{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Varför soloresande är bra för din själ

soloresor sydöstra Asien | KILROY

Gör dig redo för din soloresa!

Att resa solo är för många fortfarande ett skrämmande koncept. Fördelarna med att resa själv är dock många. Du gör upp dina egna planer, äter vad du vill, stannar längre eller åker tidigare, pratar med de du tycker om osv.

Men det finns mer. Att resa solo kan också vara positivt för dig själv. Du kan växa och lära dig mer om dig själv och bli en lyckligare person. Nyfiken på hur du kan uppnå allt detta? Benedikt Benediktsson är en erfaren soloresenär och har många svar och ännu fler förslag. Du hittar dem alla här!

Snacka med oss om dina resplaner!

travel-planning-using-smartphone-abroad-cover
Se om hela videon?
Vill du höra allt från Benedikt? Det går! Följ länken, registrera dig så kan du se hela webinariet.
Se hela webinariet här!

De största fördelarna med soloresor

Det finns många anledningar till varför du borde resa solo minst en gång i ditt liv. I vårt travel talk pratade Benedikt om några. Här är en liten sammanfattning: 

 • Friheten

Först och främst innebär en soloresa att ha den ultimata friheten att göra vad du vill (inom lagens gränser förstås). Vem har aldrig bråkat med sin resepartner för att ni har olika åsikter om hur ni ska resa? Att resa solo innebär att du gör vad du vill, oavsett om du vill planera allt eller vara lite mer spontan. 

 • Personlig utveckling 

"Hitta dig själv", vi har alla hört klichén, men hur kan du egentligen göra det? Vi kanske egentligen borde säga  "upptäck din självständighet" eftersom det är vad du faktiskt gör. Det finns inget som går upp emot känslan av att ha gjort en soloresa. Du kommer lära dig saker om dig själv och verkligen få en egoboost. 

 • Att resa solo är alltid ett äventyr

Oavsett vad du gör på en soloresa kommer det att kännas som ditt livs äventyr. Du kliver ur din komfortzon, reser till en plats du kanske aldrig har varit på förut, träffar nya människor som du kommer skapa oförglömliga minnen med och så mycket mer. Saker som aldrig hade hänt hemma blir en vardag när du reser solo. 

Betyder det att allt är en dans på rosor när man reser solo? Nej självklart inte, det här kan också hända när du reser solo:

 • Du kan känna dig ensam ibland, speciellt när du inte hittar andra som du klickar med 
 • Vissa saker, som aktiviteter eller hotellrum kan vara dyrare för soloresenärer
 • Man måste säga hejdå mycket. Att träffa människor är trevligt, att säga hejdå till sina nya vänner är ofta inte lika roligt

Soloresande är bra för din själ

Vi pratade om personlig utveckling men vad betyder det egentligen? Här är några specifika exempel på hur soloresor kan förändra dig som person.

 • Kom i kontakt med olika nationaliteter: att träffa människor från olika delar av världen kommer att ge dig nya perspektiv och du kommer börja se världen på ett annat sätt. Du kanske tänker mer på hur livet är hemma jämfört med platsen du är på eller med människor som du träffar. 
 • Reflektera över dig själv: När du reser själv hittar du verkligen svar på frågor som "Vad tycker jag om att göra?", "Vilka tycker jag om att umgås med?", '''När är jag egentligen lycklig?'' och så vidare. Svaren kommer du ta med dig tillbaka hem igen. 
 • Sociala färdigheter: Som soloresenär är det mycket lättare att få människor att prata med dig. Det är ett superbra tillfälle att utveckla din sociala förmåga om du är naturligt blyg.

planning-map-pins-usa-cover
Behöver du hjälp med planering?
På KILROY är vi inte bara erfarna resenärer, utan även erfarna reseplanerare. Behöver du hjälp med att planera din nästa soloresa? Kolla in alla våra planeringstips och hitta allt du behöver, från vart du ska åka och när till vad du ska ha med dig och varför.
Planera din resa

Tips för nya soloresenärer

Första gången du reser solo? Du måste var lite nervörs och ha massvis med frågor och funderingar. Benedikt gav oss hans bästa tips till nya soloresenärer. 

 • Var förberedd: Om du reser solo för första gången är det bra att vara lite extra förberedd. Tänk ut några platser som du vill besöka och se om du kan ta dig dit med buss eller tåg. Ta också reda på vilka platser och områden du borde undvika och boka ett flyg som landar på dagen och inte på natten. 
 •  Bo på ett hostel: Kanske inte så lyxigt men om du ska resa runt solo har du troligtvis en budget. Hostels är billiga men också ett väldigt bra ställe att träffa andra soloresänerer på. Många väljer att bo på hostel för att träffa andra som är ute och reser. Om du inte vill spendera allt för mycket tid själv, ta in på ett hostel och mingla runt. Du kommer snart att spela dryckesspel med andra. 
 • Planera inte in alltför mycket: Boka in lagom mycket aktiviteter innan du reser iväg så är du mer flexibel och kan göra något spontant med andra som du träffar under resans gång. 
 • Spara inte all information på din telefon: Vi vet hur lätt det är att tappa bort sin telefon så förbered dig på ett liv utan den. Se till att ha några planer och ideér nedskrivet så du inte skulle ha noll koll om din telefon skulle försvinna.


Är det säkert att resa solo?

