kontakt med dig

+
-
100.000+
{{absoluteMinBudget}}
Designa din resa

Resan börjar i:

{{departure}}

Platser du vill besöka:

{{destinationsListFullNamesWithDuration.slice(0, destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1).join(" - ")}}

Slutdestination:

{{destinationsListFullNamesWithDuration[destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1]}}

Vilka ska med?

{{numberOfTravellers}}

Resenärstyp:

{{chosenInterests.join(" - ")}}

Du har nu designat din egen drömresa!
Detta händer nu: 1. Vi kollar igenom din förfrågan och kontaktar dig via telefon eller mejl för att stämma av dina önskemål. Det numret som visas i displayen är 0771 – 545 769. Får vi inte tag på dig via telefon försöker vi med mejl eller sms. 2. Tillsammans med dig sätter igång med att titta på priser och alternativ för din drömresa. Du kan alltid nå oss på 0771 – 545 769. Hörs snart! OBS: Om du saknar svar från oss kolla ditt spamfilter.

Designa din resa

Resan börjar i:

{{departure}}

Platser du vill besöka:

{{destinationsListFullNamesWithDuration.slice(0, destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1).join(" - ")}}

Slutdestination:

{{destinationsListFullNamesWithDuration[destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1]}}

Vilka ska med?

{{numberOfTravellers}}

Resenärstyp:

{{chosenInterests.join(" - ")}}

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

 1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
 2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
 3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...