{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Jakob studerar & praktiserar i Sydney

Jakob studerar & praktiserar i Sydney | Internship i Australien

Jakob om livet som student och praktikant i Sydney

"Det finns någonting för alla i Australien, och jag vågar påstå att det är omöjligt att bli besviken på det här landet. Så om du funderar på att åka till Sydney eller någon annanstans i Australien för att plugga så kan jag försäkra dig om att det är det bästa du kommer ha gjort i hela ditt liv."

Tror du livet i Sydney är för dig?
Vi älskar Sydney och det lär du nog också göra - staden har verkligen allt! Boka in dig på en kostnadsfri studievägledning så gudiar vid dig genom de möjligheter du har.
Boka in ett möte

Hej,

Mitt namn är Jakob och jag läser en Study Abroad-termin med företagsekonomikurser i landet Down Under, eller rättare sagt i staden Sydney, kombinerat med ett internship på ett finansiellt forskningsföretag. Tiden flyger, och jag har redan kommit halvvägs vilket innebär att det är mid-semester break denna vecka.

Anledningen att jag hamnade i just Sydney är att staden alltid har lockat mig. För mig är Sydney det bästa av två världar – storstadspulsen finns där med mängder av möjligheter inne i stan, samtidigt som Bondi Beach och andra fantastiska stränder bara ligger en halvtimme bort om man tröttnar på stadskänslan. Denna kombination upplever jag att få städer i världen kan erbjuda, åtminstone på samma nivå som Sydney. 

Att det blev praktiskt möjligt att få uppleva allt som jag just nu upplever, har jag helt och hållet KILROY att tacka för. Universitetet jag pluggar på i Sydney är högt rankat inte bara i Australien, utan i hela världen och att få möjligheten att få en så högklassig utbildning är jag extremt tacksam för. Att dessutom under hela ansökningsprocessen ha haft en svensk kontakt som var betydligt mer insatt än jag har varit ovärderligt, och har varit en trygg punkt under den annars ganska nervösa uppladdning som pågick månaderna innan jag skulle flytta till andra sidan jorden.

En studentberättelse om att studera och praktisera utomlands med KILROY

Hur ser mitt liv ut i Sydney?

Just nu delar jag lägenhet med en australiensisk kille, ett stenkast ifrån Bondi Beach. Den första månaden bodde jag tillsammans med två svenskar som jag kände hemifrån, i en lägenhet via Airbnb som vi hade bokat innan vi åkte då vi tyckte att det kändes tryggt att ha boende löst för den första perioden. Möjligheten fanns att bo i studentboenden via skolan vilket jag länge övervägde, men priset blev en avgörande faktor då hyran för dessa studentboenden ligger på motsvarande ca. 12000 SEK i månaden.

En vanlig dag vaknar jag runt kl.06 på morgonen, och går ner till stranden och surfar. Ibland själv, ibland med min house mate eller någon annan vän. Jag önskar jag kunde säga att jag blivit bra på att surfa vid det här laget, men tyvärr. Efter ca. en timmes surfing går jag hem och byter om innan jag tar bussen från Bondi in mot stan där skolan ligger, och även kontoret för min praktikplats. Jag brukar vara i skolan fram till omkring 17 och försöker därefter hinna med lite olika sociala aktiviteter vilket det finns ett enormt utbud av i Sydney. Totalt läser jag tre kurser parallellt med praktiken, vilket motsvarar 30 högskolepoäng och därmed också uppfyller kravet från mitt hemuniversitet för att få tillgodoräkna denna termin till min ekonomiutbildning.

Om att studera och praktisera i Sydney i Australien

Att läsa flera kurser parallellt är lite annorlunda i jämförelse med hemma, och jag ser både för- och nackdelar med detta. Den största fördelen är att jag tycker att jag lär mig mer, då jag får bearbeta ett ämne under en längre tid till skillnad från hemma där man intensivpluggar en kurs under en månad för att sedan släppa den kursen helt och hållet. Den enda nackdelen är att det ibland kan bli stressigt att hålla så många bollar i luften, med olika deadlines hit och dit. Nu när jag har vant mig har dock denna stress försvunnit, tack och lov.

Skolan i all ära, men det jag tror att jag kommer ta med mig mest härifrån är den nämnda praktiken som jag genomgår här, som räknas som en fjärde kurs. Att få möjligheten att jobba på ett lokalt företag har gett mig en inblick i den australiensiska kulturen på nära håll och är en enorm erfarenhet som jag kommer bära med mig resten av livet. Jag fick denna praktikplats genom en ansökan till skolan i samband med att jag sökte till de övriga kurserna, och efter en relativt lång, men ändå smidig ansökningsprocess fick jag till slut en praktikplats på mitt förstaval vilket såklart var jätteroligt. Till en början blev jag tilldelad mestadels enkla arbetsuppgifter vilket jag är tacksam för då jag fick möjlighet att vänja mig med språket och känna av stämningen på arbetsplatsen, innan jag var redo för mer avancerade uppgifter.

En studentberättelse om att studera och praktisera i Sydney i Australien

Utöver studierna och praktiken försöker jag hinna med att utforska staden så mycket som möjligt. Det finns mängder av nationalparker, byggnader, områden, stränder och andra sevärdheter. Dessutom har jag hunnit med en surfcamp som skolan anordnade, med ca 100 andra studenter där vi under en helg bodde i en liten by med stugor precis vid stranden. Utöver det har jag hunnit med lite mer helgutflykter och planerar att även göra lite längre resor inom Australien. Australien är så mycket mer än bara Sydney, och det finns så mycket jag vill bocka av innan jag är redo att ta mig hem till Sverige igen. Dyka i stora barriärrevet, utforska Melbournes fantastiska kultur och strosa runt paradisstränderna Whitsundays är bara ett axplock av det som står på listan. Det finns någonting för alla i Australien, och jag vågar påstå att det är omöjligt att bli besviken på det här landet. Så om du funderar på att åka till Sydney eller någon annanstans i Australien för att plugga så kan jag försäkra dig om att det är det bästa du kommer ha gjort i hela ditt liv.

Tack för mig, och hoppas jag gav dig en lite bättre bild av hur det kan vara att plugga i Sydney.

Cheers mate!
Jakob B

Vill du leva livet i Sydney precis som Jakob?

Sydney är helt enkelt en fantastisk stad och att prova på att leva livet som en äka Aussie låter inte helt fel. Om du känner dig taggad på att åka på ett äventyr liknande Jakobs, hör då av dig till oss så hjälper vi dig kostnadsfritt med allt det praktiska.

Snacka med oss!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...