{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Utbytestermin utomlands

Girl-BigCity-Cover

Vi hjälper många studenter varje år med att undersöka flera alternativ och att komma iväg just dit de vill. Vi hjälper gärna dig med. Om din skola godkänner att du studerar utomlands under en eller två terminer som en del av din utbildning, är det oftast inte ett måste att söka till ett av skolans partneruniversitet. Många svenska studenter drömmer om att ta en termin eller två utomlands, men blir besvikna när de får reda på vilka universitet deras svenska universitet har samarbetsavtal med.

Vill du se hur andra studenter har haft det när de studerat utomlands med oss?
Läs några av våra studenters reseberättelser om tiden på universiteten eller om deras praktik utomlands!
Studenter berättar

Skillnaden mellan utbytestermin och utlandstermin - när är det gratis och när betalar man?

Om du väljer att åka utomlands via ditt universitet blir det ett så kallat utbyte, vilket innebär att du inte behöver betala för studietiden utomlands. Väljer du att läsa utomlands vid en annan skola än en av ditt universitets partnerskolor, åker du på en utlandstermin, och det är du som står för kostnaden av utbildningen till universitetet.

Detta är vanligt och vi kontaktas ofta av studenter som vill läsa en utlandstermin vid ett annat universitet än vad deras skola kan erbjuda - och vi skickar iväg många av dem varje år.

Studera utomlands | KILROY

Vad vi gör för studenter

Vi har sedan 1991 hjälpt till med att vägleda ungdomar och studenter till rätt skola för dem och idag samarbetar vi med över 50 universitet över hela världen. Det vi hjälper dig med är gratis vägledning för att du ska hitta precis rätt utbildning, skola och land som dessutom matchar dina förväntningar, budget och drömmar.

Vi hjälper också till med att matcha skolornas behörighetskrav med dig, så att du kan luta dig tillbaka och slippa ta reda på vilka skolor du har behörighet till och inte. Därefter hjälper vi dig gärna med ansökan och skickar sedan in ansökan till universitetet i tid.

Studera vid toppuniversitet utomlands - eller universitet kända för sitt rika studentliv

Lyckligtvis har vi många toppuniversitet vi samarbetar med, och många universitet som är perfekta för dig som är ute efter en rolig tid utomlands med extra allt av vad studentlivet innebär. Under en vägledning kommer vi fram till vad som är viktigt för dig och hittar en bra balans mellan en kvalitativ utbildning, studentliv och annat som kan vara av ditt intresse.

Genom KILROY kan du söka utbildningar & kurser i bland annat:

Få utlandsterminen godkänd i Sverige

Du kan enkelt söka till dessa universitet och få din termin godkänd som en del av din svenska utbildning, även om ditt lärosäte inte har ett avtal med just den skolan.

Du väljer själv om du vill studera en termin på 30 hp eller om du vill läsa två terminer på 60 hp utomlands - precis som här hemma. Läs mer om tillgodoräkning av studier här

Få hjälp med vägledning, ansökan, sök om studiestöd & försäkringar - gratis

När det gäller ansökan, försäkringar och allt annat praktiskt hjälper vi dig det - och vi gör det gratis. Varför? Vi brinner för att hjälpa ungdomar och studenter ut i världen, och tror på att det gör både dig och världen gott med nya perspektiv och insikter. Med oss får du minst lika bra hjälp som hos ditt lärosäte, om inte bättre, eftersom vi också kan hjälpa till med att boka flyg och ge tips på spännande aktiviteter i det område du ska studera.

Snacka utlandsstudier med oss

Studera utomlands på Santa Barbara City College

Åk på en längre resa efter studierna

Eller kanske stanna och jobba i Australien under sommaren? Vi skräddarsyr din utlandsvistelse efter dig och vi är stolta över att kunna säga att vi kan hjälpa dig runt i världen. Om du skulle vara sugen på att resa jorden runt, backpacka eller bara spendera sommarlovet på en resa efter dina utlandsstudier kan vi såklart ordna det - och riktigt bra dessutom. Vi skräddarsyr din utlandsvistelse precis som du vill ha den, med studier, resor och kanske är du även sugen på att jobba i Australien under sommaren?

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...