{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

De 8 mäktigaste nationalparkerna i Afrika

Safari i en overland-truck på savannen i Serengeti, Tanzania.

När bör du besöka Afrikas nationalparker, och vilken ska du välja?

Afrikas nationalparker är helt otroliga men ibland kan det vara svårt att särskilja dem. Var kan du se elefanter liksom? Och i vilken park kan du egenligen uppleva The Great Migration? Här summerar vi vår topplista av nationalparker i Afrika och går dessutom igenom alla highlights!

*trumvirvel*.... Topp 8 nationalparker i Afrika är (enligt oss)....

1. Masai Mara National Reserve - Kenya
2. Chobe National Park - Botswana
3. Kruger National Park - Sydafrika
4. Serengeti National Park - Tanzania
5. Bwindi Impenetrable National Park - Uganda
6. Etosha National Park - Namibia
7. Hwange National Park - Zimbabwe
8. Addo Elephant National Park - Sydafrika

1. Masai Mara National Reserve - Kenya

Highlight: Bästa platsen för safari i världen! (Bonus: The Great Migration)

Låt oss presentera…… plats nummer 1: Masai Mara National Reserve! Enligt många är den här nationalparken en av de bästa destinationerna i världen för safari. Nationalparken är en utav de viktigaste tillgångarna i Kenya, vilket även är det främsta landet i världen för just safari. I Masai Mara National Reserve möts du utav enorma savanner som är hem åt mängder av olika djurarter.

En highlight under året på Masai Mara National Reserve är “The Great Migration” mellan juli och oktober då miljontals gnuer, zebror och gaseller förflyttar sig till nya betesmarker. Parken är dessutom hem åt ett stort antal rovdjur, så som lejon, leoparder och geparder. WOW-faktorn är alltså maxad här!

Läs mer om safari i Kenya

En lejonhona med sina ungar.

Drömäventyret genom Sydafrika, Botswana & Zimbabwe
Om safari, natur, djur och att sova under stjärnorna är din grej är den här resan under 8 dagar definitivt up your alley. Från Johannesburg och hela vägen till Victoriafallen!
Läs mer om äventyret!

2. Chobe National Park - Botswana

Highlight: En av de största stammarna av elefanter

Ännu en imponerande nationalpark i Afrika är Chobe National Park i Botswana. Här återfinns en av de största stammen av elefanter i hela Afrika och du kan få skymt av dem under kvällen då många tar sig till floderna som rinner genom nationalparken för att svalka sig. Längs vattenbrynet står elefanter, giraffer och bufflar, vid strandkanten lurar krokodiler och lite längre ut guppar en flodhäst. Dessutom är stället omringat av babianer. The place to be för att spotta The big Five, och kort och gott ett måste för safarientusiasten!

Läs mer om Botswana

En flock med elefanter under safari i Chobe National Park.

Kombinera safari i Sydafrika med en rundresa i Kapstaden
Gå all in i Kapstaden under den här drömmiga rundresan förbi Kapstadens highlights. Att kombinera resan med safari gör den inte otippat ännu mer maxad!
Kultur och adrenalin i Kapstaden under 2 veckor!

3. Krugerparken - Sydafrika

Highlight: Närheten till Kapstaden!

Sydafrika är ett hett resmål i Afrika och det är inte för inte. Förutom att du hittar ett stort antal imponerande nationalparker (inte minst Krugerparken!) så finns här även magisk surf. Spana in mer om hur du kan kombinera surfing i Kapstaden med safari här.

Vad är så speciellt med Krugerparken då? Förutom att läget är riktigt bra och lättillgängligt så kan du kan faktiskt komma dit med egen bil. En riktig stadsbo kan alltså finna naturälskaren inom sig med lätthet! Krugerparken är därför en perfekt destination för dig som inte vill gå all in på en safariresa, utan blanda upp din tripp med storstad, kultur och varför inte surfing.

Läs mer om Krugerparken

En flock med zebror på savannen i Sydafrika.

Maxat safariäventyr i Tanzania
Fantastiska Tanzania bjuder in till oslagbara natur- och djurupplevelser med chans till att se The Big 5. För att bara nämna några av höjdpunkterna kommer du att få besöka nationalparken Serengeti och Ngorongoro-kratern. It's going to be legen- wait for it... DARY!
Mer om det 3 veckor långa äventyr hitta du här!