En valid question och beror helt och hållet på. Vissa platser, städer, länder är mer farliga än andra. Kunskap är nyckeln till framgång. Du kan alltid kolla regeringens hemsida för att få mer kunskap om ett land. Men viktigast av allt, sätt dig inte i potentiella farliga situationer. Ta reda på var du är och känn på omgivningen. De flesta människor är snälla men det finns alltid några ruttna äpplen där ute som kommer försöka att utnyttja dig, så försök lyssna på folks råd och var inte rädd för att fråga lokalbefolkningen. 

Är det säkert att resa solo som tjej?

Tyvärr måste kvinnor alltid vara lite extra försiktiga när de reser solo. Lyckligtvis är resevärlden medveten om det och många åtgärder har vidtagits för att kvinnor ska känna sig bekväma när de reser solo.

 • Facebook-grupper endast för kvinnor: Det finns massor av grupper som ger tips till kvinnor som reser solo. De ger dig råd om vart du ska gå, vilka platser du ska undvika och mycket mycket mer.
 • Sovsalar för endast kvinnor: Vill du inte sova bland allt testosteron (eller snarkningar)? Många hostel har sovsalar som endast är reserverade för kvinnor.
 • Gå på organiserade turer och undvik att hamna på en ödslig plats helt själv.
 • Var försiktig på natten eller när du går på dejt eller klubbar. Det är dumt att vi fortfarande måste skriva det här på 2000-talet men det är som det är. Ha alltid ett telefonnummer till någon eller ditt boende som kan hjälpa dig så fort som möjligt (hostelreceptionen, ambassaden,...)
 • Förbered dig! Vi sa det förut men kolla var ditt hostel eller hotell ligger, kolla dina restider, - så är vi säkra att det kommer gå bra! 

 

Backpack Patches Flags
Var ska man åka?
Du har fått några av våra toppresemål för soloresenärer men du är naturligtvis fri att åka vart du vill! Letar du efter inspiration? Följ länken nedan och dröm dig bort!
Reseförslag

Var ska man åka om man reser solo?

En självklar fråga; Vilka platser är bäst att resa till när man reser solo? Benedikt tipsar om dom här; 

 • Australien och Nya Zeeland: Känt som ett backpackersparadis och ett perfekt ställe att resa till solo. Väldigt populärt bland yngre så du kommer helt klart träffa människor som är som du. 
 • Balkan: Sjukt bra ställe för en soloresa för första gången, eftersom det är nära hem men har massvis med äventyr att erbjuda. Perfekt om du vill se många länder på kort tid. Eftersom du inte behöver ha en jättestor reskassa och kan klara dig på en ganska liten budget så är Balkan väldigt populärt bland backpackers och soloresenärer.
 • Island: Bendikts hemland är en av de säkraste platserna i världen och är perfekt att resa solo till.
 • Costa Rica:Det bästa av det bästa i Centralamerika och är en favorit bland soloresenärer. Det finns så mycket att göra här och med mottot Pura Vida, kan det helt enkelt inte bli fel.
 • Peru: En annan populär destination bland backpackers och ett sjukt bra ställe att resa solo till. Och vem vill inte se Machu Piccu?

 

Frågor!

Innan vi kunde säga hejdå till Bendikt kom vi på fler frågor som många som åker med KILROY brukar undra över:

Hur kan man övertyga sina föräldrar att få åka på sitt första soloäventyr ? 

- Visa dom att du har allt planerat och klart, och att du har koll på läget. Visa att du är mogen nog att åka ut på ditt första soloäventyr och ett annat tips, ta med dom till oss på KILROY när du planerar ditt äventyr. Vi lovar att dom kommer känna sig mer lugna och känna att dom vet vad du håller på med. Självklart måste du inte berätta allt för dom när du är tillbaka hemma igen. 

Jag vill göra min första soloresa, borde jag testa på det i en månad eller ha en ombokningsbar biljett? Är det också bäst att bestämma hela sin rutt eller ska man köra lite på känsla? 

- Det här beror helt och hållet på vad som känns bäst för dig. Gillar du att planera eller vill du hellre ta allt lite mer spontant? Om du inte har en exakt bestämd tid som du måste vara hemma igen så är en ombokningsbar biljett toppen, så som sagt det beror lite på vad du tycker känns bäst och hur mycket tid du har. 

Hur snackar man med andra när man inte kan språket? 

- Har du en telefon och ett lokalt sim-kort kan du enkelt använda dig av olika översättningsappar. Om inte, använd ditt kroppsspråk och försök gestikulera fram vad du vill ha sagt. 

Hur planerar man när man reser? Ska jag använda datorer på hostels, ta med min egna dator eller använda min telefon? 

- Benedikt planerar de stora aktiviteterna, som turer, eller olika övernattningsäventyr innan det är dags att ge sig iväg. Hostels och mindre saker kan man boka och planera in under resan. Då är telefonen toppen att använda, den är liten, lätt att ta med och du kan i princip ha all information i den. Ta inte med din dator, det brukar bara vara jobbigt att ha ännu en grej till att bära runt på. 

Hur träffar man andra som är ute och reser? 

- Börja med att kolla upp olika platser online där man kan prata om sina resor. Facebook är en superbra plats att hitta andra som är ute och reser eller få tips men det finns också olika sidor på webben. Sen är hostel också ett perfekt ställe att träffa andra som reser. 

 Är det en bra idé att kombinera sin soloresa med Interrail? 

- Helt klart, en superbra idé. Så tveka inte, kör bara! 

 

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...