4. Serengeti National Park - Tanzania

Highlight: The Great Migration

I norra Tanzania ligger denna storslagna nationalpark som dessutom är världens största naturreservat. Serengeti National Park gränsar till Masai Mara National Reserve vilket innebär att även här är “The Great Migration” ett fenomen som människor vallfärdar till för att få uppleva. Bästa tiden för att se denna årliga händelse i Serengeti National Park är mellan juli och december.

Hett tips: Ta chansen att åka över savannen i Serengeti i luftballong - M.A.G.I.S.K.T.!

Läs mer om Serengeti

Flyg luftballong över savannen i Serengeti..

5. Bwindi Impenetrable National Park - Uganda

Highlight: Regnskogen och bergsgorillorna

Bwindi Impenetrable i Uganda är en utav södra Afrikas mest kända nationalparker då det är hem åt de vackra bergsgorillorna. Många tar sig hit för att se just bergsgorillor i sin naturliga miljö, men det finns faktiskt ytterligare 120 andra djurarter i parken. Ibland går det att skymta gorillor sida vid sida med elefanter och schimpanser!

Den vildvuxna regnskogen kan göra det svårt att se djuren, och när skriver regnskog, menar vi verkligen REGNskog.

Läs mer om safari i Uganda

En bergsgorilla i Ugangads regnskog.

6. Etosha National Park - Namibia

Highlight: Ett säkrare kort för den som vill se The Big 5

Om du letar efter en stabil safariupplevelse är Namibia och Etosha National Park platsen för dig. Etosha är en av Namibias främsta sevärdheter och är även den, precis som Masai Mara National Reserve i Kenya, en av de bästa platserna i världen för safari.

Den vacka omgivningen i Etosha är perfekt för att få en glimt utav djurlivet runt de många vattenkällorna och det torra öppna landskapet. Etosha National Park är en fantastisk safariupplevelse mellan april och oktober.

Mer om safari i Namibia

Giraffer och zebror i Etosha i Namibia.

7. Hwange National Park - Zimbabwe

Highlight: Mängder av djur och främst elefanter

Hwange National Park i Zimbabwe är en utav de tio största nationalparkerna i Afrika. Här kan du se giraffer, lejon, hyenor, leoparder, geparder och vildhundar, men det är främst elefanterna som gör Hwange speciell då det lever omkring 40 000 elefanter där. Om elefanter är din grej bör du därför ta dig hit. När? Den bästa tiden för safari i Hwange är mellan juli och oktober.

Mer om safari i Zimbabwe

Två noshörningar på en savann.

Sydafrika - drömlandet för äventyraren!
Addo Elephant National Park är ett perfekt stopp under en rundresa gneom Sydafrika. Om du är nyfiken på vad med du kan lägga till på din önskelista av platser att uppleva i landet klicka dig då in nedan. Obs! Sker på egen risk. Stora chanser till en svårhanterad wanderlust kan uppstå.
6 platser i Sydafrika du bara måste uppleva!

8. Addo Elephant National Park - Sydafrika

Highlight: Lättillgänglig och ett perfekt stopp under en rundresa i Sydafrika

Addo Elephant National Park är Sydafrikas tredje största nationalpark. Den första delen av parken bildades redan 1931 för att skydda elefanterna. Under den här tiden fanns endast 11 stycken levande kvar på området. Idag finns det mer än 600 elefanter i nationalparken. Dessutom lever det bufflar, lejon, norhörningar, hyenor, leoperader, antiloper, zebror… ja, listan på djurarter kan göras lång för Addo Elephant National Park.

Precis som i Krugerparken kan du själv ta dig dit med bil, men det bästa sättet att uppleva parken på är dock att åka på en guidad safaritur då guiderna vet hur, var och när djuren bäst syns till. Vårt tips är att kombinera en tripp hit med en längre resan genom Sydafrika. Spana in vårt startpaket i Kapstaden som kickar igång resan på bästa möjliga vis!

Mer om safari i Sydafrika

En flock med elefanter i ett torrt landskap,

Fortfarande osäker på vart du vill åka på safari?

Spana in ett urval av våra safariturer i karusellen nedan, eller boka in dig på en kostnadsfri reserådgivning. Genom att snacka med oss kan vi hjälp dig att reda ut vilka möjligheter och alternativ du har för din resa till Afrika!

Boka in en reserådgivning

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...